راهنمای افزایش شانس پذیرش مقاله در ممجالات

راهنمای افزایش شانس پذیرش مقاله در مجلات ISI

شرایطی را در نظر بگیرید که پس از زحمات بسیار و نگارش و ویرایش مقاله، حال ترجمه انگلیسی آن را برای یک مجله ISI سابمیت کرده‌اید. پس از انتظار بسیار نتیجه‌ی سابمیت شما می‌آید و مقاله‌تان ریجکت شده است. چه حالی پیدا می‌کنید؟ قطعاً این حال و شرایطی نیست که بخواهید آن را تجربه کنید. اما برای پیش‌گیری از چنین تجربه‌ای چه باید کرد؟

یکی از روش‌های پیش‌گیری از ریجکت شدن مقالات، دانستن انتظارات مجلات است. پس برای پذیرش مقاله در مجلات ISI ابتدا باید این مجلات را بشناسیم. با دانستن ویژگی‌هایی که مقالات پذیرفته شده‌ی مجلات، می‌توانیم خواسته‌های ژورنال‌ها را رعایت کنیم. اما این مجلات از ما چه انتظاراتی دارند؟

همان‌طور که می‌دانید، منطقی است که برای جلوگیری از هر اتفاقی ابتدا دلایلی را که باعث آن می‌شوند، بشناسیم. چه عواملی باعث می‌شوند که مقاله در مجلات ISI ریجکت شود؟ در این مقاله به پاسخ این سؤالات خواهیم پرداخت. پس با ما تا پایان این مطلب سایت ترجمه تخصصی همراه باشید!

برای نگارش مقاله‌ای که مورد پذیرش مجلات ISI باشد باید مقاله طبق انتظارات مجله باشد.

مطالب مرتبط:

۶+ وضعیت مختلف مقاله پس از سابمیت

مجلات ISI چه مجلاتی هستند؟

اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالاً تا حدی با مجلات ISI آشنایی دارید. ISI مخفف Institute for Scientific Information است. ISI سازمانی است که متون علمی و آکادمیک را می‌سنجد. این سازمان به ویژه در وزارت علوم و دانشگاه‌های ایران به عنوان استانداردی برای اعتبارسنجی مقالات در سطح بین‌المللی شناخته می‌شود.

باید بدانید که ISI پایگاه داده‌ای هم دارد که مملؤ از مقالات و مجلات معتبر و قابل استناد است. به طور کلی به مجلاتی که در این پایگاه هستند، مجلات ISI می‌گویند. به طور مشابهی، مقالات این پایگاه داده را هم به عنوان مقالات ISI می‌شناسند. شما می‌توانید در Web of Knowledge به داده‌های این پایگاه دسترسی پیدا کنید. Web of Knowledge به کاربران خود اجازه دیدن اینکه کدام مقالات بیشترین رونگاشت (Citation) را دارند، می‌دهد. این پایگاه هم‌چنین شامل اطلاعات نویسندگان مختلف، مانند آثار، تعداد رونگاشت‌ها می‌شود.

این پایگاه هم‌چنین بنیان‌گذار و توسعه دهنده‌ی SCI (Science Citation Index)، SSCI (Social Sciences Citation Index)، AHCI (Arts and Humanities Citation Index) است. حال که می‌دانیم ISI و مجلات ISI چه هستند، باید ویژگی‌های مجلات ISI را بدانیم.

همان‌طور که حتماً می‌دانید مجلات ISI، از اعتبار خوبی برخوردارند؛ در نتیجه قابل استناد نیز هستند. برای نگارش مقاله‌ای که مورد پذیرش این مجلات باشد باید مقاله طبق انتظارات مجله باشد. بنابراین مهم است که با توجه به ویژگی‌های این مجلات مقاله را نوشت.

ویژگی‌های مقالات خوب

پیش از برررسی علل مختلف ریجکت یا رد شدن مقالات توسط مجلات مختلف، خوب است بدانیم که یک مقاله خوب چه ویژگی‌هایی دارد. زیرا مجلات خوب، از جمله مجلات ISI، مقالاتی را می‌پذیرند که ویژگی‌های خاصی را دارند که مطابق با معیارهای آنان است.

