به نظرتان کسب و کارتان به مرحلهای رسیده است که به وبسایت نیاز دارد؟ میخواهید فروش آنلاین محصولات خود را آغاز کنید؟ آیا میخواهید برای وبسایت خود به تولید محتوا بپردازید؟ پس در این صورت باید فهرستی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید، تهیه کنید. یکی از اولین و مهمترین کارهایی که زیر بنای تولید محتوای متنی و سئو وبسایت شما را تشکیل میدهد، تحقیق کلمات کلیدی است.
با تحقیق کلمات کلیدی متوجه میشوید که چگونه افراد مرتبط (مشتریان احتمالی) را به وبسایت خود جذب کنید. مثلا فرض کنید که وبسایت شما درباره فروش آنلاین انواع کیک است. در این حالت، احتمالا بخشی از کلمات کلیدی وبسایت شما را این عبارات تشکیل خواهد داد: «خرید کیک شکلاتی»، «خرید کیک تولد آنلاین» و …
البته تحقیق کلمات کلیدی کاری نیست که بر اساس حدس و گمان پیش رود. در مرحله اولیه باید از طریق سایتها و ابزارهای آنلاین، فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط را تهیه کنید. همچنین اگر از قبل در این زمینه کار کردهاید، از تجربهای که از ارتباط با مشتریان هم به دست آوردهاید، میتوانید استفاده کنید. پس از اینکه وبسایت شما جلو رفت، دائما باید گزارشهای سرچ کنسول را آنالیز کنید تا این فهرست را به روز کنید.
اما اکنون که فهرستی از کلمات کلیدی را تهیه کردهاید، در چه جاهایی باید از آنها استفاده کنید؟ برای آشنایی با موارد استفاده و کاربرد کلمات کلیدی در ادامه این مقاله سایت سفارش تولید محتوا ترجمیک همراه ما باشید!
مطالب مرتبط:
۶ مزیت وبلاگنویسی برای کسب و کارهای کوچک
آخرین به روزرسانی:
۱۴۰۳/۰۵/۰۳
در این مطلب خواهید خواند:
چگالی مناسب کلمات کلیدی
هیچ قانون یکسانی برای میزان استفاده از کلمات کلیدی در متن وجود ندارد. با این حال، بسیاری از سئوکارها توصیه میکنند که تقریباً از ۱ تا ۲ کلمه کلیدی برای هر ۱۰۰ کلمه استفاده کنید. در واقع میزان چگالی کلمات کلیدی خود را بین ۱ تا ۲درصد کل متن نگه دارید. همچنین ارزش انواع کلمات کلیدی را به خاطر بسپارید. بعضی کلمات کلیدی از محبوبیت بالاتری (میزان جست و جوی بیشتری) یا نرخ تبدیل بالاتری برخوردارند. پس طبیعی است که از این دست از کلمات کلیدی بیشتر در متن خود استفاده کنید.
انواع محتواهایی که در آنها می توان از کلمات کلیدی استفاده کرد؟
به صورت معمول انواع محتواهای وبسایت شما به صفحات فروش (لندینگ پیجها) و صفحات وبلاگی تقسیمبندی میشود. معمولا شما باید از این کلمات کلیدی در بدنه متن، عنوانها (h1 و سایر هدینگها)، تگها همانند متادیسکریپشن، انکرتکستها و … استفاده کنید.
توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این کلمات کلیدی به عنوان کیورد استافینگ (Keyword Stuffing) شناخته میشود. این امر نه تنها تاثیر مثبتی بر سئوی سایت شما ندارد بلکه حتی میتواند به آن آسیب زند. در ادامه به صورت مفصلتر به این موضوع میپردازیم که از کلمات کلیدی در چه مواردی میتوانید استفاده کنید.
برچسب تیتر
مسلما اولین چیزی که موتورهای جست و جو و مخاطبان شما، به آن توجه میکنند، عنوان اصلی است.
