پیشینه علم رمزنگاری به هنر پنهان نگاری باستان، در حدود چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد. در آن زمان که بیشتر در جنگها از این هنر استفاده میشد، روشهای مختلفی برای مخفی کردن پیامها ابداع شده بود که شاید جالبترین آنها تراشیدن سر پیک و حک کردن پیام روی آن بود. پس از این کار حدود 10 روز صبر میکردند تا موی سر پیک رشد کرده و پیام زیر آن مخفی گردد. اولین روش رمزنگاری علمی در گذشته به سزار نسبت داده شده است و الگوریتمی که وی برای رمز کردن پیامهای خود استفاده میکرد، هم اکنون با نام وی شناخته میشود.
پیشرفت چشم گیر این رشته به واسطه جنگهای جهانی و ماشین رمز معروف آلمانها، یعنی انیگما صورت گرفت. همچنین اولین مقالاتی که هنر رمزنگاری را به علم رمزنگاری تبدیل کرد، توسط شانون در اوخر دهه 1940 میلادی منتشر شد. در ایران نیاز اهمیت این علم طی 20 سال گذشته به مرور شناخته شد و سال 1378 اولین دوره کارشناس ارشد رمز در دانشگاهها تصویب شد.
در علم رمزنگاری که تلفیقی از تخصصهای ریاضیات، مخابرات و رایانه است، با استفاده از سرویسهای امنیتی مختلف، پروتکلها و الگوریتمهای رمز، مدیریت کلید، احراز هویت، امضای دیجیتال و بسیاری الگوریتمهای دیگر به منظور حفاظت از اطلاعات حساس ابداع شده و مورد استفاده قرار میگیرد. در طرف مقابل، رمزشکنان نیز همواره به طراحی و ابداع انواع حملات مختلف برای شکستن الگوریتمها و دستیابی به اطلاعات محرمانه میپردازند. در اصل، طراحان الگوریتمهای رمز و رمزشکنان، دو روی یک سکه هستند که دوشادوش یکدیگر به شکل فزایندهای در حال توسعه رمزنگاری و امنیت اطلاعات هستند.
شما محققین و دانشجویان گرامی میتوانید با ارائه سفارش در سایت ترجمه تخصصی ترجمیک tarjomic.com به ترجمه مقاله و همچنین ترجمه تخصصی کلیه متون و کتب مورد نظر خود در ارتباط با امنیت اطلاعات و رمزنگاری بپردازید. مترجمین مجرب با ترجمه سریع مقالات شما عزیزان در سایت تخصصی ترجمه ما، همواره در کنار شما بوده تا بدون دغدغه تحقیقات خود را به سرانجام برسانید. در عین حال، ترجمه دانشجویی نیز به عنوان یکی از امکانات سایت تخصصی ترجمه ما در جهت خدمترسانی هر چه مطلوبتر به شما دانشجویان عزیز، ارائه میگردد.