ماهها برای آزمون آیلتس تلاش کردهاید ولی موفق به کسب نمره مورد نظرتان نشدهاید؟ اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است، احتمالا با احساس سرخوردگی و دلسردی عمیقی دست و پنچه نرم میکنید. بهویژه اگر برای نزدیکتر شدن به رویاهایتان، به مدرک آیلتس نیاز داشته باشید.
با این حال پیش از این که تسلیم شوید و از رسیدن به رویاهایتان دست بکشید، بهتر است بدانید که قبلا افراد زیادی در موقعیت شما بودهاند ولی با کمی اراده، به ناامیدی و بیانگیزگی خود غلبه کردهاند.
این مطلب از وبلاگ ترجمیک، به طور خاص برای افرادی نوشته شده است که قصد شرکت مجدد در آزمون آیلتس را دارند. اگر شما هم جزء این دسته از داوطلبان هستید، در ادامه با ما همراه باشید!
مطالب مرتبط:
شش نکته مهم برای موفقیت در آیلتس، بخش اول
در این مطلب خواهید خواند:
نکات طلایی برای شرکت مجدد در آزمون آیلتس
پیش از آن که برنامه مطالعاتی آموزش آیلتس را از سر بگیرید، به خاطر داشته باشید که:
- احساس بیانگیزگی و ناامیدی در هنگام شکست کاملا طبیعی است.
- نیاز نیست از صفر شروع کنید.
- کسب نمره موردنظرتان، چیز غیرممکنی نیست. قبل از شما میلیونها داوطلب آیلتس در سراسر جهان، این راه سپری کرده و موفق شدهاند.
با این تفاصیل، رعایت چند نکته ساده کافیست تا به نتیجه دلخواهتان برسید.
کمی به خودتان زمان بدهید و فورا در آزمون جدید شرکت نکنید
عدم موفقیت در آزمون آیلتس و کسب نمره پایین در بخشهای مختلف آن، میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. از نداشتن اطلاعات و دانش کافی گرفته تا ضعف اعتمادبهنفس و مدیریت زمان، همگی میتوانند بر نتیجه نهایی آزمون آیلتس تاثیرگذار باشد.
حال تصور کنید که بدون توجه به نقاط ضعف، فورا در آزمون دیگری ثبت نام کنید. قطعا در آزمون بعدی نیز مرتکب اشتباهات قبلی خواهید شد و چیزی جز از دست رفتن زمان و هزینه و ناامیدی برایتان باقی نخواهد ماند.
با این تفاصیل، پیش از هر اقدامی باید عملکرد خود را زیر ذرهبین قرار دهید و نقاط ضعفتان را شناسایی کنید. در این مرحله، پاسخ به سوالات زیر میتواند راهگشا باشد:
- با کدام سوالات مشکل داشتم؟ چرا؟
- کدام بخش آزمون برای من چالشبرانگیز یا سخت بود؟
- کدام بخش از آزمون را دستکم گرفتم و در آن تمرین کافی نداشتم؟
با پاسخ به این سوالات، میتوانید فهرستی از نقاط ضعف خود تهیه کنید و وارد فاز بعدی خواهید شد.
با خود صادق باشید و نقاط ضعفتان را شناسایی کنید
نقطه ضعف شما در آزمون آیلتس، قطعا در یکی از سه دسته زیر جا میگیرد.
نداشتن دانش و اطلاعات کافی
ممکن پس از بررسی عملکرد خود در آزمون ناموفق قبلی، به این نتیجه برسید که در زبان انگلیسی دانش و اطلاعات کافی ندارید. در این صورت، باید روی همه یا برخی از موارد زیر تمرکز کنید.
- املای صحیح کلمات
- گسترش دایره لغات و اصطلاحات
- توانایی درک مطلب در مکاتبات و مکالمات روزمره
- استفاده صحیح از ساختارهای دستوری پیشرفته بهویژه زمانهای مختلف
- مکالمه روان و سلیس
عملکرد ضعیف یا نامناسب در جلسه آزمون آیلتس
پاسخگویی به سوالات آیلتس نیز مانند هر آزمون دیگری، به استراتژیها و ترفندهای مختلفی نیاز دارد. عدم آشنایی با این ترفندها، بهراحتی ماهها تلاش و مطالعه شما را هدر میدهد. به عنوان مثال ممکن است:
- ندانید که تسک ۲ رایتینگ ارزش و نمره بیشتری دارد و بهتر است بخش عمده زمان خود را به این تسک اختصاص دهید. در این صورت ممکن است بیش از ۲۰ دقیقه برای تسک ۱ صرف کنید و زمان را از دست بدهید.
- در مدیریت زمان مشکل داشته باشید.
- تصور میکردید که بخش لیسنینگ نمره منفی دارد و در نتیجه برخی سوالات را سفید گذاشتید.
