چگونه برای مقالات علمی چکیده بنویسیم؟

صفر تا صد نگارش چکیده مقالات علمی

«خوب، مقدمه و بقیه بخش‌های مقاله رو هم نوشتم، بازبینی و ویرایش تخصصی کل مقاله هم انجام شد، حالا نوبت نوشتن چکیده‌ست. از هر بخش، چند تا جمله رو کپی می‌کنم و کنار هم می‌گذارم، به همین سادگی چکیده هم تمام شد!» یک لحظه صبر کنید! اگر تصور شما هم از نوشتن چکیده چنین چیزی است، حتما این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.

در واقع، پس از عنوان، مهم‌ترین بخشی که باعث می‌شود که خواننده مقاله شما را مطالعه کند، چکیده آن است. پس نگارش آن را باید جدی بگیرید. چکیده‌ای ضعیف باعث می‌شود که مقاله شما به همان اندازه که لیاقت دارد، دیده نمی‌شود. همان‌گونه که بسیاری از کتاب‌ها چون خلاصه جالب و تاثیرگذاری ندارند، خوانده نمی‌شوند. هم‌چنین عنوان و چکیده مقاله شما اولین بخشی است که ویراستاران مقالات علمی آن را بررسی می‌کنند. پس چکیده شما در افزایش شانس پذیرفته شدن مقاله‌تان نیز تاثیر دارد.

اما دقیقا در چکیده چه مواردی را ذکر کنیم؟ چگونه با وجود محدودیت طول چکیده، آن را به گونه‌ای بنویسیم که خواننده را به خود جلب کند؟ آيا برای نوشتن چکیده ساختار همگانی و مناسبی وجود دارد؟ اگر این موارد سوال‌های شما هم هست، نگران نباشید! ما در این مقاله به تمامی این سوالات پاسخ داده‌ایم.

برای آشنایی و مطالعه صفر تا صد نگارش چکیده مقالات علمی در ادامه این مطلب سایت ترجمه مقاله ترجمیک همراه ما باشید!

مطالب مرتبط:

تفاوت چکیده و مقدمه در نگارش و ترجمه مقاله

اگر به خدمات ترجمه تخصصی چکیده و سایر اجزای مقاله، فرمت‌بندی مقالات علمی، ویرایش نیتیو، پارافریز و سایر خدمات تخصصی زبانی نیاز دارید، روی ترجمیک حساب کنید. بهترین کیفیت خدمات را با مناسب‌ترین هزینه به شما ارائه می‌دهیم.

چکیده (Abstract) چیست؟

همان‌گونه که از نام آن هم مشخص است، چکیده (Abstract) به خلاصه‌ای کوتاه از یک اثر بلندتر مانند پایان‌نامه، رساله یا مقاله پژوهشی گفته می‌شود. در چکیده، اهداف و نتایج تحقیق شما به‌صورت فشرده ارائه می‌شود تا خواننده بداند که دقیقاً مقاله یا تحقیق شما درباره چیست.

گرچه ساختار چکیده بسته به رشته‌ و زمینه پژوهشی ممکن است که کمی متفاوت باشد. اما معمولا یک چکیده اصولی موارد زیر را در بر می‌گیرد: هدف تحقیق، روش‌های استفاده‌شده و نتایجی که به آن‌ها رسیده‌اید.

چکیده (Abstract) به خلاصه‌ای کوتاه از یک اثر بلندتر مانند پایان‌نامه، رساله یا مقاله پژوهشی گفته می‌شود. در چکیده، اهداف و نتایج تحقیق شما به‌صورت فشرده ارائه می‌شود تا خواننده بداند که دقیقاً مقاله یا تحقیق شما درباره چیست.
چکیده (Abstract) به خلاصه‌ای کوتاه از یک اثر بلندتر مانند پایان‌نامه، رساله یا مقاله پژوهشی گفته می‌شود. در چکیده، اهداف و نتایج تحقیق شما به‌صورت فشرده ارائه می‌شود تا خواننده بداند که دقیقاً مقاله یا تحقیق شما درباره چیست.

