E-E-A-T چیست و چگونه آن را تقویت کنیم؟

‌E-E-A-T چیست و چگونه آن را تقویت کنیم؟

نیاز به وسیله‌ای دارید و می‌خواهید آن را آنلاین تهیه کنید؛ از کدام سایت خرید می‌کنید؟ دیجی‌کالا؟ ترب؟ یا سایتی که کمتر شناخته شده‌است؟ به کدام یکی از این سایت‌ها بیشتر اعتماد می‌کنید؟ کدام یک معتبرتر است؟ شاید هم به دنبال دریافت خدمات هستید. به سایتی مانند آچاره مراجعه می‌کنید یا فردی ناشناس؟ پاسخ تمامی این سوال‌ها وابسته به E-E-A-T است.

اگر به کار تولید محتوا مشغول باشید، با سئو آشنا هستید. و اگر با سئو آشنا هستید، حتماً اصطلاح E-E-A-T به گوشتان خورده است. اما بیایید پیش از اینکه به آن‌ بپردازیم، چند قدم به عقب برگردیم.

همان‌طور که می‌دانید، گوگل محتوای با کیفیت را ترجیح می‌دهد. بنابراین چنین محتوایی رتبه بهتری هم می‌گیرد. اما گوگل چگونه کیفیت محتوا را می‌سنجد؟ درست است! با E-E-A-T. اما این E-E-A-T اصلا چیست!؟ چگونه می‌توانیم آن را تقویت کنیم؟

اگر شما هم می‌خواهید که رتبه سایت خودتان را بهبود ببخشید و کسب‌وکارتان را توسعه دهید، تا پایان این مقاله وبلاگ ترجمیک با ما همراه باشید!

مطالب مرتبط:

تفاوت سئو داخلی و سئو خارجی

E-E-A-T چیست؟

گوگل در سال ۲۰۱۴ میلادی، موضوعی را تحت عنوان E-A-T معرفی کرد. در تکامل این مفهوم و پس از دریافت بازخورد عملی از این کاربرد آن، در دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی، گوگل یک E دیگر (حرف اول کلمه Experience به معنی تجربه) به اول این عنوان اضافه کرد تا مفهوم آن را کامل‌تر کند. E-E-A-T مخفف چهار کلمه انگلیسی Experience، Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness است. البته برای درک کامل مفهوم E-E-A-T لازم است که ابتدا معانی و مفهوم این چهار کلمه را بدانیم:

  • Experience یا تجربه
  • Expertise یا تخصص
  • Authoritativeness یا اعتبار
  • Trustworthiness یا اعتماد
E-E-A-T مخفف چهار کلمه تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد است.
E-E-A-T مخفف چهار کلمه تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد است.

تجربه یا Experience

شابد توجه کرده باشید که وقتی به دکتر می‌رویم یکی از موارد مهم باتجربه بودن آن دکتر است. مخاطب هر محتوایی هم دوست دارد بداند که محتوایی که وقتش را صرف آن می‌کند توسط نویسنده تجربه شده است. البته این به آن معنا نیست که اگر مطلبی را در مورد شکستگی استخوان می‌نویسید، استخوان خودتان را بشکنید و تجربه‌تان را بنویسید!

منظور از تجربه این است که بتوانید تمام مطلبی را که نوشته‌اید را طوری توضیح دهید که خواننده هم بتواند طبق آن عمل کند. برای مثال اگر مطلبی راجع به پرورش گوجه فرنگی می‌نویسید، باید به صورتی باشد که خواننده پس از مطالعه مطلب بتواند با موفقیت یک بوته گوجه را پرورش دهد.

