در این مطلب از سایت سفارش آنلاین تولید محتوا ترجمیک، دو موقعیت شغلی بازاریابی محتوایی و نویسندگی محتوا را زیر ذرهبین میگذاریم و همه تفاوتهای آنها را بررسی میکنیم.
به لطف پیشرفت تکنولوژی، مشاغل جدیدی روی کار آمدهاند که از قضا بسیار پرطرفدار و پولساز نیز هستند. بازاریابی محتوایی و نویسندگی محتوا، از جمله این مشاغل هستند و حتی میتوانند به عنوان شغل دوم نیز انتخاب شوند. اما با تفاوتهای این دو حرفه آشنایی دارید یا مثل بسیاری از افراد با آنها بیگانه هستید؟ در این مطلب همراه ما باشید تا با این دو شغل جدید آشنا شویم.
مطالب مرتبط:
استراتژیست محتوا: شرح شغل، وظایف و مسئولیتها
در این مطلب خواهید خواند:
شرح موقعیت شغلی نویسنده محتوا
به طور خلاصه میتوان اینطور گفت که نویسندگان محتوا، وظیفه ایجاد محتوای متنی برای کاربران گوگل را بر عهده دارند. البته این محتوا به صورت کاملا هدفمند و مطابق با نیاز کاربران نوشته میشود تا در نهایت آنها را ترغیب به خرید یا استفاده از محصولات کند. به عنوان مثال نویسندگان محتوای سایت ترجمیک، با نگارش و انتشار مطالب ارزشمند و مرتبط با ترجمه، ویراستاری و… مشتریان بالقوه این کسب و کار را جذب کرده و در نهایت به مشتری تبدیل میکنند.
محتواهای آنلاین درباره موضوعات مختلفی نوشته میشوند ولی تقریبا همه آنها روی موارد زیر تمرکز دارند و یکی از این اهداف را دنبال میکنند.
- به اشتراکگذاری اطلاعات مفید و ارزشمند برای کاربران
- پاسخ به سوالات کاربران
- گزارش ویژگیهای مثبت خدمات و محصولات کسب و کارها
- پوششدهی اخبار جدید و بهروزرسانیهای مربوط به کسب و کارها
مثالهایی از محتوانویسی
فعالیت در وبلاگها، یکی از رایجترین انواع محتوانویسی است و تقریبا ۸۰ درصد بار بازاریابی محتوایی کسب و کارها را به دوش میکشد. با این حال، محتوانویسی دنیای بسیار گستردهای دارد و شامل موارد زیر نیز میشود:
- بیانیههای مطبوعاتی: اعلامیههای رسمی و بهروزرسانیهای برند که در رسانههای خبری منتشر میشود، در این دسته میگنجد.
- مقالات سفید یا White Paper: این نوع مقالات برای ترغیب افراد به پشتیبانی از محصولات و خدمات کسب و کارها نوشته میشود.
- کتابهای الکترونیکی: این کتابها، راهنمایی جامع درباره موضوعات مختلف ارائه میکنند و در قالب pdf قابل دانلود هستند.
- مطالعات موردی: داستانهای مبتنی بر واقعیت در مورد اینکه چگونه یک مشکل را حل کردید یا چگونه چیزی را برای مشتری خود بهبود بخشیدید، در این دسته قرار میگیرد.
وظایف و مسئولیتهای نویسنده محتوا
تولید محتوای متنی برای بازار هدف یک کسب و کار خاص، وظیفه اصلی نویسندگان محتوا است. این وظیفه طی فرایند زیر انجام میشود:
- بررسی و پیروی از الزامات مندرج در دستورالعمل مشتری
- تحقیق در مورد موضوع و جمعآوری منابع معتبر
- نوشتن قطعه محتوا از طرح اولیه تا پیشنویس نهایی
- اجرای اصول سئو مانند لینکدهی و استفاده از کلمات کلیدی
- ویرایش و بازخوانی نهایی محتوا
علاوه بر همه اینها، شما به عنوان یک نویسنده محتوا باید بتوانید قلمتان را با انتظارات و شرایط کسب و کارهای مختلف تطبیق دهید و برای طیف گستردهای از مخاطبان بنویسید.
تفاوت محتوانویسی و کپیرایتینگ
فراموش نکنید که محتوانویسی با کپیرایتینگ یکی نیست. همانطورکه گفتیم هدف اصلی محتوانویسی، آموزش و اطلاعرسانی به کاربران است. این در حالی است که کپیرایتینگ در وهله اول برای ترغیب افراد به خرید یا استفاده از محصولات تلاش میکند. البته کپیرایترها اغلب به عنوان نویسندگان محتوا نیز کار میکنند و نویسندگان محتوا نیز توانایی کپیرایتینگ را دارند.
