تقویم محتوایی

تقویم محتوا چیست؟ + نمونه و راهنمای نوشتن

حتما شما هم دیده‌اید که در مناسبت‌های خاص مانند نوروز، شب یلدا، شروع مدارس و … چگونه برندهای مختلف از طریق فضای مجازی، بیلبوردهای شهری و … به تبلیغ خدمات خود می‌پردازند. یا این‌که در صفحات اینستاگرامی، از پست و ریلز گرفته تا استوری، طبق برنامه‌ای منظم و با فواصل زمانی منطقی، محتوا منتشر می‌کنند. همه این‌ موارد به علت ایجاد و طراحی تقویم محتوایی هدفمند و منطبق با اهداف کسب و کار است.

تقویم محتوا یکی از ارکان اصلی تولید محتوا چه برای تولید محتوای متنی و چه برای سایر قالب‌های محتوا است که بدون آن بسیاری از فرایندهای مهم مانند سئو، دیجیتال مارکتینگ و حتی فروش، دچار اختلال می‌شوند.

آیا می‌دانید که این تقویم چیست و چه کار می‌کند؟ اصلا چرا برای کسب و کار خود به تقویم محتوا نیاز داریم؟ تقویم محتوا، مشابه تقویم‌های عادی است که صرفا مناسبت‌ها در آن مشخص می‌شود؟ در این نوع تقویم موضوع و زمان انتشار محتوا مشخص می‌شود.

در ادامه‌ی این مقاله از سایت سفارش تولید محتوا ترجمیک به شما خواهیم گفت که چگونه تنها در ۸ مرحله یک تقویم محتوای قوی بنویسید. پس همراه ما باشید!

مطالب مرتبط:

چگونه از برون‌سپاری تولید محتوا به نتیجه دلخواه برسیم؟

تقویم محتوا چیست؟

برای گرفتن بهترین نتیجه از تولید محتوا، باید محتوا به طور منظم منتشر شود. مثلا ادمینی حرفه‌ای هیچ‌گاه پنج پست را پشت سر هم منتشر نمی‌کند، بلکه برای انتشار منظم آن‌ها هم برنامه‌ریزی می‌کند. چرا راه دوری برویم؟ اگر شما هم تا به حال وبلاگ ترجمیک را بررسی کرده‌ باشید، حتما متوجه شده‌اید که پست‌های وبلاگ روزانه منتشر می‌شوند. و مثلا این‌گونه نیست که یک روز هفته، ۶ مقاله داشته باشیم و باقی روزها هیچ پست وبلاگی نداشته باشیم.

در واقع، تولید و انتشار منظم محتوا نیازمند نظم و مدیریت است تا با مشکل رو به ‌رو نشود. در چنین شرایطی تقویم محتوا بیش از پیش اهمیت می‌یابد. این اهمیت به این دلیل است که تقویم محتوا به ما کمک می‌کند تا از یک سری مزایا بهره‌مند شویم. در ادامه تعدادی از این مزایا را بر می‌شماریم:

  • مطمئن شدن از انجام‌شدن تمامی اقدامات مرتبط با امور مربوط به تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ
  • ایجاد چشم‌اندازی از برنامه‌ها و محتواهای آتی
  • افزایش بهره‌وری و بهینه‌ پیش رفتن اقدامات واحد تولید محتوا
  • توجه به مناسبت‌های مرتبط با اهداف کسب و کار و برنامه‌ریزی برای فروش ویژه در آن روزها
  • و …

تمامی این موارد باعث می‌شوند تا محتوای بهتر و مخاطب‌پسندتری ارائه بدهیم و در نتیجه فروش بهتری داشته باشیم.

چرا باید از تقویم محتوا استفاده کنیم؟

دلایل متعددی برای استفاده از تقویم محتوا وجود دارد. تصور کنید که سال نو نزدیک است و شرکت شما خدمات نظافت و رسیدگی به ساختمان ارائه می‌دهد. طبیعی است که در نزدیکی عید نوروز درخواست خدمات نظافت و در نتیجه رقابت در ارائه‌ی خدمات آن زیاد شود. در این شرایط شما باید با استفاده از کمپین‌های تبلیغاتی و محتوای سئو شده، مردم را به سمت شرکت‌تان هدایت کنید. برای اینکه این کار را انجام دهید، نیاز به یک تقویم محتوای خوب دارید.