تخصص یا Expertise

نویسنده هر محتوایی باید دانش بالایی درباره‌ی آن موضوع داشته باشد. این به آن معنا نیست که برای نوشتن یک مطلب پزشکی باید حتماً پزشک متخصص باشید. بلکه به آن معناست که پس از انجام تحقیقات خود برای یک موضوع، از نظر متخصص هم حتماً استفاده کنید. مثلاً اگر مطلبی در مورد طرز درمان خانگی سنگ کلیه در گربه‌ها می‌نویسید، حتماً از یک دامپزشک نیز کمک بگیرید (البته اگر گربه شما سنگ کلیه دارد، علاوه بر درمان خانگی، نیاز به مراقبت پزشکی هم خواهد داشت).

اعتبار یا Authoritativeness

اعتبار هر سایتی میزان قابل استناد بودن آن است. هنگامی که اعتبار دارید، افراد بیشتری به شما یا سایت شما مراجعه می‌کنند. تصور کنید دنبال معلم زبان انگلیسی هستید. هر دو معلم الف و ب از یک دانشگاه عالی با نمرات بالا فارغ‌التحصیل شده‌اند؛ هر دو مجرب و کار بلد هم هستند. اما معلم ب از آن‌ها فعالیت در شبکه‌های اجتماعی دارد و نکاتی را برای یادگیری زبان به اشتراک می‌گذارد و کتاب هم منتشر کرده است. کدام را انتخاب می‌کنید؟

دانش هر دو معلم شاید به یک اندازه باشد. و شاید هر دو در کارشان سطحی مساوی از مهارت داشته باشند؛ اما شما احتمالاً معلم ب را انتخاب می‌کنید که به خاطر فعالیت‌هایش شناخته شده‌تر است و اعتبار بیشتری دارد. مخاطبین سایت‌ها نیز ترجیح می‌دهند سایت‌هایی را دنبال کنند که از اعتبار بیشتری برخوردار هستند. در سایت‌ها بک‌لینک‌ها و ساختار سایت و محتوا می‌توانند به اعتبار آن بیافزایند.

اعتماد یا Trustworthiness

قابل اعتماد بودن هر سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما به طور کلی دقت و صحت، صداقت، امنیت و قابل استناد بودن سایت هر چه بیشتر باشد، آن سایت قابل اعتمادتر است. شما خودتان به چه سایتی اعتماد می‌کنید؟ یک سایت با نویسنده‌ای نامعلوم یا سایتی که نویسنده‌اش مشخص است؟ سایتی که معلوم نیست مطالبش صحت دارد یا سایتی که با ذکر منابع و مدرک صحت حرفش را اثبات کرده است؟ قطعا جواب شما هم سایت دوم است. اگر محتوا شما قابل اعتماد نباشد، جه ارزشی دارد؟

مطالب مرتبط:

E-A-T (تخصص، اقتدار و اعتماد) در سئو چیست؟

چرا E-E-A-T مهم است؟

با پیشرفت و توسعه فوق‌العاده سریع هوش مصنوعی، تولید محتوای کیلویی (بله، کاملا درست خوانده‌اید!) و با حجم بالا بسیار ساده و آسان است. این نوع محتوا توسط فردی که تجربه یا تخصص دارد نوشته نشده است. مثلاً در سال ۲۰۲۳ میلادی، یک متخصص سئو به نام مت دیگیتی تنها با استفاده از هوش مصنوعی ۲۵۶ مطلب را برای سایتی جدید آماده کرد.

با پیشرفت و توسعه فوق‌العاده سریع هوش مصنوعی، تولید با حجم بالا بسیار ساده و آسان است.
با پیشرفت و توسعه فوق‌العاده سریع هوش مصنوعی، تولید با حجم بالا بسیار ساده و آسان است.

به همین دلیل است که E-E-A-T به طور روز افزون مهم و مهم‌تر می‌شود. برای اینکه راهی اساسی برای تطابق محتوا با سیستم پاداش گوگل است. برای مثال، گوگل و کاربران از شما انتظار دارند تجربه داشته باشید؛ هوش مصنوعی در نهایت نمی‌تواند تجربه انسان را داشته باشد و در نتیجه صداقت کافی در بیان تجربه‌ها را نخواهد داشت. بنابراین این موضوع به راهی برای تشخیص محتوای تولید شده توسط انسان از هوش مصنوعی تبدیل شده است.