مطالب مرتبط:
۸ گام برای تبدیل شدن به یک کپی رایتر موفق
شرح موقعیت شغلی بازاریاب محتوایی
بازاریابی محتوایی یک رویکرد بازاریابی استراتژیک است و به اکوسیستم بازاریابی تعلق دارد. جالب است بدانید که تدوین استراتژی تولید محتوا ، نظارت بر فرایند تولید محتوا و مراحل توزیع و انتشار آن، همگی در حیطه بازاریابی محتوایی قرار میگیرند.
مثالهایی از بازاریابی محتوایی
همانطورکه محتوا انواع گوناگونی دارد و به محتوای متنی محدود نمیشود، بازاریابی محتوایی نیز میتواند در قالبهای مختلفی از جمله موارد زیر انجام شود.
- فیلم
- پادکست
- ابزارها
- وبینارها
- تصاویر
وظایف و مسئولیتهای بازاریاب محتوایی
بازاریابان محتوا بر کل فرآیند بازاریابی محتوا نظارت میکنند. آنها مطمئن میشوند که محتوای مناسب در زمان مناسب ایجاد میشود و در راستای استراتژی بازاریابی کلی برند و به شیوهای درست به مخاطبان مناسب میرسد.
فرآیند بازاریابی محتوا معمولاً شامل موارد زیر است:
- تحقیق در مورد رقبا، مخاطبان هدف و کلمات کلیدی
- توسعه استراتژی محتوا
- نظارت بر فرایند تولید محتوا
- ردیابی عملکرد محتوا در کانال های مختلف
نویسندگی محتوا و بازاریابی محتوایی چه تفاوتی دارند؟
نوشتن محتوا و بازاریابی محتوا، هر دو بخشی از استراتژی محتوای یک برند هستند و اهداف مشابهی را دنبال میکنند. انتشار منظم محتوای باکیفیت، مرتبط و جذاب به هدف افزایش ترافیک ارگانیک و نرخ تبدیل کسب و کارها، از اهداف اصلی این مشاغل هستند.
با این حال، بازاریابی محتوا یک فرآیند استراتژیک و تجاری است که برنامهریزی، ایجاد، ترویج و توزیع انواع محتوا را پوشش میدهد. حال آن که محتوانویسی صرفاً ایجاد محتوای نوشتاری است.
حال این سوال پیش میآید که کدام یک از این مشاغل مهمتر هستند؟ نویسندگی محتوا یا بازاریابی محتوا؟ در واقعیت هر دوی آنها به یک اندازه مهم هستند. چراکه هیچ یک از استراتژیهای بازاریابی، بدون محتوای متنی به سرانجام نمیرسند و محتواهای متنی نیز بدون یک استراتژی جامع و مدون دیده نمیشوند.
نکته مهم دیگر این است که ممکن است وظایف بازاریاب محتوا و نویسنده محتوا بر عهده یک نفر گذاشته شود. این، کاملا به نوع کسب و کارها و گستردگی کار آنها بستگی دارد. به عنوان مثال نایک، به عنوان غول جهانی پوشاک ورزشی، یک تیم بازاریابی محتوایی بزرگ و تشکیلشده از متخصصان بومیسازی برای مناطق مختلف دارد. تیم تولید محتوای متنی این برند نیز به صورت جداگانه و تخصصی روی نوشتن محتواهای جذاب و ارزشمند تمرکز میکند.
این در حالی است که در کسب و کارهای کوچک، معمولا یک تیم چندنفره به طور همزمان استراتژی بازاریابی محتوایی و وظایف تولید محتوای متنی را پیش میبرند.
سخن پایانی
در این مطلب با دو مورد از مشاغل جدید و پردرآمد دنیای امروز، یعنی بازاریابی محتوایی و نویسندگی محتوا آشنا شدیم و تفاوتهای هر یک را بررسی کردیم. حال میتوانید با توجه به روحیات و شرایط خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید و بعد از آموزش کافی، وارد بازار کار شوید. برای شروع میتوانید دوره آموزش تولید محتوای متنی ترجمیک را بررسی کنید.
خدمات تولید محتوای متنی ترجمیک به صورت کاملا سئوشده و با رعایت کامل اصول نگارشی انجام میشود. برای استفاده از این خدمات کلیک کنید.
اگر به نویسندگی محتوا علاقه دارید و دنبال یک کار فریلنسری هستید، همین حالا صفحه استخدام مترجم را بررسی کنید.
3 دیدگاه در «بازاریابی محتوایی و نویسندگی محتوا چه تفاوتهایی دارند؟»