شما برای افزایش فروش محصولات یا خدمات خود چه استراتژیهایی دارید؟ حتما یکی از گزینههایی که در نظر گرفتهاید (و احتمالا انجامش دادهاید)، ساخت یک وبسایت برای معرفی محصولات و خدمات خود است. حتما هم میدانید که ساخت وبسایت به تنهایی کافی نیست و شما باید به مواردی چون تولید محتوا و سئو برای بهبود رتبه سایت خود فکر کنید.
این اقدامات بسیار مهم هستند ولی هنوز هم کافی نیستند. امروزه، شما باید به فراتر از رتبهبندی بالا در موتورهای جست و جو فکر کنید. کاربران چیزی بیش از یک بازدید ساده از وبسایت شما میخواهند. بازدیدکنندگان و مشتریان شما در هنگام جست و جو در سایت شما به دنبال تجربهای جذاب، دلنشین و سریع هستند.
بهینهسازی تجربه جست و جو (SXO) میتواند به ارائه این تجربه کمک کند. این امر سئو را با طراحی کاربر محور، ادغام میکند تا به شما کمک کند که بازدیدکنندگان را جذب کرده و آنها را درگیر نگه دارید. در این مسیر مهمترین هدف، تبدیل افرادی که تازه به سایت شما وارد شدهاند به مشتریان وفادار است. اما SXO دقیقا چه تفاوتی با سئو یا طراحی رابط کاربری دارد؟
برای آشنایی با مفهوم SXO در وبسایتها و تفاوت آن با سئو در ادامه این مقاله سایت سفارش تولید محتوا ترجمیک همراه ما باشید.
مطالب مرتبط:
آموزش صفر تا صد تولید محتوای متنی
در این مطلب خواهید خواند:
بهینهسازی تجربه جست و جو چیست؟
بهینهسازی تجربه جست و جو (SXO) سئوی سایت شما را به همراه طراحی تجربه کاربری افزایش میدهد. یکی از اهداف اصلی سئو بهبود دیده شدن سایت شما در نتایج جست و جوی گوگل است. با این حال،SXO یک قدم فراتر میرود تا اطمینان حاصل کند که بازدیدکنندگان هنگام پیمایش سایت شما، تجربه مثبتی کسب میکنند. این تجربه مثبت ناشی از آن است که نیازهای آنها برآورده میشود و به آنها کمک میشود تا به اهداف خود برسند.
در واقع در SXO درک میشود که رتبهبندی مناسب در گوگل فقط اولین قدم است. مهمترین چالش در حفظ بازدیدکنندگان و تبدیل آنها به مشتری است. اینجاست که SEO وارد میدان میشود. با ترکیب سئو و بهترین شیوههای UX، وبسایتهایی را ایجاد میکنید که پیدا کردن آنها آسان و استفاده از آنها لذتبخش است.
SXO در مورد بهینهسازی وبسایت برای انسانها و موتورهای جست و جو است. این معیار کل سفر کاربر را در نظر میگیرد. در واقع این مسیر از زمانی که شخصی یک سوال یا عبارت را در موتور جست و جو تایپ میکند تا جایی که یک عمل را در سایت شما انجام میدهد، ادامه دارد. این رویکرد جامع سئو، ترافیک را به سمت وبسایت شما هدایت میکند. سپس هنگامی که کاربر به سایت شما میرسد، تجربهای فوقالعاده به او ارائه میدهد که در سایت شما بماند و در نهایت به مشتری تبدیل شود.
SEO، SXO و OSO به چه مفاهیمی اشاره میکنند؟
ممکن است که فکر کنید: «یک مخفف دیگر؟ سئوکاران مطمئناً کلمات اختصاری خود را دوست دارند!». البته، شما درست میگویید، فضای آنلاین با اختصارات، پیوندی ناگسستنی دارد. به هر گوشه وب که نگاه کنید، این اختصارات را خواهید دید. در ادامه به معنی سهتا از مهمترین اختصارات سئو اشاره میکنیم.