چکیده‌ به همراه عنوان و کلیدواژه‌های مقاله شما‌ در پایگاه‌های علمی نمایه‌سازی می‌شوند. به همین دلیل، آن‌ها باعث می‌شوند که کار شما بهتر دیده شده و در جست و جوها سریع‌تر پیدا شود. هم به این دلیل و هم چون چکیده اولین بخشی است که خواننده می‌بیند، بسیار مهم است که به‌دقت و به‌درستی محتوای مقاله یا پایان‌نامه شما در آن خلاصه شده باشد.

چکیده باید:

  • یک متن مستقل باشد و نه گزیده‌ای از متن اصلی
  • بدون نیاز به مراجعه به مقاله، قابل فهم باشد
  • بازتابی از ساختار کل اثر پژوهشی شما باشد

چکیده چند کلمه باید داشته باشد؟

چکیده خلاصه‌ای کوتاه از مقاله پژوهشی شما (اعم از منتشرشده یا منتشرنشده) است. این خلاصه کوتاه معمولاً شامل یک پاراگراف (حدود ۶ تا ۷ جمله یا ۱۵۰ تا ۳۰۰ کلمه) می‌شود. در اغلب موارد، مجلات محدودیت مشخصی برای تعداد واژه‌ها تعیین کرده‌اند، بنابراین حتماً راهنمای نویسندگان مجله خود را بررسی کنید.

مطالب مرتبط:

۵+ هوش مصنوعی رایگان برای خلاصه کردن متون

چرا نگارش اصولی چکیده مقالات علمی مهم است؟

همان‌گونه که قبلا هم گفته بودیم، عنوان، چکیده و کلمات کلیدی بخش‌های مشترکی از مقالات هستند که در پایگاه‌های علمی نشان داده می‌شود. بنابراین، آنچه در چکیده و عنوان خود می‌نویسید، نقشی حیاتی در دیده‌شدن مقاله و دسترسی سایر پژوهشگران به آن دارد. در ادامه به دلایل دیگری که باعث اهمیت چکیده می‌شود، اشاره می‌کنیم:

  • چکیده به خواننده اجازه می‌دهد تا به‌سرعت درک کلی یا جوهره مقاله را دریابد و تصمیم بگیرد که آیا مطالعه کامل مقاله ارزشمند است یا نه.
  • چکیده خواننده را برای درک بهتر اطلاعات جزئی، تحلیل‌ها و استدلال‌های موجود در مقاله آماده می‌کند؛
  • چکیده به خواننده کمک می‌کند تا نکات کلیدی مقاله را به خاطر بسپارد.

انواع چکیده مقالات علمی

در ابتدای کار، باید مشخص کنید که چه نوع چکیده‌ای برای مقاله خود مناسب است. به‌طور کلی، چهار نوع چکیده وجود دارد:

انواع چکیده مقالات علمی
انواع چکیده مقالات علمی

چکیده انتقادی (Critical Abstract)

چکیده انتقادی علاوه بر بیان نتایج و اطلاعات اصلی، شامل ارزیابی یا نظر شخصی دربارهٔ اعتبار، قابلیت اعتماد یا جامعیت پژوهش نیز هست. در این نوع چکیده، نویسنده مقاله را تحلیل کرده و معمولاً آن را با پژوهش‌های مشابه مقایسه می‌کند. به دلیل وجود این تفسیرها و تحلیل‌ها، چکیده‌های انتقادی معمولاً بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کلمه دارند. البته استفاده از این نوع چکیده‌ها در متون علمی رایج نیست و به‌ندرت به کار می‌رود.

چکیده توصیفی (Descriptive Abstract)

چکیده توصیفی فقط نوع اطلاعات موجود در پژوهش را معرفی می‌کند و هیچ‌گونه قضاوت، نتیجه‌گیری یا تفسیر ارائه نمی‌دهد. این نوع چکیده معمولاً شامل واژه‌های کلیدی متن، هدف، روش‌ها و دامنهٔ تحقیق است.

