اگر شما هم در سایتهای برگزارکننده رویدادهای علمی چرخی زده باشید، حتما با اصطلاحاتی مانند کنفرانس، سمپوزیوم، سمینار و ورکشاپ برخورد کردهاید. آیا برای شما هم این سوال پیش آمده است که این رویدادها چه تفاوتی با هم دارند؟ بهتر است که در کدام یک ثبتنام کنید؟
اصطلاحات کنفرانس و سمپوزیوم اغلب به جای یکدیگر برای رویدادهایی استفاده میشود که در طی آن متخصصان در یک زمینه خاص برای تبادل دانش و ایده جمع میشوند. با اینحال بین این دو تفاوتهای مهمی وجود دارد که شرکتکنندگان بهتر است که از آنها آگاه باشند.
برای آشنایی با تفاوتهای کنفرانس، سمپوزیوم، سمینار و ورکشاپ در ادامه این مطلب سایت ترجمه مقاله ترجمیک همراه ما باشید!
مطالب مرتبط:
۱۰+ وبسایت مهم برای پژوهشگران و دانشجویان
در این مطلب خواهید خواند:
کنفرانس و سمپوزیوم به طور خلاصه چه تفاوتی با هم دارند؟
تفاوت اصلی بین کنفرانس و سمپوزیوم در حوزه و اندازه رویداد نهفته است. کنفرانسها نسبت به سمپوزیومها که بیشتر بر یک موضوع خاص متمرکز هستند، از نظر اندازه بزرگتر و از نظر دامنه گستردهتر هستند.
این همچنین به این معنی است که مخاطبان هدف، کمی متفاوت هستند. به طوری که کنفرانسها گروه متنوعتری از شرکتکنندگان علاقهمند به یک موضوع مشترک را جذب میکنند. سمپوزیومها برای مخاطبان محدودتر و متخصصتری جذاب هستند.
در ادامه هر یک از اصطلاحات مربوط به رویدادهای علمی را به صورت کامل توضیح میدهیم.
سمینار (seminar) چیست؟
سمینار (seminar) معمولا در یک موسسه یا دانشگاه برگزار میشود. اغلب، یک سمینار گروه کوچکی از افراد، مثلاً بین پنج تا ده شرکت کننده هستند که گرد هم میآیند تا بر روی یک موضوع تمرکز کنند.
موضوع خاص اغلب سمینارها ساختار رسمی کمتری نسبت به کنفرانسها دارند، بنابراین ممکن است که یک نفر آن را به صورت خلاصه ارائه دهد. در این رویدادها تمرکز بیشتری روی بحث وجود دارد، بنابراین با خیال راحت افکار خود را در مورد موضوع مورد نظر مطرح میکنید.
تفاوت دیگر بین سمینار و کنفرانس این است که در حالی که کنفرانسها معمولا بین چند روز تا یک هفته طول میکشند، سمینارها بسیار کوتاهتر خواهند بود. معمولا طول یک سمینار بین یک تا دو ساعت خواهد بود. برخی از دپارتمانها سمینارهای منظمی ترتیب میدهند، بنابراین برای مثال ممکن است که در اولین دوشنبه هر ماه سمینار موردنظر برگزار شود.
سمینارها مکانی عالی برای آزمایش برخی از ایدهها یا تئوریهای جدیدی هستند که در مورد آنها فکر میکردید اما هنوز ۱۰۰٪ به آنها اطمینان ندارید. اگر روی یک مفهوم یا ایده برای یک آزمایش کار میکنید، اما میخواهید قبل از توسعه بیشتر، بازخوردی درباره آن بشنوید، پیشنهاد دهید آن را در یک سمینار ارائه دهید. این نوع رویداد، برای دریافت بازخورد صادقانه، عالی است و حتی ممکن است که پیشنهادهایی برای بهبود ایدههای خود دریافت کنید.