YMYL و اهمیت E-E-A-T

در است که E-E-A-T برای همه سایت‌ها مهم است، اما برای سایت‌ها YMYL از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. اما YMYL به چه معناست؟ YMYL مخفف Your Money or Your Life است. ترجمه این عبارت می‌شود پولتان یا زندگی‌تان.

صفحات YMYL ممکن است اثرات بارزی روی سلامتی یا وضعیت مالی افراد داشته باشند؛ به خصوص اگر اطلاعات اشتباه یا نامعتبر منتشر کنند. در این نوع از صفحات نیاز به متخصص خیلی بیشتر از سایت‌های دیگر احساس می‌شود. برخی از موضوعات رایج YMYL موارد زیر هستند:

  • اقتصاد و وضعیت مالی مانند سایت اقتصاد نیوز یا سایتی با موضوع سرمایه گذاری در اوراق بورس
  • سلامت و بهداشت مانند سایت مجله سلامت یا سایتی درباره‌ی نحوه درمان خانگی سنگ کلیه
  • قضایی و قانونی مانند سایت سامانه عدل ایران یا سایتی در مورد نحوه پیگیری شکایت از یک شرکت
  • اخبار و وقایع اخیر مانند سایت تابناک یا سایتی با موضوع وقایع سیاسی هر روز
  • فروشگاه‌های آنلاین مانند سایت دیجی‌کالا یا هر سایت دیگری که به فروش محصول یا خدمات خود می‌پردازد

اگر سایت شما هم در دسته YMYL است، بیش از پیش و نهایت توجه را به E-E-A-T نشان دهید.

مطالب مرتبط:

+۱۵ اخطاری که در سئو با آن‌ها موجه خواهید شد!

باورهای غلط در مورد E-E-A-T

باورهای نادرست در مورد E-E-A-T کم نیستند. اما در این مطالب قرار است به مهم‌ترین آن‌ها بپردازیم. مثلاً آیا E-E-A-T معیاری برای رتبه‌بندی هست یا نه؟ آیا یک چک‌لیست است؟ جواب هر دوی این سوالات یک کلمه است: نه!

اگر به خدمات تولید محتوا نیاز دارید، نگران نباشید. ما در ترجمیک کنار شما هستیم! برای ثبت سفارش تولید محتوا کلیک کنید.

باور غلط اول: E-E-A-T معیار رتبه‌بندی ایست!

درست است که E-E-A-T از اهمیت زیادی برخوردار است، معیاری برای رتبه‌بندی سایت نیست؛ بلکه دستورالعملی برای ارزیابان حرفه‌ای سایت‌ها (Search Quality Rater) است. بر اساس آن‌چه از سوی خود شرکت گوگل اعلام شده است، ارزیابان سایت‌ها میزان پاسخگویی محتوا به هر جست‌وجو و کیفیت آن را بر اساس تخصص، اعتبار و اعتماد می‌سنجند. سپس امتیازی را به آن سایت می‌دهند.

کاربران همیشه تشنه‌ی نظرات و تجربیات دیگران در موضوعات مختلف هستند. آن‌ها دوست دارند که موقع خواندن یک مطلب تجربیات دیگران را هم یاد بگیرند. مثلاً برای شخص من هنگام خرید آنلاین محتوای UGC یا تولید شده توسط کاربر، مانند نظرات، مهم‌تر از توضیحات وسیله است. احتمالاً شما هم موقع خرید آنلاین نظرات دیگران را می‌خوانید و بعد تصمیم می‌گیرید!

البته این امتیازها تاثیر مستقیم بر رتبه‌بندی ندارند، اما به گوگل کمک می‌کنند تا معیاری برای سنجش کیفیت نتایج جست‌وجو داشته باشد. هم‌چنین به گوگل کمک می‌کنند تا مطمئن شود نتایج جست‌وجو در تمام دنیا استاندارد بالایی داشته باشد.