به‌طور کلی، چکیده توصیفی تنها آنچه را در مقاله آمده توصیف می‌کند و برخی محققان آن را بیشتر به عنوان یک طرح کلی در نظر می‌گیرند تا خلاصه‌ای واقعی. این نوع چکیده معمولاً بسیار کوتاه است و کمتر از ۱۰۰ کلمه دارد.

چکیده اطلاعاتی (Informative Abstract)

بیشتر چکیده‌های مقالات علمی پژوهشی از نوع اطلاعاتی هستند. این نوع چکیده، در حالی که مقاله را نقد یا ارزیابی نمی‌کند، با این حال اطلاعات کاملی را هم در اختیار خواننده قرار می‌دهد. در واقع، یک چکیده اطلاعاتی خوب، می‌تواند جایگزینی برای خواندن کل مقاله باشد؛ به این معنا که نویسنده در آن تمام استدلال‌ها، نتایج مهم و شواهد اصلی را ارائه داده است.

این نوع چکیده شامل همان اطلاعاتی است که در چکیده توصیفی آمده (مانند هدف، روش‌ها و دامنه)، اما علاوه بر آن، نتایج، جمع‌بندی و پیشنهادهای پژوهشگر را نیز در بر می‌گیرد. طول چکیده اطلاعاتی بسته به رشته و زمینه پژوهش متفاوت است اما معمولاً بیشتر از ۳۰۰ کلمه نیست.

چکیده برجسته (Highlight Abstract)

چکیده برجسته با هدف جلب توجه خواننده نسبت به مقاله نوشته می‌شود. در این نوع چکیده، تلاشی برای ارائه تصویری کامل یا متعادل از مقاله صورت نمی‌گیرد و ممکن است که از جملات ناقص یا تاثیرگذار برای ایجاد کنجکاوی استفاده شود. از آنجا که این نوع چکیده بدون مقاله اصلی معنای کاملی ندارد، به‌عنوان یک چکیده واقعی در نظر گرفته نمی‌شود و در متون علمی کاربرد بسیار محدودی دارد.

در چکیده چه اطلاعاتی را ذکر کنیم؟

قبل از این‌که به ساختار چکیده بپردازیم، فراموش نکنید که چکیده همان مقدمه با همان بخش‌ نتیجه‌گیری مقاله علمی شما نیست. شما نمی‌توانید که از هر بخش، یک دو جمله را کپی کنید و به هم بچسبانید تا چکیده خود را ایجاد کنید. برای نگارش چکیده، بهتر است که خودتان آن را به صورت اصولی و منطقی بنویسید.

بخش‌های معمول در یک چکیده ساختارمند (بر اساس روش IMRaD) عبارت‌اند از:

  • مقدمه (Introduction): بیان موضوع و مسئله تحقیق
  • روش‌ها (Methods): توضیحی کوتاه درباره روش‌های پژوهشی
  • نتایج (Results): خلاصه‌ای از مهم‌ترین نتایج به دست ‌آمده
  • بحث و نتیجه‌گیری (Discussion): نتیجه‌گیری نهایی و کاربرد نتایج

البته از عناوین مشابهی نیز می‌توان برای تقسیم چکیده استفاده شود (مثلاً پیش‌زمینه (Background) به جای مقدمه یا یافته‌ها (Findings) به جای نتایج). برخی مجلات بخش‌های دیگری مانند اهداف (بین پیش‌زمینه و روش‌ها) و محدودیت‌ها (در پایان چکیده) را نیز اضافه می‌کنند.

در چکیده چه اطلاعاتی را ذکر کنیم؟
در چکیده چه اطلاعاتی را ذکر کنیم؟

در ادامه به صورت گام به گام ذکر می‌کنیم که هر کدام از این بخش‌ها به چه موضوعاتی می‌پردازند.

مقدمه (Introduction) یا پیش‌زمینه (Background)

بخش مقدمه چکیده مقاله شما، باید کوتاه‌ترین قسمت آن باشد و خیلی خلاصه به دو نکته زیر اشاره کند:

  • چه چیزهایی درباره موضوع مقاله پیش‌تر شناخته شده‌اند.
  • چه چیزهایی هنوز ناشناخته‌اند و بنابراین این مطالعه قصد دارد آن‌ها را بررسی کند (یا مقاله چه چیزی را می‌خواهد که ارائه دهد).