اختصار |
واژه کامل |
معنی |
SEO |
search engine optimization |
بهینهسازی وبسایت شما برای کسب رتبه بهتر در موتورهای جست و جو مخصوصا گوگل |
SXO |
Search Experience Optimization |
بهینهسازی سایت برای موتورهای جست و جو به همراه بهبود تجربه کاربری |
OSO |
organic search optimization |
بهینهسازی جست و جوی چند کانالی (نه فقط موتورهاس جست و جو بلکه سایر موارد مرتبط چون شبکههای اجتماعی) |
مطالب مرتبط:
INP، معیار جدید گوگل برای رتبهبندی سایتها
اجزای اصلی SXO
بهینهسازی تجربه جست و جو، سئوی سنتی را با UX ادغام میکند. ترکیب این اجزا به ایجاد سایتی کمک میکند که هم توقعات موتورهای جست جو را برآورده کند و هم برای کاربران جالب باشد. اما SXO دقیقا از چه مواردی تشکیل شده است؟ برای اینکه بخواهیم SXO وبسایت خود را بهبود بخشیم، دقیقا به چه مواردی باید توجه کنیم؟
در ادامه به این سوال پاسخ میدهیم. اگر دنبال این هستید که SXO وبسایت خود را بهبود بخشید، از این موارد غافل نشوید.
اصول سئو
سئو، پایه و اساس SXO است. شما همچنان همان کارها را انجام خواهید داد، مانند انجام تحقیق کلمات کلیدی برای شناسایی عباراتی که مخاطبان هدف شما به دنبال آنها هستند. هنگامی که این کلمات کلیدی را دارید، باید از آنها در محتواهای خود استفاده کنید. همچنین باید به سایر جنبههای سئو هم توجه داشته باشید.
سئو داخلی به موتورهای جست و جو کمک میکند تا سایت شما را به درستی درک کنند. در نتیجه، میتواند محتوای شما را به درستی ایندکس کنند که به بهبود رتبهبندی صفحات شما کمک میکند.
تجربهی کاربری
تجربه کاربری در قلب SXO قرار دارد. هدف این است که بازدیدکنندگان را در سایت خود نگه دارید. برای این کار، باید سهولت پیمایش را در اولویت قرار دهید، یک طراحی بصری بسازید، روی دسترسی تمرکز کنید و محتوای خود را با تایپوگرافی عالی خوانا کنید.
شما یک وب سایت با ساختار خوب با منوهای واضح، سلسله مراتب و ناوبری ایجاد خواهید کرد تا به کاربران کمک کنید تا به سرعت آنچه را که نیاز دارند، پیدا کنند. طراحی جذاب با تصاویری با کیفیت بالا میتواند سایت شما را جذابتر کند. و البته، هدف اصلی از انجام این اقدامات، تمرکز بیشتر روی بهینهسازی تبدیل است.
مطالب مرتبط:
معیارهای تعامل
برای ارائه یک تجربه عالی، باید رفتار کاربر را زیر نظر داشته باشید. معیارهای تعامل بینش ارزشمندی در مورد نحوه تعامل کاربران با سایت شما ارائه میدهند. به عنوان مثال، نرخ پرش بالا شاید زنگ خطری برای شما است که افراد نمیتوانند آنچه را که نیاز دارند، پیدا کنند.
از سوی دیگر، طولانیتر بودن حضور کاربر در صفحه احتمالا نشاندهنده این است که آنها با محتوای شما درگیر شدهاند. تجزیه و تحلیل این معیارها چیزهای زیادی را برای بهبود پیدا میکند و تصمیمات مبتنی بر داده را برای بهبود UX در اختیار شما قرار میدهد.
کیفیت محتوا
همانطور که میدانیم، کیفیت محتوا هم در سئو و هم برای تجربه کاربری ضروری است. اول از همه اینکه از با ترجمه مقالات تخصصی، مطالعه منابع داخلی و استفاده از تجربیات خود، محتوایی به روز و درست تهیه کنید. محتوای شما باید مفید و مرتبط با نیازهای مخاطب باشد. از زبان روشن و مختصر استفاده کنید. خوانایی بالایی هم داشته باشد. محتوای با کیفیت بالا به رتبهبندی موتورهای جست و جو کمک میکند، کاربران را درگیر میکند و آنها را تشویق میکند تا سایت شما را کاوش کنند.