 این امتیازها تاثیر مستقیم بر رتبه‌بندی ندارند، اما به گوگل کمک می‌کنند تا معیاری برای سنجش کیفیت نتایج جست‌وجو داشته باشد.
این امتیازها تاثیر مستقیم بر رتبه‌بندی ندارند، اما به گوگل کمک می‌کنند تا معیاری برای سنجش کیفیت نتایج جست‌وجو داشته باشد.

در حقیقت، E-E-A-T شاید نوعی معیار باشد، اما نه از آن نوعی که ما به آن عادت داریم! به عبارتی بهتر است E-E-A-T را طرز تفکری برای تولید محتوایی مفید برای مردم ببینید. در ادامه به باور غلط دومی که وجود دارد می‌پردازیم.

باور غلط دوم: E-E-A-T چک‌لیست است!

مهم نیست که چقدر دل ما می‌خواهد به E-E-A-T به چشم یک چک‌لیست نگاه کند! E-E-A-T بسیاری دقیق‌تر و جزئی‌تر از یک چک‌لیست از تعاریف و فعالیت‌هاست. در واقع E-E-A-T برای هیچ دو کسب‌وکاری مشابه نیست. هر کسب‌وکار باید از E-E-A-T مرتبط و کاربردی برای خود استفاده کند. دلیل این موضوع انتظارات متفاوت کاربران از نتیجه مفید و قابل اعتماد جست‌وجوی موارد مختلف است.

مثال دیگری که می‌توان زد محتواهای تولید شده در مورد کتاب‌ها هستند. شما ترجیح می‌دهید محتوایی که در مورد یک کتاب می‌بینید توسط کسی که اهل مطالعه است و آن کتاب را خوانده تولید شده باشد یا کسی که صرفاً مطالبی را جمع‌آوری کرده است؟

زمانی این موضوع بیشتر به چشم آمد که در دسامبر سال ۲۰۲۲ میلادی، گوگل یک E دیگر به E-A-T اضافه کرد. از آن زمان E-A-T را به عنوان E-E-A-T می‌شناسیم. E اضافه شده در پایان سال ۲۰۲۲ میلادی برای Experience یا همان تجربه است. اضافه شدن تجربه به E-E-A-T نشان داد که گوگل بیشتر از همیشه بر محتوای صادق و شخصی تاکید دارد. اما چرا؟

باور غلط سوم: E-E-A-T فقط برای سایت است!

بر خلاف باور اکثریت E-E-A-T همان‌قدر که در سایت مهم است، بیرون از آن هم اهمیت دارد. اگر می‌خواهید واقعاً از E-E-A-T استفاده کنید، باید از نشان دادن آن در خارج از سایت‌تان هم اطمینان حاصل کنید.

اگر می‌خواهید واقعاً از E-E-A-T استفاده کنید، باید از نشان دادن آن در خارج از سایت‌تان هم اطمینان حاصل کنید.
اگر می‌خواهید واقعاً از E-E-A-T استفاده کنید، باید از نشان دادن آن در خارج از سایت‌تان هم اطمینان حاصل کنید.

یک راه برای اینکه مطمئن شوید E-E-A-T شما همان‌قدر که در سایت دیده می‌شود، بیرون از‌ آن هم به چشم می‌آيد، نشان دادن چهار عامل آن در سایت و تطابق آن‌ها با عوامل خارج از سایت است. یعنی اگر مطالبی در مورد فروش کتاب می‌نویسید، نشان دهید که خودتان هم با دنیای کتاب‌ها و راه و روش‌های فروش کاملاً آشنا هستید؛ نشان دهید که می‌توانند از کیفیت کتاب‌ها و خدمات شما مطمئن باشند. و ثابت کنید که پیش دیگران اعتبار دارید.