هنگام انتخاب مجله توجه داشته باشید که تمامی مجلات ISI هم در یک سطح نیستند. بنابراین با توجه به سطح و موضوع پژوهش خود، و به کمک اساتید یا افراد متخصص مجله‌ای را انتخاب کنید که شانس چاپ مقاله شما در آن زیاد است. در ادامه ویژگی‌ها و دلایلی را که به پذیرش مقالات کمک می‌کنند، ذکر کرده‌ایم:

  • ایده اولیه و فکر پشت پژوهش نوین و جذاب است.
  • پرسش‌های تحقیق خاص و چالش برانگیز هستند.
  • موضوع مقاله در مورد موضوعات و بحث‌های مهم و همه‌گیر روز است.
  • مقالاتی که مرتکب کوچک‌ترین سرقتی شده باشند، حتماً و بی‌قید و شرط ریجکت می‌شوند.
  • نویسنده در مقاله به خوبی نظریه خود را پرورش و توضیح داده و یا استفاده کرده است.
  • از نظر دستوری، نگارشی، ظاهری و املایی تمیز و بدون ایراد است.
  • مقاله از قواعد و اصول قابل شناسایی و آشنا پیروی می‌کند.
  • مقاله ادبیات کلیدی و نکات مهم موضوع را به طور کامل پوشش می‌دهد.
  • در پژوهش به طور مؤثر روش‌های نوین و خاص به کار رفته‌اند.
  • مقاله نظریات و کار بزرگان و صاحب نظران در آن زمینه را رد نمی‌کند؛ یا با آن‌ها در تناقض نیست.
  • در مقالاتی که در خصوص تحقیق روی یک جامعه نمونه است، انداز جامعه نمونه بزرگ و کافی است.

توجه داشته باشید که ۵ مورد اول از معیارهایی هستند که الزاماً باید رعایت شوند؛ در حالی که ۵ مورد دوم برای افزایش کیفیت مقاله بسیار مفید هستند، اما از معیارهای الزامی شاید نباشند. ۵ مورد دوم در صورت رعایت شدن، شانس پذیرش مقاله را افزایش می‌دهند. بنابراین توصیه‌ی ما به شما این است که نه فقط ۵ مورد اول، بلکه هر ۱۰ مورد را در صورت امکان به کار بگیرید.

مقالاتی که مرتکب کوچک‌ترین سرقتی شده باشند، حتماً و بی‌قید و شرط ریجکت می‌شوند.
مقالاتی که مرتکب کوچک‌ترین سرقتی شده باشند، حتماً و بی‌قید و شرط ریجکت می‌شوند.

مطالب مرتبط:

آموزش گام به گام سابمیت مقاله در مجلات ISI

علت ریجکت شدن مقالات ISI

باید بدانید که پذیرش نشدن مقالات در مجلات با ضریب تأثیر بالا و مشهور زیاد پیش می‌آید. هدف این مجلات انتشار بهترین مقالات است. یکی از این دلایل محدودیت تعداد صفحات مجلات است است. هر جلد از این مجلات تعداد مشخصی صفحه را به مقالات مختلف اختصاص می‌دهد که نسبت به تعداد مقالات ارسال شده بسیار کم است. اما دلسرد نشوید و نهایت تلاش خود را برا نگارش مقاله‌ای قوی به کار ببندید.