از تولید محتوای متنی سئوشده و تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی تا تهیه استراتژی تولید محتوا و تقویم محتوایی، همه را از ترجمیک بخواهید. برای ثبت سفارش و مشاهده هزینه تولید محتوا کلیک کنید.

یک تقویم محتوای خوب فروش شما را افزایش می‌دهد که ۶ تا از مهم‌ترین دلایل آن را برای شما در زیر آورده‌ایم.

مطالب مرتبط:

چرا باید از «تقویم تولید محتوا» استفاده کنیم؟ (گام‌های ضروری + ابزارهای آنلاین)

انتشار محتوا به طور منظم

داشتن تقویم محتوا باعث می‌شود که یک فرد یا تیم به طور منظم محتوای خود را آماده و منتشر کند. این نظم و ثبات در انتشار باعث می‌شود تا در طول زمان، مخاطبین بیشتری جذب سایت یا سامانه‌ بشوند. در نتیجه تعداد بیشتری از مخاطبین مورد نظر، محتوای شما را خواهند دید. همانطور که می‌دانید، دیده شدن بیشترِ محتوا منجر به فروش بیشتر محصول و خدمات می‌شود.

کیفیت بالاتر محتوای تولید شده

از آنجا که فعالیت در فضای اینترنت روز به روز بیشتر می‌شود، توجه به کیفیت محتوا نیز بیش از پیش اهمیت می‌یابد. برای اینکه محتوا از کیفیت بالایی برخوردار باشد، باید نیروی انسانی و منابع خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنیم.

اما مدیریت محتوا و منابع مخصوصا در زمینه‌های محتوا و دیجیتال مارکتینگ، تنها با داشتن تقویم محتوایی دقیق ممکن می‌شود. تقویم محتوا با فراهم کردن فرصت ایده‌پردازی و دوری از شتاب‌زدگی، باعث می‌شود که کیفیت محتوا بیشتر شود.

افزایش تعامل با مخاطبین

هنگامی که مخاطب شما می‌داند که چه زمانی محتوای شما منتشر می‌شود، برای انتشار و مشاهده آن‌ها منتظر می‌ماند. البته، این برای زمانی است که کیفیت محتوا عالی و جذابیت آن برای مخاطب بالا باشد. اگر مخاطب منتظر دیدن محتوای شما باشد، احتمال اینکه قصد خرید محصول یا خدمات شما را داشته باشد، نیز افزایش می‌یابد.

صرفه‌جویی در وقت

تولید محتوا هم مانند هر کار دیگری، با نظم و برنامه‌ریزی، سریع‌تر و بهتر انجام می‌شود. داشتن تقویم محتوایی با افزایش نظم و زمان‌بندی کارها باعث می‌شود تا به میزان زیادی در وقت صرفه‌جویی شود. این صرفه جویی در زمان به معنای کاهش خستگی و استرس و داشتن زمان بیشتر برای ارتقای کیفیت محتوا است.

مطالب مرتبط:

چگونه با سرعت بیشتری تولید محتوا کنیم؟

کاهش احتمال خطا

وقتی که از قبل مشخص است چه کارهایی باید انجام شود، احتمال خطا پایین می‌آید. با داشتن یک تقویم محتوا، امکان بازخوانی، ویرایش، بررسی کردن مطالب و این دسته از کارها وجود دارد. همچنین از آنجا که برنامه‌ریزی دقیق باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود، می‌توان از افراد دیگر تیم نظر و پیشنهاد خواست؛ این خود به افزایش کیفیت محتوا و فروش کمک بسیاری می‌کند.