به طور کلی اگر E-E-A-T را مانند سئو داخلی و خارجی، به درون و بیرون سایت تقسیم کنید، بسیار راحت‌تر می‌توانید برای آن برنامه‌ریزی کنید. در نتیجه راحت‌تر هم آن را استفاده می‌کنید و به نمایش می‌گذارید.

مطالب مرتبط:

عمق کلیک چیست؟ آیا تاثیری بر رتبه‌بندی گوگل دارد؟

تقویت E-E-A-T

برای تقویت هر جنبه از E-E-A-T راه‌ و روش‌هایی که بعضاً ساده هم هستند، وجود دارد. در ادامه این نکات و روش‌ها را می‌خوانید.

شخصی‌سازی

محتوایی که شخصی باشد، برای مخاطب ملموس‌تر و قابل اعتمادتر است. چندین را برای شخصی سازی محتوا وجود دارد که در هم‌اکنون به آن‌ها می‌پردازیم.

  • خودتان عکس بگیرید. استفاده از عکس‌هایی که خودتان تهیه کرده‌اید، نسبت به عکس‌های اینترنتی، تجربه شخصی شما را نشان می‌دهد. مثلاً اگر وبلاگی در مورد سفرتان به جنگل‌های مازندران منتشر می‌کنید، از عکس‌های آماده در گوگل و شبکه‌های اجتماعی استفاده نکنید. یا اگر از عکس‌های آماده استفاده می‌کنید، با اضافه کردن اینفوگرافی آن را شخصی سازی کنید. این موضوع برای ویدیوها هم صادق است. این کار به نشان دادن تجربه هم کمک می‌کند.
  • نظر خودتان را در مورد یک موضوع بیان کنید و تجربه خود را نشان دهید. مثلا اگر از یک مارک جدید رنگ برای نقاشی استفاده کرده‌اید، در مورد تجربه‌تان، خوبی‌ها و بدی‌ها و ویژگی‌های آن بنویسید.
  • مطالبی را بیان کنید که بدون تجربه کردن یک موضوع نمی‌توان آن‌ها را متوجه شد. مثلاً اگر به یک رستوران رفته‌اید، در مورد چیزی بنویسید که فقط افرادی که آن‌جا غذا خورده باشند، می‌دانند. مثلاً ممکن است بتوانید غذایی که خارج از منو و سایت رستوران است سفارش دهید و در مورد آن بنویسید. این موضوع اثبات تجربه‌ای واقعی است.
  • برای نشان دادن تخصص خود، در مورد آن بنویسید. مثلاً قسمتی تحت عنوان درباره نویسنده داشته باشید می‌توانید سابقه کاری، تحصیلات یا موفقیت‌های خود را ذکر کنید. این کار به خواننده هم کمک می‌کند تا خیالش از بابت اعتبار و تخصص نویسنده راحت‌ باشد.
  • صفحات «درباره‌ی ما» داشته باشید. مطمئن شوید که اطلاعات تماس خود را در این صفحه یا صفحه‌ی «تماس با ما» قرار می‌دهید. این موضوع به جلب اعتماد مخاطب کمک می‌کند.

دقت و انسجام

دقت و انسجام محتوا در صفحات یک سایت برای E-E-A-T بسیار مهم است. در ادامه نکات مرتبط به رعایت این موارد را برای شما ذکر کرده‌ایم:

