در مطالب قبلی وبلاگ ترجمیک، با تگ H1 آشنا شدیم و دیدیم که این تگ امکان شناسایی عنوان اصلی صفحات را در اختیار موتورهای جستوجو قرار میدهد. اما آیا تا به حال به این فکر کردهاید که گوگل چگونه سایر ویژگیهای صفحات را تشخیص میدهد؟ به عنوان مثال گوگل از کجا میفهمد که صفحه A زیرمجموعه صفحه B است؟ یا چه راهی برای نشان دادن سوالات متداول صفحات به گوگل وجود دارد؟
جواب این سوالات در یک کلمه خلاصه میشود: کدهای اسکیما! کدهای اسکیما ( که به دادههای ساختاریافته نیز معروف هستند) به موتورهای جستوجو کمک میکنند تا اطلاعات و ویژگیهای صفحات را بهتر درک کنند و نتایج بهتر و دقیقتری را در اختیار کاربران قرار دهند.
در این مطلب همراه ما باشید تا با کدهای اسکیما و تاثیر آنها بر سئو بیشتر آشنا شویم. اگر به دنبال پیشرفت در حوزه تولید محتوای متنی هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است.
مطالب مرتبط:
تگ H1 چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟
در این مطلب خواهید خواند:
مفهوم اسکیما در سئو به زبان ساده
به بیانی ساده میتوان گفت که کدهای اسکیما، زبان رابط ما و موتورهای جستوجو هستند. بنابراین باید عناصر و بخشهای مختلف وبسایتمان را به این زبان ترجمه کنیم تا برای موتورهای جستوجو قابل تشخیص باشند. به عنوان مثال، میتوانیم به کمک کدهای اسکیما به گوگل بگوییم که صفحه A یک راهنمای گام به گام است. گوگل نیز به پاس دقت و توجه ما پیشنمایشی از هر مرحله را به کاربران نشان میدهد! برای درک بهتر موضوع به تصویر زیر توجه کنید.
همه صفحاتی که در این صفحه از نتایج موتورهای جستوجو آمدهاند، پیشنمایشی از مراحل را ارائه میکنند. این یعنی کد اسکیمای HOW TO روی این صفحات اعمال شده است.
انواع اسکیما در سئو
به طور کلی ۳۲ کد اسکیما برای سئو قابل تشخیص است:
- Article
- Book
- Breadcrumb
- Carousel
- Course
- Dataset
- Employer aggregate rating
- Event
- Fact check
- FAQ
- Home activity
- How to
- Image license
- Job posting
- Learning video
- Math solvers
- Movie
- Education Q&A
- Estimated salary
- Podcast
- Practice problems
- Q&A
- Recipe
- Software app
- Speakbable
- Subscription and paywalled content
- Video
در ادامه، به بررسی ۵ اسکیمای رایج در سئو و نحوه نمایش آنها در صفحه نتایج موتورهای جستجو میپردازیم.
اسکیمای لوگو
به کمک این کد اسکیما، میتوانید به گوگل نشان دهید که لوگوی شما چیست. به این ترتیب هر بار که کسی نام سازمان شما را جستوجو کند، لوگوی صحیح در کنار نام برند به نمایش درمیآید. استفاده از این کد اسکیما، در برندسازی و جلب اعتماد مشتریان تاثیرگذار است. این کد در صفحه نمایش موتورهای جستوجو به صورت زیر ظاهر میشود.
مطالب مرتبط:
موتورهای جستوجو چگونه کار میکنند؟
اسکیمای local business
حتما شما هم بخشی از سایتتان را به آدرس و اطلاعات تماس اختصاص دادهاید. با این حال، اگر از کد اسکیمای local business استفاده نکنید، گوگل این اطلاعات را تشخیص نمیدهد و در نتیجه کاربران نیز به این اطلاعات دسترسی نخواهند داشت. (مگر این که حوصله به خرح دهند و وارد صفحه ارتباط با ما شوند!)
استفاده از این کد اسکیما، اطلاعات تماس کسب و کار شما در صفحه نتایج موتورهای جستوجو به نمایش میگذارد و ترافیک محلی را افزایش میدهد. کد اسکیمای لوکال بیزینس به صورت زیر نشان داده میشود.