فرصت برنامه ریزی برای پیشامدهای احتمالی

وقتی که برای آینده برنامه‌ای باشد، فرصتِ فکر کردن به پیشامدهای احتمالی و آينده‌نگری هم پیش می‌آید. در این صورت اگر پس از انتشار پست، اتفاقی، چه مثبت و چه منفی، رخ بدهد، از قبل برای آن آماده‌ایم. در چنین شرایطی نیاز نیست تا به صورت ناگهانی تصمیمی گرفته شود، بلکه با آرامش می‌توان فکر کرد و بهترین تصمیم را برای شرکت گرفت.

در نهایت تمامی این موارد باعث می‌شوند تا شما بتوانید فروش محصولات و خدمات خود را افزایش بدهید.

چه چیزهایی در یک تقویم محتوا باید بنویسیم؟

حالا که می‌دانیم تقویم محتوا چقدر اهمیت دارد، باید مواردی را که در آن قرار می‌گیرند، بشناسیم. در کل موضوع و نوع محتوا، تولیدکننده‌، زمان و سامانه‌ی انتشار آن را در یک تقویم محتوا می‌نویسیم. اما چگونه تقویم محتوا را بنویسیم؟

در وهله‌ی اول باید موضوعات محتوایی که قرار است بنویسیم را مشخص کنیم. در مرحله‌ی بعد، شیوه‌ انتشار هر محتوا (وبلاگ، صفحه اینستاگرام، کانال تلگرامی و …) را انتخاب می‌کنیم. سپس،‌ آن‌ها را به ترتیبی که باید منتشر شوند، مرتب کرده و تولید کننده‌ی هر محتوا را مشخص می‌کنیم. در نهایت زمان انتشار هر موضوع را به تقویم اضافه می‌کنیم. این کلیتِ ساده‌شده‌ی موارد و مراحل نوشتنِ یک تقویم محتواست.

مراحل نوشتن تقویم محتوا

در ادامه با هم مراحل و شیوه نگارش تقویم محتوا را بررسی می‌کنیم. پس همراه ما باشید!

بررسی محتوای از پیش آماده شده

ابتدا با نرم‌افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری یا همان CRM بررسی کنید که دغدغه‌ها، سوالات و چالش‌های اصلی مشتریان شما چیست. هم‌چنین از ابزارهایی چون سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، Insights و … برای تحلیل این‌که کدام محتوای پیشین شما بازخورد خوب و بیشتری از مخاطبین‌تان گرفته است، کمک بگیرید. این امر باعث می‌شود که شما به تولید محتوایی که منجر به جذب مخاطب شما می‌شود ،ادامه بدهید.

فراموش نکنید که در این مرحله، هدف‌گذاری هم انجام دهید. سپس ببینید که کدام محتوای شما در گذشته باعث پیشبرد اهدافتان، مثلا فروش بیشتر، شده است. اینگونه با سرعت بیشتری به اهدافتان می‌رسید، چرا که می‌دانید که چه نوع محتوایی تولید و منتشر کنید.

مشخص کردن نوع محتوا

مشخص کنید که محتوای شما از چه روشی مثلا وبلاگ، شبکه‌های اجتماعی (Social Media)، ایمیل، پیامک و … قرار است که منتشر شوند. بر اساس نوع محتوا، استراتژی شما باید تغییر کند تا برای سامانه‌ی انتشار مورد نظرتان مناسب باشد. توجه داشته باشید که استراتژی‌ای یکسان برای تمامی انواع محتوا جوابگو نیست. مثلا شما نمی‌توانید به یک روش برای مارکتینگ وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی عمل کنید و انتظار نتیجه‌ای خوب هم داشته باشید.

ایده پردازی و مشخص کردن کلمات کلیدی

قبل از اینکه تقویم محتوای‌ خود را تکمیل کنید، درباره انتخاب موضوعات و کلمات کلیدی مرتبط با آن‌ها فکر کنید. موضوعات و کلمات کلیدی را طوری انتخاب کنید که بیشترین ارتباط را با برند یا خدمات شما داشته باشند. در این حالت، در صورت لزوم با ایجاد کمترین تغییرات، هر محتوا را در بیش از یک سامانه منتشر کنید. این کار باعث صرفه جویی در وقت و انسجام محتوا می‌شود.

