چگونه در تولید محتوا، پاراگراف‌های انگلیسی را بنویسیم؟

راهنمای کامل نگارش پاراگراف‌ها در تولید محتوا انگلیسی

«ایده را که پیدا کردم، تحقیق کلمات کلیدی را هم انجام دادم، تیترها و عناوین را هم مشخص کردم. فقط مونده که نوشتن محتوا رو شروع کنم. اما چگونه این همه پاراگراف را بنویسیم؟ اصلا چه‌طوری بینشون ارتباط برقرار کنم؟» اگر شما هم به تازگی تولید محتوای انگلیسی را شروع کرده‌اید، احتمالا برای نگارش پاراگراف‌ها به کمک نیاز خواهید داشت.

همه ما به خوبی می‌دانیم که کلمات، جملات و پاراگراف‌ها چه تاثیر مهمی بر مخاطب می‌گذارند. اما این‌که چگونه ایده‌های خود را در قالب این ساختارها بیان کنیم، خود مهارتی جداگانه است. مهارتی که کسب آن شما را از یک نویسنده معمولی به یک نویسنده حرفه‌ای تبدیل خواهد کرد.

برای کسب این مهارت، بهترین راهی که پیش روی شما وجود دارد، این است که مطالب گوناگون را با دقت بخوانید. با این حال، قبل از این‌که سفر خود را به سوی جهان پهناور کلمات آغاز کنید، پیشنهاد می‌کنیم که این مقاله وبلاگ ترجمیک را مطالعه کنید. در این مقاله برای شما به صورت گام به گام بیان کرده‌ایم که چگونه به صورت حرفه‌ای پاراگراف‌های متون خود را بنویسید.

پس اگر در زمینه تولید محتوای متنی فعالیت می‌کنید و به دنبال راهنمایی برای نگارش پاراگراف‌های انگلیسی می‌گردید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مطالب مرتبط:

اصول نگارش پاراگراف‌ در تولید محتوای انگلیسی

برنامه‌ریزی ساختار پاراگراف‌های انگلیسی

قبل از این‌که دست به قلم ببرید، به این توجه کنید که پاراگراف چگونه در کل نوشته جای می‌گیرد. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، در انواع مختلف نوشته‌ها از انواع گوناگون پاراگراف‌ها استفاده می‌کنند. بنابراین مطمئن شوید که نوع پاراگرافی که در حال برنامه‌ریزی برای نوشتن آن هستید، با نوع متن شما هماهنگی دارد.

قبل از این‌که دست به قلم ببرید، به این توجه کنید که پاراگراف چگونه در کل نوشته جای می‌گیرد.
قبل از این‌که دست به قلم ببرید، به این توجه کنید که پاراگراف چگونه در کل نوشته جای می‌گیرد.

در حالت ایده‌آل، شما از قبل، طرحی کلی برای نوشته‌ خود دارید که مشخص می‌کند که پاراگراف درباره چه موضوعی است و چه مواردی را باید شامل شود. اگر چنین طرحی ندارید، اولین قدم شما این است که موضوع پاراگراف و همچنین حقایقی را که به عنوان پشتیبانی و توسعه استفاده خواهید کرد، مشخص کنید.

به آنچه قبل و بعد از پاراگراف می‌آید، توجه کنید تا بتوانید موضوع مناسب را برای جریان نوشته خود برنامه‌ریزی کنید. اگر نویسنده به طور ناگهانی از یک موضوع به موضوع دیگر بپرد، خواننده نیز با متن ارتباطی برقرار نمی‌کند. بنابراین سعی کنید که پاراگراف‌های مرتبط را در کنار هم و با ترتیبی منطقی قرار دهید. اگر این امر امکان‌پذیر نیست، از جمله اصلی خود به عنوان یک پل ارتباطی استفاده کنید.

همچنین ترسیم بخش‌های مختلف پاراگراف (جمله اصلی، توسعه و پشتیبانی و نتیجه‌گیری) مفید خواهد بود. هرچه بیشتر این مقدمات این بخش‌ها را از قبل آماده کنید، نوشتن آن‌ها در مراحل بعدی آسان‌تر خواهد بود.

مطالب مرتبط:

۹ نکته مهم برای تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی

مثالی از راهنمای برنامه‌ریزی پاراگراف‌های یک محتوا

تصور کنید که می‌خواهید محتوایی در زمینه تحقیق کلمات کلیدی (Keyword research) برای تهیه استراتژی تولید محتوا بنویسید. برای این امر، تیترهای محتوای خود را مشخص کرده‌اید و قاعدتا بعد از مقدمه، اولین تیتری که به آن می‌پردازد، «تحقیق کلمات چیست؟» خواهد بود. برای این‌که این بخش را بنویسید، حداقل به سه پاراگراف نیاز خواهید داشت.