تفاوت SXO با SEO
بهینهسازی تجربه جست و جو در واقع اعمال اصول سئو با تمرکز بیشتر بر تجربه کاربری است. هدف سئو افزایش دید در نتایج جست و جو و جذب ترافیک ارگانیک با بهینهسازی محتوا و جنبههای فنی است. از سوی دیگر، SXO با هدف جذب بازدیدکنندگان و حفظ و تبدیل آنها انجام میشود. در حالی که سئو، کاربران را به سایت شما میآورد، SXO به آنها کمک میکند تا پس از ورود، تجربهای عالی داشته باشند.
رویکرد فنی در مقابل کلنگر
در حالی که محتوا بخش بزرگی از سئو را تشکیل میدهد، با این حال سئو اغلب فنیتر است و بر دادههای ساختاریافته، متا تگها، بک لینکها و سرعت سایت تمرکز میکند. این عناصر به بهبود رتبه شما کمک میکنند. SXO رویکرد جامعتری دارد و آن را با اصول طراحی کاربر محور ترکیب میکند. هدف از آن بهبود سفر کلی کاربر، از جست و جوی اولیه تا تبدیل نهایی است. بر سهولت ناوبری، قابلیت استفاده و ارتباط محتوا تمرکز دارد.
تفاوتهای متریک
موفقیت و رسیدن به اهداف مورد نظر در SEO و SXO تا حدی همپوشانی دارند، در حالی که معیارهای سئو کمی بیشتر حول موتورهای جست و جو میگردند. آنها شامل رتبهبندی، ترافیک ارگانیک و نرخ کلیک (CTR) میشوند. این معیارها به شما میگویند که سایت شما در نتایج جست و جو چقدر خوب عمل میکند.
معیارهای SXO نیز بیشتر کاربر محور هستند. آنها شامل معیارهای تعامل و نرخ تبدیل هستند. این معیارها بینشهایی را در مورد نحوه تعامل کاربران با سایت شما و اینکه چگونه به طور موثر نیازهای آنها را برآورده میکند، ارائه میدهد.
مطالب مرتبط:
معرفی ۴ دوره رایگان برای آموزش تولید محتوای انگلیسی
نمونهای از SEO در مقابل SXO
بیایید به یک مثال کوتاه نگاه کنیم که امیدواریم تفاوتها را بیشتر روشنتر کند:
نمونهای از رویکرد سئو برای یک وبسایت آنلاین
یک وبسایت تجارت الکترونیک که کفشهای مخصوص کوهنوردی را میفروشد، بر بهینهسازی کلمات کلیدی با کیفیت بالا تمرکز دارد. آنها با انجام تحقیقات گسترده کلمات کلیدی برای شناسایی عبارات جست و جوی محبوب مانند «خرید کفش کوهنوردی»، «بهترین کفش کوهنوردی» و «کفش کوهنوردی ارزان» شروع میکنند.
هنگامی که آنها این کلمات کلیدی را شناسایی کردند، صفحات محصول خود را با گنجاندن آنها در محتوا بهینه میکنند. علاوه بر این، آنها اطمینان حاصل میکنند که تصاویر با متن جایگزین مرتبط بهینه میشوند.
برای بهبود سئوی فنی خود، سرعت سایت و سازگاری با موبایل را بهبود میبخشند که هر دو برای رتبهبندی بهتر موتورهای جست و جو بسیار مهم هستند. آنها همچنین یک نقشه سایت XML ایجاد کرده و آن را برای بهبود فهرستبندی سایت به موتورهای جست و جو ارسال میکنند.
سپس برای تدوین استراتژی تولید محتوا اقدام میکنند. این استراتژی محتوا شامل برنامهریزی برای انتشار پستهای وبلاگ و مقالاتی است که کلمات کلیدی خاصی را هدف قرار میدهند، مانند «کفشهای برتر کوهنوردی برای صعود به دماوند» و «چگونه کفشهای کوهنوردی مناسب را انتخاب کنیم». برای تقویت بیشتر تلاشهای سئوی خود، با تماس با وبلاگهای تناسب اندام، تأثیرگذاران و نشریات آنلاین، بک لینک ایجاد میکنند و قدرت خود را افزایش میدهند.
رویکرد SXO برای این وبسایت
علاوه بر تاکتیکهای سئوی بالا، آنها در وبسایت خود بر تجربه کاربری نیز تمرکز میکنند تا هدف کاربران را بهتر برآورده کند. آنها با تجزیه و تحلیل پرس و جوهای جست و جو برای درک هدف اساسی، مانند اینکه آیا کاربران به دنبال راهنماهای خرید، بررسیها یا ویژگیهای خاص محصول هستند، شروع میکنند.