کد اسکیمای review
بسیاری از کاربران صفحات وب را بر اساس نظرات سایر کاربران قضاوت میکنند. این نظرات به صورت ستاره، در صفحه نتایج موتورهای جستوجو نشان داده میشوند و گویای میزان رضایت کاربران از محصولات و خدمات سایتها هستند. بله؛ درست حدس زدید! این ستارهها توسط کد اسکیما به وجود میآیند. به عنوان مثال گوگل پلی، رضایتمندی کاربران از اپلیکیشن اینستاگرام را با ۳/۹ ستاره نشان میدهد.
اسکیمای sitelink
تقریبا همه سایتها از بخشهای مختلفی نظیر صفحه اصلی، وبلاگ و… تشکیل شدهاند. با این وجود، ممکن است کاربری که برای نخستین بار نام سایت شما را سرچ کرده است، از این میزان تنوع مطلع نباشد. علاوه بر این، احتمالا مخاطبان قدیمی نیز ترجیح میدهند خیلی سریع به بخشهای مختلف سایت شما دسترسی داشته باشند. با این تفاصیل، چه چیزی بهتر از این که بخشهای مختلف سایت در صفحه نتایج موتورهای جستوجو نمایش داده شوند. برای درک بهتر موضوع، به تصویر زیر دقت کنید.
همانطورکه مشاهده میکنید، ما اسکیمای sitelink را روی سایت ترجمیک اعمال کردهایم و از این طریق تجربه کاربری بهتری را رقم زدهایم.
اسکیمای product
این کد اسکیما برای سایتهای فروشگاهی بسیار پرکاربرد است و به کاربران این امکان را میدهد که اطلاعات و جزئیات بیشتری درباره محصولات شما مشاهده کنند. نکته جالب توجه این است که همه این اتفاقات در صفحه نتایج موتورهای جستوجو میافتد! بنابراین، کاربران میتوانند محصول شما را با محصول سایر سایتها مقایسه کنند و بهترین انتخاب را داشته باشند.
علاوه بر این، میتوانید به کمک کد اسکیمای product وارد بخش image شوید و در جستوجوی تصویری کاربران نیز خودی نشان دهید! به عنوان مثال، با جستوجوی عبارت «صندلی راحتی» تصاویر زیر که محصولات سایتهای مختلف هستند به نمایش درمیآیند.
چرا کدهای اسکیما برای سئو مهم هستند؟
هدف اصلی اعمال کدهای اسکیما، برقراری ارتباط بهتر با موتورهای جستوجو است. به عبارت دیگر وقتی گوگل ویژگیها و جزئیات سایت شما را به صورت عمیقتری درک کند، نتایج بهتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. البته تاثیر کدهای اسکیما بر رتبهبندی گوگل اثبات نشده است ولی بهجرات میتوان گفت که این کدها فرصتهای مختلفی برای جذب مخاطب و افزایش ترافیک ایجاد میکنند.
به عنوان مثال سایتهایی که اسکیمای sitelink را لحاظ نمیکنند، به جز عنوان و متادیسکریپشن چیزی برای نمایش به کاربر ندارند. در نقطه مقابل، سایتهایی که به این اسکیما توجه میکنند، سایر بخشهای خود را هم در معرض دید کاربر قرار میدهند و از این راه نرخ کلیک را افزایش میدهند.
ابزارهای ساخت اسکیما
خوشبختانه ابزارهای مختلفی برای ساخت اسکیما در دسترس هستند. Schema Markup Generator و Schemamantra دو مورد از بهترین این ابزارها هستند که هر دو از زبان برنامهنویسی JSON-LD استفاده میکنند.
نکته: بهتر است کدهای اسکیمای ساختهشده با این ابزارها را بررسی کنید تا از درستی آنها مطمئن شوید. این کار را با سایت schema.dev انجام دهید.
سخن پایانی
در این مطلب، با یکی از پرکاربردترین ابزارهای سئو یعنی کدهای اسکیما آشنا شدیم و مهمترین کدها را بررسی کردیم. این کدها بسیار متنوع هستند و هر یک برای صفحات خاصی کاربرد دارند. بنابراین حتما صفحات مختلف سایتتان را از جهات مختلف بررسی کنید و بهترین کد اسکیما را انتخاب کنید.
به دنبال بهترین سایت سفارش تولید محتوا هستید؟ ما ترجمیک را به شما پیشنهاد میکنیم. این سایت با همکاری بهترین نویسندگان، خدمات تولید محتوای سئومحور را ارائه میکند.
نویسنده هستید و به اصول سئو آشنایی دارید؟ دنبال یک شغل دورکاری با درآمد مناسب میگردید؟ رزومه خود را به صفحه استخدام مترجم ارسال کنید.