برای این که بتوانید از رد شدن مقاله خود جلوگیری کنید، بهتر است به مهم‌ترین دلایل ریجکت مقاله که به تجربه مشاهده شده است توجه کنید. البته اینطور نیست که همه این دلایل باعث رد کلی مقاله شود بلکه ممکن است در بازخوردهایی که از داوران دریافت می‌کنید، اصلاح این موارد از شما خواسته شود. هرچند بهتر است برای تسریع در فرآیند پذیرش مقاله، همان ارسال اولیه خود را به صورتی ارسال کنید که عاری از این ایرادها باشد:

  1. مقاله خارج از موضوعات و حیطه‌ای است که مجله پوشش می‌دهد. موضوع مقاله باید با موضوع مجله همخوانی داشته باشد؛ در غیر این صورت مقاله پذیرش نمی‌شود.
  2. فرمت‌بندی مقاله با فرمت‌بندی مورد نظر مجله تفاوت دارد. مقالاتی در یک مجله پذیرش می‌شوند که فرمت‌بندی آن مجله را رعایت کرده باشند.
  3. محتوای مقاله به اندازه کافی نوین نیست. اگر مقاله اطلاعات جدیدی به زمینه‌ تحقیق خود اضافه نکند، احتمالاً پذیرش نمی‌شود. مقالاتی شانس پذیرش دارند که نوین و خاص باشند.
  4. داده‌های مقاله ناقص یا کم است. ممکن است جامعه نمونه بیش از حد کوچک باشد یا کنترل داده‌ها مشکلی داشته باشد. در این صورت مقاله پذیرش نخواهد شد.
  5. تحلیل‌های انجام شده ضعیف است. اگر اطلاعات آماری مورد نیاز کم یا ناموجود باشد، مقاله شانس پذیرش را از دست می‌دهد.
  6. علل انجام تحقیق کافی نیستد. ممکن است دلایل اهمیت انجام پژوهش شما تعداد کمی داشته باشد یا به اندازه کافی قوی نباشد. در چنین شرایطی مجلات مقاله را پذیرش نمی‌کنند. هم‌چنین
  7. ممکن است فرضیه‌ شما ضعیف یا نادرست باشد. اگر فرضیه‌ای که بر اساس آن پژوهش را انجام داده‌اید ضعیف، ناقص، نادرست یا کم اهمیت باشد، مقاله شانسی برای پذیرش ندارد.
  8. نتایج یا برداشت شما با داده‌های شما تطابق ندارند. نتایج و برداشت شما در پژوهش باید بر اساس داده‌ها و مستند باشد، در غیر این صورت صلاحیت لازم برای پذیرش را از دست می‌دهند.
  9. اخلاقیات و رفتار حرفه‌ای در نگارش مقاله نادیده گرفته شده است. اگر برای انتشار مقاله از همه عوامل دخیل در آن اجازه نداشته باشید مقاله شما حتماً رد می‌شود.
  10. مقاله اطلاعات کافی به خواننده برای درک یا تکرار آزمایش انجام شده در مقاله نمی‌دهد. توجه داشته باشید که تمامی نکات مقاله را به طور کامل به خواننده توضیح دهید؛ در غیر این رت شانس پذیرش مقاله کم می‌شود.
  11. مقاله شما به اندازه کافی پیشرفته و حرفه‌ای نیست. اگر مقاله شما تأثیرگذاری کافی را از نظر مجله نداشته باشد،‌ آن را نمی‌پذیرند.
  12. رفرنس‌هایی که در مقاله استفاده شده است کم است. اگر تعداد منابع کم باشد، اعتبار مقاله پایین می‌آید. در نتیجه شانس پذیرش مقاله هم کاهش می‌یابد. بنابراین توجه داشته باشید که تمامی منابعی را که استفاده می‌کنید، رفرنس دهید.
  13. زبان مقاله ضعیف است. اگر زبان و لحن مقاله آکادمیک و علمی نباشد، احتمال رد شدن آن بسیار زیاد است. به همین دلیل اگر مقاله‌تان فارسی است، ترجمه مقاله را به مترجم متخصص بسپارید. ترجمیک در کنار شماست تا بهترین ترجمه‌ها را برای مجلات ارسال کنید.
  14. یک یا چند از بخش مقاله دارای حجم کم یا نقص است. اگر بخشی از مقاله مانند پیشینه پژوهش یا روش تحقیق کم یا ناقص باشد، شانس پذیرش مقاله بسیار کاهش پیدا می‌کند.
  15. داده‌های آماری مقاله دارای ابهام است. هیچ بخشی از مقاله نباید مبهم یا غیرقابل‌ فهم باشد. اگر قسمتی از مقاله نامفهوم یا مبهم باشد، احتمالاً پذیرش نشود.
  16. طول مقاله بسیار زیاد است. اگر طول مقاله بیش از حد باشد، به علت تعداد محدود صفحات مجله رد خواهد شد. بنابراین به حجم مقاله توجه داشته باشید و در صورت نیاز آن را کاهش دهید.
  17. در قسمت بحث و نتیجه‌گیری فراتر از داده‌های خود توضیح داده‌اید. ممکن است در قسمت بحث و نتیجه‎گیری، نتایجی را ارائه داده باشید که توسط داده‌های شما به دست نمی‌آیند. شاید حتی اگر این نتایج درست باشند. اما تا زمانی که درستی آن‌ها را در مقاله ثابت نکنید، می‌توانند موجب رد شدن مقاله‌تان شوند.
  18. قوانین یا دستورالعمل‌های مجله را رعایت نکرده‌اید. اگر قانون یا دستورالعملی را که مجله اعلام کرده‌ است، زیر پا بگذارید، مقاله پذیرش نخواهد شد. برای مثال برخی از مجلات تنها مقالاتی را قبول می‌کنند که پیش‌تر چاپ نشده باشند. اگر مقاله‌ای که ارسال می‌کنید چاپ شده یا در فرایند آن باشد، این مجلات مقاله شما را رد می‌کنند.
  19. مرتکب سرقت ادبی شده‌اید. این مورد در دنیای آکادمیک و علم به هیچ وجه قابل قبول نیست.