منظور از برچسب تیتر، عبارتی است که در بالای سربرگ مربوط به صفحه محتوای شما در مرورگر مشاهده میکنید. این عبارت همان چیزی است که در کد html شما داخل عبارتهای <title> و </title> نوشته میشود. با توجه به اهمیت بالای این تگ و محدودیت طول آن (حدود ۶۰ کاراکتر مطلوب است) باید تنها از اصلیترین کلمات کلیدی (البته باید با خود مقاله هم مرتبط باشد)، در اینجا استفاده کنید.
این تیتر یک اهمیت دیگر هم دارد؛ عبارتی که در صفحه جست و جوی گوگل برای مطلب شما درج میشود، همین تیتر است. در نتیجه به فرض این که در رتبههای بالای جست و جوی گوگل قرار گرفته باشید، باز هم این عبارت نقش تعیین کنندهای در جذب مخاطب بالقوه شما و اقناع او نسبت به کلیک کردن ایفا میکند.
گفتیم که گوگل و سایر موتورهای جست و جو معمولا ۶۰ کاراکتر اول تیتر را نشان میدهند. پس اگر طول تیتر شما بیشتر از این میزان بود چه باید کرد؟ در این حالت بهتر است اصلیترین کلمات کلیدی را در ۶۰ کاراکتر اولیه قرار دهید تا هم اثرگذاری بیشتری روی مخاطب داشته باشد و هم به گوگل در رتبهبندی بهتر صفحه شما کمک کند.
مطالب مرتبط:
آیا هنوز هم چگالی کلمات کلیدی برای سئو مهم است؟
عناوین داخلی
در هر صفحه html میتوان از عنوانهای مختلفی استفاده کرد که با h1 تا h6 مشخص میشوند. این عنوانها به مخاطب کمک میکنند که ساختار اصلی متن را به خوبی درک کند. همچنین هدینگها به موتورهای جست و جو نیز به تشخیص محتوای اصلی صفحه کمک میکند. بنابراین دقت کنید که کلمات کلیدی خود را در این عناوین به کار ببرید.
اهمیت این عناوین نیز با افزایش شماره تیتر کاهش پیدا میکند. در نتیجه اهمیت h1 و h2 را به هیچ وجه دست کم نگیرید.
پاراگراف نخست
اولین نکتهای که باید در نظر بگیرید، این است که امروزه افراد در بیشتر اوقات به اسکن مطلب میپردازند. همچنین مطالبی که در سطرها و پاراگرافهای اولیه قرار دارند، از اهمیت بیشتری برخوردارند. چونکه معمولا هر چه متن جلوتر میرود، افراد بیشتری از مطالعه آن دست میکشند. خود شما هنگامی که میخواهید درباره مفهوم و موضوع یک مقاله اطلاعات بیشتری کسب کنید، چه میکنید؟ معمولا عناوین اصلی و بخشهای اولیه متن را میخوانید و سپس در مورد ادامه دادن مقاله تصمیم میگیرید.
گوگل نیز الگوریتم مشابهی دارد. هرچه کلمات کلیدی در بخشهای ابتدایی متن تکرار شود، ارزش بیشتری خواهد داشت. بنابراین بهتر است در همان ابتدای متن کلمات کلیدی خود را به اندازه مناسب تکرار کنید. از یاد نبرید که شما محتوا را برای انسان تولید میکنید، پس از تکرار بیرویه بپرهیزید.
تکرار کلمات کلیدی در سراسر متن به طور یکنواخت
قطعا از هر نویسنده محتوا انتظار میرود که پیش از آغاز نوشتن مطلب، به این که چگونه کلمات کلیدی را در متن استفاده کند، بیندیشد. اما حتما یک نویسنده موفق به این نکته توجه دارد که کلیدواژهها تمام تمرکز متن نیستند. پس بدون افراط و تفریط به خوبی از کلمههای کلیدی استفاده کنید.