- پیش از پاسخ به سوالات بخش دوم اسپیکینگ، یادداشتبرداری را فراموش کرده باشید.
- استراتژی مناسبی برای پاسخهای بخش سوم اسپیکینگ آیلتس نداشته باشید.
نگرش اشتباه نسبت به آزمون آیلتس
برخی داوطلبان با وجود داشتن اطلاعات و دانش کافی، به نتیجه مورد نظرشان نمیرسند. این دسته از داوطلبان از رویکرد اشتباهی که نسبت به آزمون دارند، ضربه میخورند. اگر شما:
- سالهاست که به انگلیسی میخوانید و صحبت میکنید و فکر میکنید که بدون مطالعه نمره دلخواهتان را به دست میآورید؛
- در سطح متوسط هستید ولی بدون کسب آمادگی کافی، به فکر کسب نمره ۸ هستید؛
- به پشتوانه کتابهای زیادی که خواندهاید، ریدینگ را از برنامه مطالعاتی خود حذف کردهاید؛
- سریالهای زیادی تماشا کردهاید و فکر میکنید در بخش لیسنینگ بیعیب و نقص عمل خواهید کرد؛
- از دستور زبان متنفر هستید و آن را کنار گذاشتهاید؛
احتمالا در دام باورهای اشتباه افتادهاید و با وجود توانایی قابل قبولی که دارید، از دستیابی به هدف بازماندهاید.
مطالب مرتبط:
چگونه در آیلتس نقاط ضعف و قوتمان را شناسایی کنیم؟
برای بهبود نقاط ضعفتان، راهحلهای منطقی پیدا کنید
همانطورکه در ابتدا اشاره شد، نیاز نیست همه چیز را از صفر شروع کنید. به عنوان مثال، ممکن است در بخش لیسنینگ نمره قابل قبولی کسب کرده باشید. در این صورت، نیاز نیست مجدد روی ترفندهای لیسنینگ تمرکز کنید.
بنابراین تمام انرژی و زمانتان را برای شناسایی نقاط ضعف و ارائه راهکارهایی برای مقابله با آنها مصرف کنید. ارائه برنامهای جامع و مناسب که تمام نقاط ضعف شما را پوشش میدهد، شاید در ابتدا کار سختی باشد. با این وجود، اگر به مثال زیر توجه کنید، دید دیگری پیدا خواهید کرد.
تصور کنید در رایتینگ آیلتس، نمره ۶ گرفتهاید؛ در حالی که به نمره ۷ نیاز داشتید. حال پس از بررسی عملکرد خود، تسک ۲ را به عنوان نقطه ضعفتان شناسایی کردهاید. چراکه زمان زیادی صرف ایدهپردازی کردهاید و وقت کم آوردهاید.
با این تفاصیل، چگونه میتوان مطمئن بود که مجددا از این نقطه ضعف ضربه نخواهید خورد؟ به عنوان مثال، میتوانید چند دوره از سوالات تسک ۲ رایتینگ را جمعآوری کنید و تنها روی ایدهپردازی و پاسخ به آنها تمرکز کنید. حتی میتوانید زمان بگیرید و از این طریق سرعتتان را نیز افزایش دهید.
حال پس از استفاده از این راهکار، از کجا متوجه شویم که مشکل حل شده است؟ به عنوان مثال اگر حاصل طوفان فکری شما، ایدههای کافی و مناسب بود، قطعا مشکل مورد نظر حل شده است.
مطالب مرتبط:
طوفان فکری و بهبود مهارت نویسندگی
سخن پایانی
در این مطلب افرادی را مخاطب قرار دادیم که داوطلب شرکت مجدد در آزمون آیلتس هستند. دیدیم که شکست در آزمون آیلتس، توجیه خوبی برای دست کشیدن از رویاهایمان نیست و باز هم میتوانیم عزممان را جزم کنیم و نمره دلخواهمان را کسب کنیم.
با این حال پیش از ثبت نام مجدد در آزمون آیلتس، باید:
- عملکرد خود را ارزیابی کنید.
- نقاط ضعفتان را شناسایی کنید.
- برنامهای راهبردی برای بهبود نقاط ضعف طراحی کنید.
به فکر ثبت نام در یک دوره فشرده آیلتس هستید ولی ارزیابی دقیقی از سطح خود ندارید؟ برای شرکت در آزمون تعیین سطح ترجمیک روی لینک رنگی کلیک کنید.
مهارت زبانی کافی ندارید و برای ترجمه متون تخصصی خود به کمک نیاز دارید؟ متخصصان ترجمه تخصصی مقاله ترجمیک در خدمت شما هستند.
5 دیدگاه در «نکات ضروری برای شرکت مجدد در آزمون آیلتس»