در پاراگراف اول به این می‌پردازید که وقتی از تحقیق کلمات کلیدی صحبت می‌کنیم، منظورمان چیست، مثال:

Keyword research is a critical component of search engine optimization (SEO) that involves identifying the keywords your audience uses when searching for the products or services you offer. By understanding these search terms, you can develop a strategic list of keywords to target, ensuring that your content aligns with what potential customers are looking for.

در پاراگراف دوم به صورت خلاصه بیان می‌کنید که در فرایند تحقیق کلمات کلیدی به چه مواردی پرداخته می‌شود (با توجه به مهم بودن این موضوع، بهتر است که تیتری جداگانه را هم به این موضوع اختصاص دهید). مثال:

This process requires delving into your audience’s language and analyzing search traffic volume data to uncover popular and relevant keywords. Without effective keyword research, you might find yourself using language that doesn’t resonate with your audience or competing with industry giants — a battle that can be hard to win.

در پاراگراف سوم هم می‌توانید خلاصه‌ای از سطور پیشین را بیان کنید یا این‌که مثلا به نکته دیگری بپردازید، مثال:

Regularly updating your keyword strategy helps you create content that attracts high-quality traffic and stays current with search trends. Keyword research is an ongoing effort to keep your visibility and competitiveness in search results.

مثال‌هایی که برای شما زدیم، از محتوایی با همین نام که سایت yoast نوشته است، برداشته شده است. اگر سایر مقالات سایت‌های دیگر را هم بررسی کنید، می‌بینید که اگر چه قلم‌ها و سبک نوشتار متفاوت است، اما تقریبا از چنین ساختاری پیروی کرده‌اند.

نکته: بهتر است که محتوای هر تیتر شما کمتر از ۳۰۰ کلمه باشد. در غیر این صورت، مطالعه متن برای مخاطب کمی سخت خواهد شد.

حال که جایگاه هر پاراگراف را بررسی کردیم، وقت آن رسیده است که راهنمای نگارش ساختار داخلی هر پاراگراف را بررسی کنیم.

راهنمای شروع پاراگراف‌های انگلیسی

در بیشتر موارد، به غیر از متن‌های روایی، پاراگراف شما همیشه باید با جمله اصلی آغاز شود. نکته کلیدی این بخش، این است که از توضیح بیش از حد خودداری کنید؛ فقط آنچه را که لازم است، بیان کنید. هدف جمله اصلی این است که به خواننده بگوید پاراگراف درباره چیست. هر نکته و جزئیات اضافی باید برای جملات بعدی ذخیره شود.

در بیشتر موارد، به غیر از متن‌های روایی، پاراگراف شما همیشه باید با جمله اصلی آغاز شود. نکته کلیدی این بخش، این است که از توضیح بیش از حد خودداری کنید؛ فقط آنچه را که لازم است، بیان کنید.
در بیشتر موارد، به غیر از متن‌های روایی، پاراگراف شما همیشه باید با جمله اصلی آغاز شود. نکته کلیدی این بخش، این است که از توضیح بیش از حد خودداری کنید؛ فقط آنچه را که لازم است، بیان کنید.

»I expected to die. Though there was little in the prospect before me worth living for, the near approach of death appalled me. I thought I could have been resigned to yield up my life in the bosom of my family, but to expire in the midst of strangers, under such circumstances, was a bitter reflection.«

برای مثال، در نمونه بالا که بخشی از کتاب «دوازده سال بردگی» است، جمله اصلی تنها از چهار کلمه تشکیل شده است. نویسنده، جزئیات را برای جملات بعدی ذخیره می‌کند. در این پاراگراف، کوتاهی جمله اول هم رمز و راز و هم قدرت ایجاد می‌کند. همین باعث جلب شدن توجه خواننده می‌شود و او را ترغیب می‌کند تا به خواندن متن ادامه دهد.

مطالب مرتبط:

آموزش صفر تا صد تولید محتوای متنی

راهنمای ایجاد پل ارتباطی میان پاراگراف‌ها

همان‌طور که قبلا هم گفتیم، پاراگراف‌ها و اجزای درون آن حکم قطعات پازل شما را دارند. هر قطعه پازل، با وجود داشتن طرح مستقل، ردی از قطعات کناری خود را هم به همراه دارد. جملات را به گونه‌ای به هم وصل کنید که خواننده بدون سردرگمی از یک نقطه به نقطه بعدی حرکت کند.

در حالی که برخی از جملات پاراگراف به طور طبیعی به هم متصل می‌شوند، گاهی اوقات به جملات انتقالی (transition sentences) نیاز دارید تا جریان نوشته را روان‌تر کنید. این جملات از کلمات انتقالی مانند «however (با این حال)»، «therefore (بنابراین)» یا «similarly (به طور مشابه)» استفاده می‌کنند یا گاهی مستقیماً به جمله قبلی ارجاع می‌دهند.