  • برای نشان دادن و اثبات تخصص، با نویسندگان و متخصصان هر موضوع همکاری کنید. می‌توانید از آن‌ها برای نوشتن یا بازبینی محتوا کمک بگیرید. مثلاً اگر در مورد برنامه‌نویسی پایتون مطلبی می‌نویسید، از یک برنامه نویس باسواد پایتون کمک بگیرید. ممکن است این برنامه نویس بتواند محتوای شما را بنویسد یا فقط بازبینی کند. البته این راه شاید همیشه در دسترس نباشد؛ برای جبران این موضوع می‌توانید با کمک ویدیوها و مطالب آموزشی خودتان مطلب را بازبینی کنید و به منبع آموزشی لینک بدهید.
  • مطالب نوین و حرفه‌ای در راستای اهداف سایت و صفحات آن بنویسید. خاص باشید! در حقیقت سعی کنید در مورد موضوعاتی بنویسید که قبلاً کسی در مورد آنها ننوشته است.
  • محتوای کامل و دقیق تولید کنید تا نشان دهید قابل استناد و معتبر هستید. هم‌چنین به منابع معتبر لینک بدهید. این کار نشان می‌دهد شما بدون مطالعه کافی مطلبی را محض رضای مخاطب ننوشته‌اید.
  • برای سایت موضوع و زمینه مشخصی انتخاب کنید تا گوگل اعتبار بیشتری به شما بدهد. مثلاً اگر در مورد باغداری می‌نویسید، ناگهان یک مقاله در مورد دوچرخه سواری منتشر نکنید! این کار به انسجام صفحات شما کمک می‌کند.
  • از عناوین گمراه‌کننده یا اغراق‌آمیز پرهیز کنید. این کار قابل اعتماد بودن شما را کاهش می‌دهد و اعتلارتان را خدشه‌دار می‌کند.
  • مطلب شما باید تمامی سوالاتی که ممکن است برای خواننده پیش بیاید را توضیح دهد. این کار نشان‌ دهنده تخصص و زمانی که برای تولید محتوا گذاشته‌اید است.

مطالب مرتبط:

مشکل سئو سایت شما که از آن بی‌خبر بودید!

حفظ ارتباط با مخاطب

حفظ ارتباط با مخاطب شاید در نگاه اول مهم به نظر نیاید. اما به من اعتماد کنید! بسیار از آن‌چه که فکر می‌کنید مهم‌تر است.

  • برای کاربران ارتباط با خودتان را ممکن سازید تا اعتمادشان را جلب کنید. خودتان از کدام آنلاین شاپ در اینستاگرام خرید می‌کنید؟ آنی که کامنت‌ها را بسته و مخفی کرده است؟ یا آن یکی که به کامنت‌های مثبت و منفی با رعایت ادب و احترام پاسخ می‌دهد؟
  • اگر دیگران برای شما نظر بگذارند، دبگران بیشتر به شما اعتماد می‌کنند. البته اگر این نظرات مثبت باشند!
  • به نظرات کاربران و مخاطبان خود پاسخ دهید و با آن‌ها در ارتباط باشید. اگر نظری منفی بود، به صورتی آگاهانه و پاسخ دهید. معذرت‌خواهی کنید بابت مشکل پیش آمده و آن را توضیح دهید. نظرات مثبت را هم با تشکر و قدردانی پاسخ دهید. این کار نشان می‌دهد به کاربران خود احترام می‌گذارید و اعتماد آن‌ها برای شما ارزشمند است.
  • از امنیت سایت خود مطمئن شوید. این کار باعث می‌شود که کاربران راحت‌‌تر به سایت شما اعتماد کنند.

سایر نکات

  • به طور منظم مطالب خود را به روز کنید و فعال بودن‌تان را نشان دهید. یک سایت معتبر نمی‌گذارد تا تاریخ انقضای مطالبش سر برسند! البته فقط ویرایش و به روز رسانی کافی نیست. تاریخ ویرایش آخر و به‌روزرسانی را حتماً ذکر کنید. به روز بودن نشان دهنده اعتبار مطالب است.
  • برای جلب اعتماد بیشتر، اگر در سایت درگاه پرداخت استفاده می‌کنید، بهتر است که درگاه پرداخت امن باشد. برای مثال یکی از نشانه‌های قابل اعتماد بودن سایت‌های ایرانی داشتن اینماد است.
  • اگر مشتریان شناخته شده دارید یا عضو نهاد معتبری هستید، حتماً آن‌ها را ذکر کنید. مثلاً اگر عضو انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی هستید، بهتر است که به آن در سایت‌‌تان اشاره کنید. این امر اعتبار شما را افزایش می‌دهد و اعتماد کاربران را جلب می‌کند.
  • فقط روی سایت خود متمرکز نشوید! با دیگران همکاری کنید؛ وبینار برگزار کنید یا رویدادهای اجتماعی تنظیم کنید. این کار برای اعتبار و بیشتر شناخته شدن هم خوب است. مثلاً به عنوان یک استاد ریاضی در دانشگاه، می‌توانید سمینار یا وبیناری در مورد کاربرد انتگرال در مهندسی عمران برگزار کنید.