معمولاً می‌توان پیش‌زمینه را تنها در دو یا سه جمله نوشت که هر جمله جنبه متفاوتی از اطلاعات بالا را پوشش می‌دهد. گاهی حتی نگارش یک جمله برای مقدمه چکیده مقاله شما کافی است. هدف از این بخش آن است که مخاطب راحت‌تر و بهتر مسیر پژوهش شما را درک کند.

برخی نویسندگان چکیده‌هایی با بخش مقدمه بسیار طولانی می‌نویسند. در برخی موارد، شاید این کار توجیه‌پذیر باشد ولی اغلب چنین نیست. مقدمه‌های طولانی چکیده باعث می‌شود که برای نوشتن نتایج و نتیجه‌گیری جا کم بیاورید. این مسئله برای خواننده‌هایی که به دنبال یافته‌های پژوهش شما است، کمی ناامیدکننده است!

مطالب مرتبط:

نکات طلایی برای نوشتن چکیده مقالات کنفرانسی

روش‌ها (Methods)

بخش روش‌ها معمولاً دومین بخش طولانی چکیده است. این بخش باید اطلاعات کافی برای فهمیدن آنچه انجام شده و چگونگی انجام آن را در اختیار خواننده قرار دهد. در بسیاری از چکیده‌ها، بخش روش‌ها بدون دقت کافی نوشته می‌شود.

مثلا چکیده مقاله‌ای پزشکی را در نظر بگیرید. پژوهشگری بی‌دقت یا تازه‌کار ممکن است که اطلاعات مهمی چون حجم نمونه، تعداد بیماران در گروه‌های مختلف، دوز داروها و مدت زمان مطالعه را در بخش روش‌های چکیده خود ذکر نکند. چنین چکیده‌ای چندان معتبر به نظر نخواهد رسید.

نتایج (Results)

بخش نتایج مهم‌ترین بخش چکیده است و نباید چیزی باعث کاهش دامنه و کیفیت آن شود. چراکه خوانندگان، چکیده را مطالعه می‌کنند تا یافته‌های مطالعه را بدانند. بنابراین این بخش باید بلندترین بخش چکیده باشد و تا حدی که محدودیت واژگان مجله اجازه می‌دهد، جزئیات مهم را در برگیرد.

بحث و نتیجه‌گیری (Discussion)

این بخش باید مهم‌ترین پیام مطالعه را، در چند جمله دقیق و سنجیده، بیان کند. معمولاً نکته برجسته‌شده همان پیام اصلی است ولی یافته‌های مهم دیگر یا نتایج غیرمنتظره نیز باید در این بخش ذکر شوند. نویسندگان گاهی دیدگاه نظری یا عملی خود را نیز بیان می‌کنند. بنابراین، این بخش ممکن است شامل سه عنصر باشد:

  • پیام اصلی و کلیدی
  • یافته‌های مهم دیگر
  • دیدگاه یا تأثیر احتمالی

با وجود خلاصه بودن، این بخش بیشترین تأثیر را بر خواننده دارد، چراکه خوانندگان معمولاً به نویسنده اعتماد می‌کنند و گفته‌های او را معتبر می‌پندارند. بنابراین، نتیجه‌گیری باید کاملاً صادقانه باشد و نویسنده نباید به چیزی بیش از آنچه داده‌ها نشان می‌دهند، ادعا کند.

آیا چکیده باید رفرنس‌دهی هم داشته باشد؟

در نوشتن چکیده، به‌طور کلی از ارجاع به منابع دیگر خودداری کنید. دلایل این توصیه عبارت‌اند از:

  • تمرکز چکیده باید بر پژوهش اصلی شما باشد، نه بر کارهای دیگران.
  • چکیده باید یک متن مستقل و قابل‌فهم باشد، بدون نیاز به مراجعه به منابع خارجی.