کارگاه آموزشی یا ورکشاپ (workshop) چیست؟
تفاوت کارگاه آموزشی (workshop) و کنفرانس در این است که کارگاهها معمولاً کوچکتر از کنفرانسها هستند و معمولاً فقط یک یا دو روز طول میکشند. همچنین ورکشاپها معمولا به بحث و آموزش در مورد یک موضوع خاص اختصاص داده میشوند. اگرچه این رویدادها به عنوان بخشی از یک بخش برگزار میشوند، اما اغلب بازدیدکنندگان خارجی را خواهید دید که در آنها شرکت میکنند.
فضا جایی بین یک سمینار و یک کنفرانس است، به این معنی که ساختار آن از یک کنفرانس رسمیت کمتری دارد اما رسمیتر از یک سمینار است. کارگاهها نیز گاهی از نظر شرکتکنندگان متنوعتر از سایر رویدادها هستند. شما افرادی را از بخشها و زمینههای مختلف خواهید یافت که با هم در کارگاههای آموزشی شرکت میکنند. همچنین ممکن است که افراد غیر آکادمیک مانند روزنامهنگاران یا افرادی که در تجارت هستند نیز، در آن شرکت کنند.
بهترین کارگاهها هدفی خاص و عملمحور دارند و هدفشان ارائه پاسخهای مشخص به مشکلات فعلی در این زمینه یا آموزش یک مهارت خاص است. کارگاهها فرصت خوبی برای یادگیری مهارتهای جدید و آشنایی با موضوعی است که به خوبی با آن آشنا نیستید.
مطالب مرتبط:
راهنمای گام به گام دریافت شناسه ارکید (ORCID)
سمپوزیوم (symposium) چیست؟
سمپوزیومها (symposium) معمولاً در یک اتاق یا سالن سخنرانی برگزار میشود و همه شرکتکنندگان در کل برنامه در یک روز شرکت میکنند. علاوه بر ارائههای منظم، سمپوزیومها شامل جلساتی است که افراد متخصص را به بحث و تبادل نظر بیشتر دعوت میکند، مانند بحثهای میزگردی. مجریان و افراد حاضر در میزگردها از کارشناسان مشهور در موضوع خاص سمپوزیوم هستند.
ویژگیهای سمپوزیوم
برخلاف کنفرانسهای بزرگ سالانه، سمپوزیومها معمولاً رویدادهای یکباره هستند. این نکته بدین معناست که زمانی که نیاز به بحث عمیق در مورد یک «موضوع مهم» تحقیقاتی خاص وجود دارد، سازماندهی میشوند. به این ترتیب، موضوعات سمپوزیومها ممکن است که سال به سال تغییر کنند.
مجریان و اعضای میزگرد در یک سمپوزیوم معمولاً گروهی از افرادی هستند که به دلیل علاقه و تخصص مشترکشان در موضوع سمپوزیوم، حداقل کمی یکدیگر را میشناسند.
دانشآموزان و کارآموزانی که در سمپوزیوم شرکت میکنند، معمولاً بهعنوان اعضای مخاطب در آنجا حضور دارند تا به جای ارائه کار خود، از محققان معتبرتر بیاموزند. ممکن است که بعد از سمپوزیوم یک رویداد اجتماعی مانند شام با سخنرانان وجود داشته باشد.
مطالب مرتبط:
مقاله کنفرانسی چیست و چگونه آن را بنویسیم؟
کنفرانس (conference) چیست؟
کنفرانسها (conference) در مکانهای بزرگ مانند مرکز کنگره برگزار میشوند. کنفرانسها، جلسات و برنامههای موازی دارند که موضوعات فرعی مختلف حوزه وسیعی از تحقیقات را در طی چند روز پوشش میدهند. آنها میتوانند بین رشتهای باشند.
همچنین کنفرانسها، شرکتکنندگانی را از زمینههای مختلف تحقیقاتی که به یک موضوع مشترک علاقهمند هستند، جذب میکنند. ارائهدهندگان کنفرانسها از دانشجویان و کارآموزان گرفته تا محققان شناخته شده و کارشناسان مشهور را شامل میشوند.