به جمله مثال پاراگراف راسل توجه کنید:

This is why the heart is as important as the head.

اگر راسل فقط گفته بود:

The heart is as important as the head

مخاطب احتمالا به خوبی با متن ارتباط برقرار نمی‌کند. او «this is why (به همین دلیل است)» را اضافه می‌کند تا این انتقال را روان‌تر کند.

اگر جملات شما یک فهرست ایجاد می‌کنند، مانند دستورالعمل‌ها، استفاده از اعداد ترتیبی مانند «first (اول)»، «second (دوم)»، «third (سوم)» و غیره، برای رفتن از یک مورد به مورد بعدی هم گزینه خوبی هستند. در کل، اعداد ترتیبی برای انتقال‌های دشوار مناسب هستند زیرا تقریباً در هر پاراگرافی قابل استفاده هستند.

مطالب مرتبط:

۴ کلمه انتقالی (Transition Words) پرکاربرد برای نگارش مقالات آکادمیک

تعدادی از کلمات انتقالی مهم در زبان انگلیسی

در ادامه تعدادی از کلمات انتقالی که در تولید محتوا و ویرایش مقالات انگلیسی کاربرد دارند، برای شما قرار داده‌ایم.

واژگان

کاربرد

اضافه کردن اطلاعات بیشتر

again, and, also, besides, equally important, first (second, etc.), further, furthermore, in addition, in the first place, moreover, next, too

ارائه مثال‌ها و شواهد مرتبط

for example, for instance, in fact, specifically, that is, to illustrate

مقایسه کردن

also, in the same manner, likewise, similarly

نشان دادن تضادها

although, and yet, at the same time, but, despite, even though, however, in contrast, in spite of, nevertheless, on the contrary, on the other hand, still, though, yet

نتیجه‌گیری و جمع‌بندی

all in all, in conclusion, in other words, in short, in summary, on the whole, that is, therefore, to sum up

نشان دادن زمان

after, afterward, as, as long as, as soon as, at last, before, during, earlier, finally, formerly, immediately, later, meanwhile, next, since, shortly, subsequently, then, thereafter, until, when, while

نشان دادن مکان و جهت

above, below, beyond, close, elsewhere, farther on, here, nearby, opposite, to the left (north, etc.)

نشان دادن ارتباط منطقی

accordingly, as a result, because, consequently, for this reason, hence, if, otherwise, since, so, then, therefore, thus

تعدادی از کلمات انتقالی مهم در زبان انگلیسی

راهنمای به پایان رساندن پاراگراف

وقتی همه چیزهایی را که باید درباره یک موضوع بگویید، گفته‌اید، زمان آن رسیده که پاراگراف را به پایان برسانید. اگر پس از بیان همه مطالب، پاراگراف طولانی به نظر می‌رسد، برای راحتی خواننده، آن را به موضوعات و پاراگراف‌های جداگانه تقسیم کنید.

وقتی همه چیزهایی را که باید درباره یک موضوع بگویید، گفته‌اید، زمان آن رسیده که پاراگراف را به پایان برسانید.
وقتی همه چیزهایی را که باید درباره یک موضوع بگویید، گفته‌اید، زمان آن رسیده که پاراگراف را به پایان برسانید.

نکته: برای رعایت اصول خوانایی متن، در خدمات تولید محتوا، بهتر است که هر پاراگراف بین ۳ تا ۵ جمله داشته باشد. هم‌چنین هر جمله پاراگراف بهتر است که کمتر از ۲۰ کلمه داشته باشد.

بهترین روش برای جمع‌بندی یک پاراگراف، ارائه‌ی نتیجه‌ای است که بر اساس اطلاعات ارائه‌شده در جملات پشتیبان شکل گرفته باشد. البته، نیازی نیست که همیشه موضوع را عیناً تکرار کنید، زیرا این کار شاید غیرضروری به نظر برسد. در برخی موارد، می‌توان پاراگراف را با جمله‌ای به پایان رساند که آخرین نکته‌ی کلیدی را بیان می‌کند. در چنین شرایطی، بهتر است که پاراگراف را با تأثیرگذارترین اطلاعات به پایان رساند.