البته در موارد خاصی شاید لازم باشد که منبعی را ذکر کنید؛ مثلاً زمانی که پژوهش شما مستقیماً به یک مطالعه خاص پاسخ می‌دهد یا بر نظریه‌پردازی یک فرد متمرکز است. با این حال، ارجاع به منابع فقط باید در صورت ضرورت واقعی انجام شود.

مطالب مرتبط:

۶+ وضعیت مختلف مقاله پس از سابمیت

راهنمای گام به گام نگارش چکیده مقالات علمی

شاید وسوسه شده باشید که چکیده را همان اوایل بنویسید. اما روش اصولی این است که چکیده آخرین بخشی باشد که نوشته شود. تنها زمانی چکیده‌ای دقیق و جامع خواهید نوشت که کل پژوهش خود را به پایان رسانده باشید و به درک روشنی از هدف، مسیر و نتایج کار خود رسیده باشید.

در ادامه به صورت گام به گام و به همراه مثال می‌گوییم که چگونه چکیده مقالات علمی خود را بنویسید.

در ادامه به صورت گام به گام و به همراه مثال می‌گوییم که چگونه چکیده مقالات علمی خود را بنویسید.
در ادامه به صورت گام به گام و به همراه مثال می‌گوییم که چگونه چکیده مقالات علمی خود را بنویسید.

مرحله ۱: نگارش مقدمه برای بیان هدف پژوهش

این بخش از چکیده باید با معرفی روشن هدف پژوهش آغاز شود. لازم است که مشخص کنید که تحقیق شما به کدام مسئله نظری یا عملی پاسخ می‌دهد یا دقیقاً قصد داشته‌اید که به چه پرسشی پاسخ دهید. برای این منظور، می‌توانید اشاره‌ای مختصر به اهمیت اجتماعی یا علمی موضوع مقاله خود داشته باشید اما نباید وارد جزئیات پیشینه تحقیق شوید.

اگر در این بخش از اصطلاحات تخصصی استفاده می‌کنید که ممکن است برای خواننده عمومی دانشگاهی ناآشنا باشند یا معانی مختلفی داشته باشند، بهتر است که تعریفی کوتاه و روشن از آن‌ها ارائه دهید.

پس از تعریف مسئله، هدف اصلی تحقیق را به‌روشنی بیان کنید. از افعال دقیقی مانند «تحلیل کردن (analyze)»، «ارزیابی کردن (evaluate)» و «بررسی کردن (investigate)» استفاده کنید تا نشان دهید که دقیقاً چه کاری انجام داده‌اید.

از آن‌جایی که تحقیق شما انجام شده است، این بخش باید با زمان حال ساده یا گذشته ساده نوشته شود اما نباید از زمان آینده استفاده شود.

مثال نادرست:

This study will investigate the relationship between coffee consumption and productivity.

مثال درست:

This study investigates the relationship between coffee consumption and productivity.

مرحله ۲: بیان خلاصه روش‌های پژوهش

بخش روش‌های چکیده مقاله علمی، معمولاً در یکی دو جمله نوشته می‌شود. هدف این بخش ارائه‌ تصویری کلی از رویکرد و مراحل پژوهش است؛ نه ارزیابی اعتبار یا چالش‌های روش‌شناختی. از آن‌جایی که این بخش به اقداماتی اشاره دارد که پیش‌تر انجام شده‌اند، معمولاً با زمان گذشته ساده نوشته می‌شود.
مثال نادرست:

Structured interviews will be conducted with 25 participants.

مثال درست:

Structured interviews were conducted with 25 participants.

توجه داشته باشید که در این قسمت نباید وارد تحلیل یا داوری درباره‌ی نقاط قوت یا ضعف روش تحقیق شوید. تنها باید برای خواننده تصویری کلی و سریع از آن‌چه انجام داده‌اید، ترسیم کنید.

مطالب مرتبط:

آموزش نگارش ایمیل سابمیت چکیده

مرحله ۳: ذکر یافته‌های پژوهش

در مرحله‌ی بعد، باید نتایج اصلی پژوهش خود را خلاصه کنید. این بخش می‌تواند با زمان حال ساده یا گذشته ساده نوشته شود. زیرا بسته به سبک نگارش، نتایج پژوهش ممکن است که به عنوان حقایقی جاری یا یافته‌هایی در گذشته، بیان شوند.