به طور کلی برای تقویت E-E-A-T بهتر است چند سوال را از خودتان بپرسید:

  • تجربه چقدر برای موضوع من مهم است؟
  • دانش رسمی یا آکادمیک چقدر برای این موضوع ضرورت دارد؟
  • چه عواملی باعث می‌شوند دیگران به این موضوع استناد و اعتماد کنند؟
  • چه کسی برای نوشتن این مطلب مناسب است؟ چه کسی بیشترین تجربه و دانش را دارد؟ چه کسی توانایی به اشتراک گذاشتن نظرات و دانش خود را با دیگران دارد؟
برای تقویت E-E-A-T این سوالات را از خود بپرسید.
برای تقویت E-E-A-T این سوالات را از خود بپرسید.

توجه داشته باشید که E-E-A-T شاید به نظر برای هر موضوع بسیار متفاوت به نظر بیاید، اما پایه و اساس مشخصی دارد با رعایت این نکات می‌توانید E-E-A-T سایت خودتان را تقویت کنید. اما تفاوت سطوح مختلف E-E-A-T چیست؟

مطالب مرتبط:

کلاکینگ در سئو چیست؟ و چگونه با آن مقابله کنیم؟

سوالات پرتکرار در مورد E-E-A-T

در مورد هر موضوعی همیشه چند سوال وجود دارد که همه به دنبال پاسخ آن‌ها هستند. E-E-A-T هم موضوعی جدید و چالش برانگیز است. بنابراین سوللات زیادی پیرامون آن وجود دارد. در ادامه پاسخ مهم‌ترین این سوالات را خواهیم داد.

سوال اول: آیا امکان جعل کردن E-E-A-T وجود دارد؟

آیا می‌توان E-E-A-T را جعل کرد؟ جواب این سوال یک نه بزرگ و محکم است! توجه داشته باشید که E-E-A-T نشانه‌هایی است که ارزیابان به دنبال آن‌ها می‌گردند. E-E-A-T را نه تنها نمی‌توانید جعل کنید، بلکه اصلاً نباید چنین کاری بکنید. برای مثال کسب اعتبار و اعتماد را در نظر بگیرید. شما می‌توانید خودتان هر چه که دوست دارید در مورد خود و اعتبارتان بگویید. اما آیا دیگران هم آن را تایید می‌کنند؟

سوال دوم: ابزار سنجش E-E-A-T چیست؟

آیا ابزار خاصی برای سنجش میزان E-E-A-T سایت وجود دارد؟ باز هم باید به شما بگوییم که نه! هیچ ابزاری برای سنجش میزان E-E-A-T سایت‌ها وجود ندارد. زیرا E-E-A-T یک معیار قابل اندازه‌گیری برای رتبه‌بندی نیست. بنابراین نه نمره‌ای می‌توان به‌ آن داد و نه می‌توان آن را اندازه گرفت.

بهترین راه برای سنجش سطح E-E-A-T خواندن دستورالعمل‌ها گوگل و مثال‌های هر سطح است. با این کار می‌توانید محتوای خود را با نمونه‌های هر سطح مقایسه کنید و بسنجید. درست مانند یک ارزیاب حرفه‌ای سایت!