چگونه متوجه شویم که یک پاراگراف کامل است یا نه؟

به محض پرداختن به ایده، استدلال یا موضوعی جدید، باید پاراگراف تازه‌ای آغاز کنید. برای تشخیص کامل بودن پاراگراف، از خود بپرسید:

  • آیا همه جملات شما با جمله اصلی مرتبط هستند؟
  • آیا هر جمله از نظر منطقی با جمله قبل از خود ارتباط دارد؟
  • آیا شواهد یا مثال‌های کافی برای اثبات نظر خود ارائه کرده‌اید؟
  • آیا مشخص است که هر بخش از شواهد به چه معناست و چرا آن را گنجانده‌اید؟
  • آیا همه شواهد با هم هماهنگ هستند و داستانی منسجم را روایت می‌کنند؟

چک‌لیست پایانی نگارش پاراگراف‌های انگلیسی

حال که با راهنمای نگارش پاراگراف‌های مخاطب‌پسند آشنا شده‌اید، چک‌لیستی برای شما تهیه کرده‌ایم تا هم پاراگراف‌های شما مطابق با اصول سئو باشد و هم برای مخاطب خواندنی باشد. فراموش نکنید که اگر سفارش تولید محتوا قبول می‌کنید، از شما انتظار می‌رود که حتما این دو نکته را در متن خود رعایت کرده باشید: محتوای شما برای خوانندگان احتمالی جالب باشد و اصول سئو (سئوی درون صفحه) در آن رعایت شده باشد.

فقط یک موضوع را در هر پاراگراف مطرح کنید!

هر پاراگراف باید درباره‌ی یک موضوع باشد و فقط یک پیام را منتقل کند. سعی نکنید که در یک پاراگراف به چند موضوع مختلف بپردازید (مگر در حالت خلاصه‌نویسی)، چون پاراگراف باید انسجام موضوعی داشته باشد. اگر قصد دارید که وارد بحث دیگری شوید، پاراگراف جدیدی را شروع کنید.

پاراگراف را کامل کنید!

هر آنچه درباره‌ی یک موضوع باید گفته شود، در همان پاراگراف آن را بیاورید. نباید ادامه‌ی صحبت درباره‌ی همان موضوع را به پاراگراف بعدی منتقل کنید. با این‌که پاراگراف‌ها همانند تکه‌های پازلی هستند که در نهایت تصویر مشخصی را برای مخاطبان ترسیم می‌کنند، با این‌حال هر پاراگراف نیز باید به عنوان جزئی مستقل در نظر گرفته شود.

پاراگراف‌ها را کوتاه نگه دارید!

یک پاراگراف مناسب برای سئو معمولاً نباید خیلی بلند باشد. سعی کنید که طول هر پاراگراف حداکثر ۱۰ جمله (حدود ۴۰ تا ۷۰ کلمه) باشد. خواندن پاراگراف‌های بلند در نسخه موبایل صفحات سخت‌ است. هم چنین پاراگراف‌های یک خطی نیز ظاهر مناسبی در نسخه رایانه صفحات ندارند.

اگر یک موضوع آن‌قدر گسترده است که امکان جمع‌بندی آن در ۱۰ جمله وجود ندارد، بهتر است که آن را به دو بخش تقسیم کنید و در دو پاراگراف جداگانه بنویسید. در این حالت، با دقت بررسی کنید که آیا واقعاً هنوز در حال صحبت درباره‌ی یک موضوع هستید یا نه.

مطالب مرتبط:

معرفی ۱۰+ ابزار مهم برای تولید محتوای متنی

پاراگراف خود را با جمله‌ا‌ی کلیدی شروع کنید!

همان‌طور که اشاره شد، هر پاراگراف خوب باید با یک جمله‌ی کلیدی که پیام اصلی پاراگراف را بیان می‌کند، شروع شود. سپس، چند جمله‌ی پشتیبان بیاید که این پیام را توضیح دهند یا با جزئیات بیشتری بیان کنند. گاهی نیز یک جمله‌ی پایانی یا انتقالی به کار می‌رود که یا بحث را جمع‌بندی می‌کند یا پلی به پاراگراف بعدی می‌زند.

سخن پایانی

همه ما، چه در زمینه تولید محتوا فعالیت کنیم یا خیر، معمولا به خوبی می‌توانیم محتواهای خوب را از محتواهای بد تشخیص دهیم. همان‌گونه که تشخیص این‌که غذایی خوش‌مزه است یا نه، برای هر فردی امکان‌پذیر است، حتی اگر فرد مورد نظر حتی یک‌بار هم آشپزی نکرده باشد. پس هنگام تولید محتوا، مخاطب خود را دست کم نگیرید! با مطالعه و بررسی محتواهای موجود، محتوایی را خلق کنید که واقعا خواننده به آن نیاز دارد.

اگر در زمینه تولید محتوا فعالیت می‌کنید، خوش‌حال می‌شویم که تجربیات شما را در زمینه تولید محتوا و مخصوصا ایجاد پاراگراف‌های مقالات وبلاگی و لندینگ‌پیج‌ها بدانیم. پس نظر خود را با ما در میان بگذارید!

اگر به تولید محتوا علاقه‌مند هستید و به زبان‌های انگلیسی، فارسی یا هر زبان دیگری مسلط هستید، از شما برای همکاری دعوت می‌کنیم. برای همکاری به عنوان مترجم، ویراستار یا نویسنده محتوا، به صفحه استخدام مترجم مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.