نادرست:

Our analysis has shown a strong correlation between coffee consumption and productivity.

درست:

Our analysis shows a strong correlation between coffee consumption and productivity.

درست:

Our analysis showed a strong correlation between coffee consumption and productivity.

با توجه به میزان پیچیدگی و گستردگی تحقیق، ممکن است که امکان ارائه‌ی همه‌ نتایج در چکیده وجود نداشته باشد. بنابراین، بهتر است که فقط مهم‌ترین یافته‌ها را که به خواننده در درک نتیجه‌گیری‌های تحقیق کمک می‌کنند، در این بخش بیاورید.

مرحله ۴: بحث و نتیجه‌گیری تنها با چند جمله

در نهایت، باید به بیان نتیجه‌گیری‌های اصلی پژوهش خود بپردازید: پاسخ شما به مسئله یا پرسش تحقیق چیست؟ خواننده باید در پایان چکیده، به درک روشنی از نکته‌ی مهمی که تحقیق شما به اثبات یا استدلال آن پرداخته است، برسد.

نتیجه‌گیری‌ها معمولاً با زمان حال ساده نوشته می‌شوند، زیرا بیانگر حقایق یا دیدگاه‌هایی هستند که پژوهش شما آن‌ها را تقویت یا روشن کرده است.

نادرست:

We concluded that coffee consumption increases productivity.

درست:

We conclude that coffee consumption increases productivity.

اگر در پژوهش شما محدودیت‌های مهمی وجود دارد (برای مثال در ارتباط با حجم نمونه یا روش‌های به‌کاررفته)، باید آن‌ها را به‌صورت خلاصه در چکیده ذکر کنید. این کار به خواننده اجازه می‌دهد تا اعتبار و قابلیت تعمیم نتایج تحقیق شما را به‌درستی ارزیابی کند. مثال:

Due to the small sample size, the findings may not be generalizable to the broader population.

به‌دلیل اندازه کوچک نمونه، ممکن است که نتایج را نتوان به قابل تعمیم به جمعیت بزرگ‌تر تعمیم داد.

اگر هدف شما حل یک مسئله‌ی عملی بوده است، در این بخش می‌توانید به‌طور مختصر پیشنهادهایی برای اجرا و کاربرد یافته‌ها ارائه دهید. همچنین، در صورت مرتبط بودن، می‌توانید پیشنهادهایی برای پژوهش‌های آتی نیز مطرح کنید. مثال:

Future research should examine the long-term effects of the intervention in more diverse populations.

پژوهش‌های آتی باید آثار بلندمدت این مداخله را در جمعیت‌های متنوع‌تر بررسی کنند.

نمونه‌های انگلیسی و فارسی چکیده مقالات علمی

بهترین روش برای آموختن اصول نگارش چکیده در حوزه تخصصی شما، خواندن نمونه‌های دیگر است. احتمالاً در زمان نگارش مرور ادبیات پژوهش، چکیده‌های بسیاری از مقالات علمی را خوانده‌اید. از آن‌ها به‌عنوان الگویی برای نوشتن چکیده مقاله علمی خود استفاده کنید.

برای درک بهتر ساختار چکیده مقالات علمی، در ادامه چند نمونه از چکیده‌های فارسی و انگلیسی در حوزه‌های مختلف را برای شما قرار داده‌ایم.