آدرس اینترنتی
آدرس اینترنتی (URL) به موتورهای جستوجو برای شناسایی پستها کمک میکند. ازآنجاییکه که هر پستی آدرس اینترنتی مخصوص به خودش را دارد، میتوانید با بهینهسازی این آدرس و افزودن کلیدواژههایتان به آن شانس بیشتری برای شکار بازدیدکننده پیدا کنید.
توضیحات متا
در ابتدای هر صفحه html تگهای توضیحی عمومی قرار دارند که توضیحاتی در خصوص کلیت صفحه ارائه میکنند. به این تگها meta گفته میشود. یکی از این تگهای که هنوز هم اهمیت خود را از دست نداده است، تگ meta description است.
این تگ شامل حدود ۱۶۰ حرف بوده و خلاصهای از محتوای صفحه را در خود دارد. اگر کلیدواژههای خود را در این بخش تکرار کنید، به سئوی بهتر کمک میکند. به احتمال زیاد، این بخش از صفحه همان چیزی است که با فونت کوچکتر در زیر نتیجه مربوط به صفحه شما در صفحه سرچ گوگل ذکر میشود.
البته برای برخی کلمات کلیدی، ممکن است گوگل به صورت هوشمندانه بخشی از صفحه را جایگزین این متن کند و در صفحه نتایج خود نمایش دهد.
مطالب مرتبط:
چگونه حرفهای متا دیسکریپشن بنویسیم؟
عناوین و متون جایگزین تصاویر
در کدهای html این قابلیت وجود دارد که برای تصاویر عنوان (Caption) یا متن جایگزین (Alt text) قرار داده شود. بسیاری از افراد این موضوع را فراموش میکنند و این دو فیلد را خالی رها میکنند. کاربرد اصلی این دو فیلد برای وقتی است که مرورگر به دلیلی نمیتواند تصویر را دریافت کند.
اما در سئو نیز نقش به سزایی دارند. بنابراین اگر در مطالبی که نوشتهاید، از تصاویر استفاده شده است، فراموش نکنید که جاهای مربوطه را با کلمات کلیدی مناسب پر کنید. اگر از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا و … استفاده میکند، قبل از درج هر تصویر در متن، به شما این امکان داده میشود که متن جایگزین آنها را هم مشخص کنید.
به صورت لیست درون متن اصلی
گوگل و بقیه موتورهای جست و جو به بخشهایی از متن که به صورت لیست شمارهدار هستند، توجه زیادی میکنند. این مسئله دقیقا در مورد مخاطب واقعی شما نیز صدق میکند.
ما انسانها معمولا وقتی متوجه میشویم که فهرستی در متن وجود دارد، فورا آن را میخوانیم تا از کلیت محتوا باخبر شویم. بنابراین بهتر است که ساختار محتوای خود را به صورتی دربیاورید که نکات کلیدی به صورت لیست یا جدول در آنها ذکر شده باشد. همچنین میتوانید که کلمات کلیدی مناسب و مرتبط را در این فهرستها تکرار کنید.
سخن پایانی
هرچند نکات فوق به تولید محتوای بهینه برای موتورهای جست و جو کمک میکند. اما همواره در نظر داشته باشید که بهترین کار برای سئو، تولید محتوای ارزشمند با در نظر گرفتن مخاطب است. پس با تحقیق کلمات کلیدی مناسب متوجه شوید که مخاطبان شما به دنبال چه هستند و چگونه میتوانید به سوالات آنها پاسخ دهید. سپس به تولید محتوای کاربردی و مناسب پیرامون این کلمات بپردازید!
اگر برای تحقیق کلمات کلیدی کسب و کار خود به مشکل خوردهاید، از خدمات تهیه استراتژی تولید محتوا ترجمیک استفاده کنید. علاوه بر تحقیق کلمات کلیدی، بسته به پلن انتخابی، تعداد قابل توجهی موضوع و عنوان مرتبط برای تولید محتوا نیز در اختیار شما قرار میدهیم.
10 دیدگاه در «برای بیشترین اثر مثبت، کلمات کلیدی را چه جاهایی استفاده کنم؟»