با این بینش، آنها راهنمای خرید جامعی ایجاد میکنند که نحوه انتخاب کفشهای کوهنوردی را بر اساس عوامل مختلفی مانند نوع پا، ویژگیهای ظاهری کفش و … توضیح میدهد. آنها همچنین ابزارهای تعاملی مانند آزمونها را برای کمک به کاربران در تعیین بهترین کفش برای نیازهای خود ارائه میکنند.
این وب سایت دارای طرحی تمیز و بصری است که ناوبری آسان را تضمین میکند. به این ترتیب، کاربران به سرعت آنچه را که به دنبال آن هستند، پیدا میکنند. فراخوانهای اقدام (CTA) واضح و برجسته مانند «اکنون خرید کنید»، «بیشتر بدانید» و «همین الان امتحان کنید» کاربران را در فرآیند خرید راهنمایی میکند. برای افزایش تعامل و ایجاد اعتماد، آنها نظرات و رتبهبندیهای کاربران را در صفحات محصول، ویدیوها و بازدیدهای ۳۶۰ درجه از محصولات ترکیب میکنند تا به کاربران درک بهتری از کفشها بدهند.
شخصیسازی، نقشی کلیدی در استراتژی SXO آنها دارد. آنها از دادههای تعاملات قبلی برای شخصیسازی توصیهها استفاده میکنند و محصولاتی را به کاربران نشان میدهند که با ترجیحات و رفتار گذشته آنها مطابقت دارند. برای بهینه سازی تبدیل، آنها فرآیند پرداخت را ساده میکنند و گزینههای پرداخت متعدد و پرداخت مهمان را ارائه میدهند.
علاوه بر این، آنها استراتژیهای هدفگیری مجدد، مانند یادآوری ایمیلی برای سبدهای رهاشده را برای تشویق کاربران به تکمیل خرید خود پیادهسازی میکنند.
اتحاد SXO و SEO برای رسیدن به اهداف دلخواه
این فروشگاه آنلاین رویکردهای SEO و SXO را ادغام میکند. این امر حجم بالایی از بازدیدکنندگان را از طریق موتورهای جست و جو جذب میکند و تجربه کاربری بهتری را ارائه میدهد. در مجموع، این منجر به تعامل بیشتر، افزایش رضایت کاربر و نرخ تبدیل بهتر میشود.
برای مثال، کاربری که در جستجوی «بهترین کفش کوهنوردی برای خانمها» است، احتمالا به راهنمای دقیقی میرسد که توضیح میدهد چه ویژگیهایی را باید جست و جو کرد، محصولات با رتبهبندی برتر را به نمایش میگذارد و یک مسابقه تعاملی ارائه میدهد. این رویکرد جامع به سؤالات آنها پاسخ میدهد، آنها را به سمت خرید راهنمایی میکند و هم سئو و هم تجربه کاربری را بهبود میبخشد.
سخن پایانی
بهینهسازی تجربه جست و جو ترکیبی از سئو و تجربه کاربر است. با SXO، هدف شما فقط جذب بازدیدکنندگان از طریق بهبود رتبهبندی موتورهای جست و جو نیست. شما میخواهید که آنها یک تجربه عالی داشته باشند. این تجربه باید آنقدر خوب باشد که آنها را به ماندن، کاوش سایت و تبدیل شدن به مشتری تشویق کند.
اگر میخواهید که SXO را در استراتژی خود ادغام کنید، به یک رویکرد کلنگر نیاز دارید. این تمرکز بر تجربه و رتبهبندی، حضور عالی در فضای آنلاین را ایجاد میکند و در نهایت باعث موفقیت بلندمدت میشود.
آیا برای سایت خود به خدمات تولید محتوا نیاز دارید؟ پس چرا از خدمات تولید محتوا موسسه ترجمیک استفاده نمیکنید؟ با همراهی ۲۵هزار مترجم، نویسنده و ویراستیار بهترین کیفیت خدمات ترجمه را با مناسبترین هزینه به شما ارائه میدهیم.
یک دیدگاه در «معرفی معیار بهینهسازی تجربه جست و جو (SXO)»;