مطالب مرتبط:

۱۵+ نمونه پرامپت برای پژوهش و مقاله‌نویسی

نمونه چکیده مقاله انگلیسی در زمینه علوم کامپیوتر

عنوان مقاله: Application of CNN for multiple phase corrosion identification and region detection

چکیده:

بخش

جمله یا جملات

مقدمه

Corrosion is a significant issue that contributes negatively to the degradation of materials most especially metals. To ensure proper maintenance, enhance reliability and prevent breakdown, it is very essential to not only effectively detect corrosion but to also understand its locations and distributions on the materials

روش‌ها

A Multiple phase Convolutional Neural Network (CNN) model is created for this purpose. The Multiple phase CNN model consists of custom designed deep learning algorithms at various stages. This created the opportunity to make use of binary classification, multi-label classification and patch distribution algorithm to detect and identify corrosion regions on metallic materials. Six (6) different labels of corrosion were modelled to represent different levels of degradation using 600 anonymized images. The images were used in the various stages of the framework for training the respective models

یافته‌ها

Results at the binary level shows 94.87 % of corrosion detection. The multiclass stage of the Multiple phase CNN records the highest accuracy of 92.1 %. The patch distribution stage recorded a highest accuracy of 96.5 % and 94.6 % for the Average Image and Average Pixel ROCAUC (Region of Concentration Area Under Cover). It also shows a region segment average accuracy detection of 91.5 % (image level) and 89.2 %(pixel level) for 9 distinct regions

بحث و نتیجه‌گیری

The research provides a comprehensive and detailed reliability and maintenance information for Aerospace, Transport and Manufacturing Materials experts and non-experts. The framework shows a robust approach to detecting corrosion which is essential for critical and safety applications as well as preventing economic loss due to corrosion. This can also be extended to other domains beyond the corrosion case study

نمونه چکیده مقاله انگلیسی در زمینه علوم کامپیوتر

نمونه چکیده مقاله پژوهشی در زمینه پزشکی

عنوان مقاله: Disrupted degradative sorting of TLR7 is associated with human lupus

بخش

جمله یا جملات

مقدمه

Hyperactive TLR7 signaling has long been appreciated as driver of autoimmune disease in mouse models. Recently, gain-of-function mutations in TLR7 were identified as a monogenic cause of human lupus. TLR7 is an intracellular transmembrane receptor, sensing RNA breakdown products within late endosomes

روش‌ها

Here, we show that endosome dysfunction leads to unrestricted TLR7 signaling and is associated with human lupus. The late endosomal BORC complex together with the small GTPase Arl8b controls intracellular TLR7 levels by regulating receptor turnover. This requires a direct interaction between the TLR7-associated trafficking factor Unc93b1 and Arl8b

یافته‌ها

We identified an UNC93B1 mutation in a patient with childhood-onset lupus, which results in reduced BORC interaction and endosomal TLR7 accumulation. Therefore, a failure to control TLR7 turnover is sufficient to break immunological tolerance to nucleic acids

بحث و نتیجه‌گیری

Our results highlight the importance of an intact endomembrane system in preventing pathological TLR7 signaling and autoimmune disease

نمونه چکیده مقاله پژوهشی در زمینه پزشکی

نمونه چکیده مقاله فارسی در زمینه ادبیات

عنوان مقاله: بررسی مؤلفه های حماسی در رساله عقل سرخ سهروردی

بخش

جمله یا جملات

مقدمه

علاوه بر حماسه ملی، تاریخی و دینی، حماسه عرفانی نیز در بین آثار صوفیان و عارفان فارسی یافت شده است که روح سالکان مانند قهرمانان حماسه با شیطان پنهان درون یا نفس امّاره خود، پی درپی در ستیز و جدال است. سهروردی نیز در رساله عقل سرخ با زبانی رمزی به وصف چگونگی گرفتار شدن روح در بند جسم می پردازد و از زبان پیر نورانی، پیچ و خم ها و عقبه های مسیر بازگشت به اصل روحانی را بیان می کند.

روش‌ها

پژوهش پیش رو با روش تحلیلی توصیفی به بررسی مؤلفه های حماسی در رساله عقل سرخ سهروردی پرداخته و هدف از آن یافتن مؤلفه های حماسی عرفانی است.

یافته‌ها، بحث و نتیجه‌گیری

نتایج پژوهش حاکی از آن است که مؤلفه ها و نمادهای حماسی چون جدال نیکی و بدی، سفر، هفت خان، لزوم همراهی پیر یا راهنما در هفت خان، کوه قاف، سیمرغ، پهلوانان حماسی، جام گیتی نما، جنگ افزارها و چشمه زندگانی به رساله عقل سرخ رنگ و بوی حماسه عرفانی بخشیده است.