ویژگیهای کنفرانسها
کنفرانسها میتوانند داخلی یا بینالمللی باشند. کنفرانسهای ملی (داخلی) عمدتاً توسط متخصصان یک حوزه خاص از داخل کشوری که رویداد در آن برگزار میشود، برگزار میشود. در حالی که کنفرانسهای بینالمللی بسیار بزرگتر هستند و شرکتکنندگان را از سراسر جهان جذب میکنند. اگر تمامی شرکتکنندگان کنفرانسهای بینالمللی به انگلیسی مسلط نباشند، شاید لازم باشد که از خدمات ترجمه همزمان برای ترجمه سخنان سخنرانان به فارسی یا انگلیسی استفاده کنید.
مطالب مرتبط:
۵ نکته مهم برای برنامهریزی ترجمه همزمان در کنفرانسهای بینالمللی
کنفرانسهای بزرگ اغلب هر ساله برگزار میشود و به عنوان یک فرصت سالانه مهم برای تبادل و ایجاد شبکه بین دانشگاهیان دیده میشود. برای محققان تثبیت شده، کنفرانسهای بینالمللی مکانی عالی برای جذب محققان جوان آیندهدار برای پیوستن به گروهشان و همچنین یک گردهمایی سالانه با دوستان و همکاران است.
رویدادهای اجتماعی عصرگاهی بخش مهمی از کنفرانسهای بزرگ هستند، زیرا مکان غیررسمیتری را برای تعامل و شبکهسازی شرکتکنندگان پس از جلسات رسمی در طول روز فراهم میکنند. آنها همچنین به شرکتکنندگان بالقوه، برای یافتن انگیزه اضافی برای سفر (گاهی اوقات از راه بسیار دور) برای شرکت در رویداد کمک میکنند.
به عنوان یک دانشجو یا کارآموز، فرصت یافتن برای ارائه تحقیقات خود در یک کنفرانس سالانه، نکتهای مهم برای تقویت رزومه علمی و آکادمیک شما محسوب میشود. همچنین شرکت در این کنفرانسها فرصتی عالی برای برقراری ارتباط با همکاران بالقوه و کارفرمایان آینده برای شما فراهم میکند. اگر هم یک محقق باتجربه هستید، یک کنفرانس سالانه، مکانی عالی برای استخدام و فرصتی نادر برای ملاقات با همکاران بینالمللی برای تبادل نظر است.
برگزاری کنفرانس در مقابل سمپوزیوم
از نظر محتوا و زمانبندی، کنفرانسها و سمپوزیومهای دانشگاهی کاملاً متفاوت به نظر میرسند. واضحترین تفاوت این است که یک سمپوزیوم معمولاً فقط یک روزه است و در یک اتاق یا سالن سخنرانی برگزار میشود. در حالی که یک کنفرانس شاید چندین روز طول بکشد و شامل جلسات موازی در یک مکان بزرگتر باشد.
برنامه یک کنفرانس معمولاً شامل سخنرانیهای کلیدی توسط محققان مشهور است. آنها همچنین شامل گفت و گوهای کوتاه و جلسات ارائه پوستر هم میشوند که که در آن محققان با تجربه کمتر، فرصت ارائه کار خود را خواهند داشت.
سخنرانان اصلی کنفرانس توسط کمیته برگزاری انتخاب و دعوت میشوند. گاهی اوقات، کنفرانسهای بینالمللی بزرگ حتی از یک سخنران اصلی دعوت میکنند که تحقیقاتش خارج از تخصص اکثر شرکتکنندگان در آن است تا زمینههای موضوعی متنوعتر شود و علاقه به کنفرانس افزایش یابد.