مطالب مرتبط:

چگونه برای تولید محتوا موضوع مناسب انتخاب کنم؟

مشخص کردن اجزای تقویم‌ محتوای خود

برای اینکه تقویم‌تان با نیازهای شما همخوانی داشته باشد، باید آن را شخصی‌سازی کنید. برای شخصی‌سازی تقویم، ابتدا باید بدانید که چه چیزهایی را در آن قرار دهید. توجه داشته باشید که یک تقویم مشخص برای همه‌ جوابگو نیست. البته اکثر تقویم‌های محتوا شامل چند بخش زیر می‌‍شوند:

  • نوع محتوا
  • موضوع و عنوان
  • نویسنده یا تولیدکننده
  • مهلت اتمام کار
  • زمان انتشار
  • لینک محتوا
  • وضعیت (در حال انجام، خاتمه یافته، منتشر شده‌ و …)

آرشیوبندی اطلاعات مورد نیاز

اگر از اطلاعاتی مانند اینفوگرافی، لوگو، عکس و … استفاده می‌کنید، حتما آن‌ها را به صورت دسته‌بندی و منظم ذخیره کنید. این کار باعث می‌شود تا مجبور نشوید که زمان زیادی را به دنبال‌ آن‌ها بگردید. این موضوع باعث صرفه‌جویی بیشتر در وقت می‌‍شود.

مشخص کردن فاصله‌ی زمانی انتشار محتواها

مشخص کنید که هر چند وقت یک بار قصد انتشار محتوا دارید. این کار به شما کمک می‌کند تا مهلت تحویل کار و زمان‌بندی دقیق‌تری برای هر پست داشته باشید. همچنین با این کار دچار اشکال در برنامه‌‌ریزی زمان انتشار محتواهای مختلف نمی‌شوید؛ یعنی هر پست سر وقت خودش آماده و منتشر می‌شود. انتشار سر وقت محتوا خود نیز به فروش و ارائه‌ی خدمات کمک می‌کند.

مشخص کردن سازنده‌ی هر پست

برای اینکه کار بهینه‌تر و با کیفیت بیشتری پیش برود، موضوعات و عناوین را بین اعضای تیم تقسیم کنید. این کار باید طوری انجام شود که کار اعضا تقریبا با یکدیگر برابر باشد. هم‌چنین این‌گونه بهتر نیز از توانایی‌ها و قابلیت‌های اعضای تیمتان استفاده می‌کنید.

مطالب مرتبط:

استراتژیست محتوا: شرح شغل، وظایف و مسئولیت‌ها

آغاز فرایند تولید محتوا و انتشار آن

حالا که کارها تقسیم شده و تکلیف هر موضوع مشخص است، بهترین موقع برای شروع فرایند تولید محتوا است. یادتان باشد که محتوایی که با برنامه‌ریزی و دقت تولید شده، کلید افزایش فروش است.

سخن پایانی

در دنیای امروز تولید محتوا یکی از مهم‌ترین پایه‌های هر حرفه‌ای است. این امر مهم بدون برنامه‌ریزی دقیق و منظم دچار اشکال می‌شود که روی تمامی جوانب کار تاثیری منفی می‌گذارد. بنابراین برای داشتن بیشترین بازدهی و دست یافتن به بهترین نتیجه لازم است که یک تقویم محتوای قوی داشته باشیم.

شما تا به حال برای تهیه و تنظیم تقویم محتوا کاری کرده‌اید؟ به نظر شما چقدر تقویم محتوا به پیشبرد اهداف کسب و کار کمک می‌کند؟

همانطور که دیدید تهیه‌ی تقویم محتوا کار وقت‌گیر و پر دردسری است. بنابراین اگر نیاز به تقویم محتوا برای پیشرفت کارتان دارید، نیازی نیست که نگران ساخت و تنظیم آن باشید. می‌توانید این موارد را به موسسه ترجمیک بسپارید. برای ثبت سفارش تولید محتوا کلیک کنید. بسپارید. اگر هم به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، تیکت ارسال کنید یا این‌که با این شماره تماس بگیرید: ۶۷۲۳۵۰۰۰-۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.