نمونه چکیده مقاله فارسی در زمینه ادبیات

نمونه فارسی چکیده مقاله در زمینه روانشناسی

عنوان مقاله: رابطه بین ترومای دوران کودکی و اختلال اضطراب اجتماعی با نقش میانجی تفکر ارجاعی

بخش

جمله یا جملات

مقدمه

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین ترومای دوران کودکی و اختلال اضطراب اجتماعی با نقش میانجی تفکر ارجاعی انجام گرفت.

روش‌ها

روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود که از طریق مدل یابی معادلات ساختاری انجام گرفت. در همین راستا با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چند مرحله ای، نمونه ای برابر ۳۰۰ نفر از میان دانش آموزان دختر پایه دهم تا دوازدهم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ شهر تبریز انتخاب شد. مقیاس اضطراب اجتماعی نوجوانان (پاکلک، ۱۹۹۷)، پرسشنامه ترومای دوران کودکی (برنستاین و همکاران، ۲۰۰۳) و پرسشنامه تفکر ارجاعی (اهرینگ و همکاران، ۲۰۱۰) توسط شرکت کنندگان در پژوهش، تکمیل شد. به منظور تحلیل مدل پژوهش، از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

یافته‌ها

یافته ها: نتایج نشان داد که بین ترومای دوران کودکی و تفکر ارجاعی و همچنین بین تفکر ارجاعی و اختلال اضطراب اجتماعی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بعلاوه اثر غیرمستقیم ترومای دوران کودکی بر اضطراب اجتماعی به واسطه تفکر ارجاعی مثبت و معنادار است(۰۵/۰ >p) . با توجه به یافته ها، مدل اندازه گیری شده با مدل نظری برازش مطلوب دارد.

بحث و نتیجه‌گیری

نتیجه گیری: ترومای دوران کودکی و تفکر ارجاعی در بروز اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان نقش مؤثری ایفا می کند. افکار منفی، نشأت گرفته از بسیاری از تجارب منفی هستند که همایندی زیادی با اختلالات روانی منفی ایجاد می کنند در همین راستا عدم پیشگیری وقوع ترومای دوران کودکی زمینه ساز بروز تفکر ارجاعی می شود. در نهایت، مجموعه این الگو به ابتلا و تجربه شدیدتر علائم اختلال اضطراب اجتماعی در دوره نوجوانی ختم خواهد شد.

نمونه فارسی چکیده مقاله در زمینه روانشناسی

سخن پایانی

فشرده‌سازی کل پژوهش در چند صد کلمه معمولا امری چالش‌برانگیز باشد اما از آنجا که چکیده نخستین (و گاهی تنها) بخشی است که خوانندگان و داوران مقالات مطالعه می‌کنند، بسیار مهم است که آن را به‌درستی بنویسید. هم‌چنین فراموش نکنید که یک چکیده خوب، کوتاه ولی اثرگذار است. بنابراین قدرت و اهمیت واژگانی را به کار می‌برید، دست کم نگیرید. هر جمله باید یک نکته اصلی را به‌روشنی بیان کند.

آیا تجربه‌ای در زمینه نگارش و ترجمه چکیده مقالات علمی دارید؟ آن را با ما و دیگران در میان بگذارید.

آیا با خدمات ترجمه هوش مصنوعی ترجمیک آشنایی دارید؟ در این خدمات، صرفا به ترجمه با هوش مصنوعی اکتفا نمی‌شود و پس از ترجمه، مترجمان متخصص نیز متن شما را بازبینی و ویرایش می‌کنند. این خدمات برای ترجمه متون عمومی و ترجمه کتاب‌های حجیم شما مناسب هستند.

فراموش نکنید که در سایر خدمات ترجمیک همانند ترجمه مقاله، ترجمه کتاب، ویرایش نیتیو و … به هیچ عنوان از هوش مصنوعی و ترجمه ماشینی استفاده نمی‌شود و صفر تا صد پروژه شما توسط مترجمان متخصص و متعهد ترجمیک انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.