مطالب مرتبط:

هزینه چاپ مقاله در مجلات خارجی

ممکن است در بازخوردهایی که از داوران دریافت می‌کنید، اصلاح برخی ایرادات مقاله از شما خواسته شود.
ممکن است در بازخوردهایی که از داوران دریافت می‌کنید، اصلاح برخی ایرادات مقاله از شما خواسته شود.

چند نکته بسیار مهم

در ادامه‌ی این مقاله چند نکته که دانستن آن‌ها خالی از لطف و اهمیت نیست را به شما می‌گوییم. این نکات هم در پذیرش مقاله شما و هم برنخوردن به مشکل در صور پذیرش آن توسط مجله به شما کمک می‌کنند.

  • مقاله‌ای که برای مجله ارسال می‌کنید نباید قبلاً در جایی منتشر شده باشد. هم‌چنین نباید در حال بررسی برای چاپ توسط مجله‌ای دیگر باشد.
  • پیش از ارسال مقاله بررسی کنید که چه فرمت‌هایی برای فایل (Word, Pdf یا …) قابل قبول است.
  • اگر از منابع آنلاین استفاده کرده‌اید، فراموش نکنید که لینک آن‌ها در لیست رفرنس‌ها قرار دهید.

در خاطر داشته باشید که رعایت نکردن این موارد ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در روند چاپ مقاله‌تان شود.

ترجمیک چطور به افزایش شانس پذیرش مقاله شما کمک می‌کند؟

همان‌طور که در این مقاله دیدید، دلایل زیادی می‌توانند باعث رد شدن مقالات بشوند و در خصوص پژوهشگران غیرانگلیسی زبان، یکی از رایج‌ترین دلایل آن مشکلات زبانی و ویرایشی است. بنابراین به هنگام نگارش مقاله، ترجمه مقاله و ویرایش نیتیو مقاله از کمک متخصصان و دیگر نویسندگان غافل نشوید. هم‌چنین نکاتی را که در این مقاله ذکر شد، برای افزایش شانس پذیرش مقاله‌تان رعایت کنید. اما این را هم به خاطر داشته باشید که ریجکت شدن یک مقاله دلیلی برای ناامیدی و دلسردی نیست. به امید موفقیت شما!

ما در ترجمیک با ارائه خدمات ترجمه و ویرایش تخصصی و سابمیت مقاله در مسیر انتشار مقالات شما در کنارتان هستیم که در فرایند چاپ آن به مشکلی برنخورید! برای ثبت سفارش کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.