دانشجویان میتوانند چکیدهای از مقالات خود را به امید انتخاب شدن برای ارائه کار خود در یک جلسه پوستر یا به عنوان یک سخنرانی کوتاه ارسال کنند. مقالات ارسالی چندین ماه قبل از برگزاری رویداد توسط محققان با تجربهتر مورد بررسی قرار میگیرند تا زمان کافی برای آماده شدن در اختیار ارائهدهندگان قرار گیرد.
از آنجایی که کنفرانسهای بزرگ حوزههای تحقیقاتی گستردهای را پوشش میدهند و محققان با تخصصهای مختلف را جذب میکنند، برنامهها معمولاً در جلسات موازی موضوعی تنظیم میشوند. این بدان معناست که ممکن است یک جلسه پوستر در مورد یک موضوع، همزمان با ارائه در مورد موضوع دیگر برگزار شود. در این حالت، شرکتکنندگان میتوانند انتخاب کنند که کدام جلسه بیشتر مورد علاقه آنهاست.
این بدان معنا نیست که یک رویداد کوچکتر نمیتواند کنفرانس باشد. آنچه بیش از همه مهم است، ساختار و محتوا است، نه تعداد شرکت کنندگان. کنفرانسهای کوچکتر ساختاری مشابه کنفرانسهای بینالمللی بزرگ دارند، اما برای تناسب با تعداد شرکتکنندگان و ارائهها، کوچکتر میشوند.
برگزاری سمپوزیوم
برنامه یک سمپوزیوم نسبتاً ساده است زیرا کل رویداد معمولاً در یک اتاق یا سالن سخنرانی در طول یک روز برگزار میشود. جلسات معمولاً طوری سازماندهی میشود که هر شرکتکننده بتواند در تمامی جلسات شرکت کند.
سمپوزیومها ممکن است که رسمیتر و معتبرتر از کنفرانسها باشند. زیرا موضوع مشخصتر و محدودتر است و ارائهدهندگان و میزگردها معمولاً کارشناسان مشهور جهانی در موضوع خاص رویداد هستند.
مطالب مرتبط:
۵+ هوش مصنوعی رایگان برای خلاصه کردن متون
ارسالها توسط گروهی از سازماندهندگان بررسی میشوند که با دقت، موضوعات، ارائهکنندگان و اعضای میزگرد را بر اساس موضوع خاصی که میخواهند، رویداد روی آن تمرکز کند، انتخاب میکنند. این بر خلاف مدل سنتیتر بررسی همتا است که برای بررسی مقالات ارسالی به کنفرانس استفاده میشود.
جلسات یک سمپوزیوم معمولاً شامل بحثهای رسمیتر و ارائههای تک سخنران کمتری نسبت به یک کنفرانس است. این میتواند شامل بحثهای میزگردی باشد که در طی آن یک ناظر به تمرکز مکالمه بر موضوع مورد علاقه کمک میکند.
سخن پایانی
تا حدودی نحوه نامگذاری رویداد، فقط یک موضوع زبانشناسی است. هیچ تعریف درستی از سمپوزیوم یا کنفرانس وجود ندارد و گاهی اوقات آنها به عنوان مترادف رویدادهای مشابه استفاده میشوند.
با اینحال، به صورت کلی، از لحاظ تعداد شرکت کنندگان و تنوع موضوعات، کنفرانس در صدر این رویدادها قرار میگیرد. سمپوزیوم حالت تخصصیتری دارد. ورکشاپ هم برای یادگیری مهارتهای جدید استفاده می شود. تعداد شرکتکنندگان سمینار هم محدودتر است و شما از آن برای بحث در مورد ایدههای جدید و کمتر توسعهیافته خود هم میتوانید استفاده کنید.
اگر به خدمات ترجمه مقاله، ترجمه مدارک، ترجمه همزمان، ترجمه کتاب و … نیازی دارید، تنها با چند کلیک از خدمات سایت ترجمه ترجمیک استفاده کنید. برای مشاهده هزینه و قیمت ترجمه کلیک کنید.