سوال سوم: در مورد محتوای تولید شده توسط کاربر، E-E-A-T چگونه سنجیده می‌شود؟

E-E-A-T برای محتوایی که توسط کاربر منتشر شده است، جداگانه سنجیده می‌شود. هم‌چنین سخت‌گیری برای این نوع از محتوا کمتر است. البته هم‌چنان مدیریت لازم است. اسپم، محتوای دور از ادب و نفرت پراکنی یا محتوای نادرست نشان دهنده‌ی مدیریت ضعیف خواهد بود. بنابراین مدیریت نکردن محتوای تولید شده توسط کاربر یا همان UGC (User-Generated Content) به E-E-A-T، به خصوص در موضوعات YMYL، آسیب می‌زند.

سوال چهارم: وقتی به نویسندگان متخصص کافی دسترسی ندارم چه کنم؟

ممکن است نتوانید برای همه‌ی مطالب نویسنده‌ی متخصص پیدا کنید. در این صورت چکار باید کرد؟ باید گفت که در این صورت انتخاب‌های بسیار کمی دارید. ولی اگر می‌خواهید E-E-A-T خوب و قابل قبولی داشته باشید، کمک متخصصان را لازم دارید.

با متخصصان مشورت کنید و از آن‌ها کمک بگیرید.
با متخصصان مشورت کنید و از آن‌ها کمک بگیرید.

از طرفی می‌توانید، برای مثال، ماهی یک تا دو ساعت با متخصصان مشورت کنید و از آن‌ها کمک بگیرید. این مکالمات را ضبط کنید و به جای آن‌ها بنویسید. سپس آن‌ها را به عنوان کسی که متن را بازبینی کرده معرفی کنید. راه دیگر این است که خودتان مطلب را بنویسید. و از نقل قول‌ها و نظرات متخصصان استفاده کنید. این راه شاید به اندازه‌ی مورد قبلی موثر نباشد، اما تا حدی تخصص را نشان می‌دهد.

مطالب مرتبط:

بهتربن ابزارهای ساخت عکس با هوش مصنوعی

رایج‌ترین اشتباهات در E-E-A-T

در هر کاری یک سری اشتباهات رایج وجود دارد که تعداد زیادی از افراد مرتکب آن‌ها می‌شوند. E-E-A-T هم از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه به مهم‌ترین و رایج‌ترین این اشتباهات در E-E-A-T را معرفی می‌کنیم:

  • استفاده از نویسنگان جعلی یا دروغین
  • سواستفاده و سوبرداشت از تخصص
  • انتشار محتوا با کیفیت پایین یا کپی شده از یک مطلب با رتبه‌ی بالا
  • کار نکردن روی سئو داخلی و خارجی
  • نبودن اطلاعات تماس یا دسترسی سخت به آن‌ها
  • رفرنس ندادن به منابع
  • محتوای منقضی شده
  • نبودن نظرات مثبت در مورد محصول یا کسب و کار
  • مشخص نکردن نویسنده‌ی محتوا و تجربه و تخصص آن‌ها
  • استفاده از عکس‌های آماده
  • صفحه‌ی دربار‌ه‌ی مای ضعیف

پس حواستان را جمع کنید تا مرتکب این اشتباهات نشوید!

سخن پایانی

البته نحوه اداره و بهبود رتبه سایت مانند پختن قرمه سبزی نیست که یک دستور پخت مشخص داشته باشد! بلکه کاملاً به هدف سایت و انتخاب‌های شما بستگی دارد. به طور خلاصه E-E-A-T درباره تولید محتوا و آن‌چه مردم از شما انتظار دارن و کمک به جلب اعتماد آن‌ها می‌کند، است. شما کدام روش‌ها را پیشنهاد می‌کنید؟ یا خودتان کدام‌ها را ترجیح می‌دهید استفاده کنید؟

برای رعایت E-E-A-T نیاز به محتوای خوب و قوی دارید که با اهداف سایت و کار شما تطابق دارد. ترجمیک با ارائه خدمات تولید محتوا به شما در کسب و کارتان کمک می‌کند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.