زمانی که به دنبال یک شغل جدید هستید، ارسال رزومه بهترین راه ارتباطی شما و کارفرمایان خواهد بود. مدیر موسسهای که برای آن رزومه فرستادهاید، با بررسی رزومه شناختی کلی از شما به دست میآورد و برای آشنایی بیشتر با شما مشتاق میشود. همچنین ممکن است از استخدام شما به کل صرف نظر کند.
سابقه کاری، یکی از مهمترین بخشهای رزومه هر فردی است. با این حال معرفی مهارتها و تواناییها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در واقع نگارش صحیح بخشهای مختلف رزومه، استخدام شما را در شغل موردنظرتان تضمین میکند.
با در نظر گرفتن نکاتی که در این مطلب بررسی خواهیم کرد، میتوانید به بهترین شکل تمام مهارتهایتان را در رزومه معرفی کنید و کارفرمایان را تحت تاثیر قرار دهید. اگر جویای کار هستید، تا انتها با ما همراه باشید.
مطالب مرتبط:
در این مطلب خواهید خواند:
آشنایی با بخش مهارتهای رزومه
بخش مهارتها فرصتی بینظیر است تا به افرادی که رزومه شما را بررسی میکنند، اثبات کنید که چرا برای یک جایگاه شغلی خاص مناسب هستید. حتی اگر سابقه کاری شما غیر مرتبط باشد یا مدتی از رشته تحصیلی خود دور مانده باشید، بخش مهارتها میتواند این مسائل را جبران کند.
به عنوان مثال تصور کنید برای عنوان شغلی مدیر پروژه رزومه ارسال کردهاید ولی در این زمینه تجربهای ندارید. با این حال، ممکن است ایده یک پروژه مهم با شما بوده باشد یا در مراحل اجرای آن مشارکت کرده باشید. در این صورت، میتوانید ادعا کنید که با برخی مهارتهای لازم برای این جایگاه شغلی آشنایی دارید.
در اغلب موارد، آخرین بخش رزومه به معرفی مهارتها اختصاص مییابد. با این وجود، اگر به تغییر حیطه کاری فکر میکنید یا سابقه کاری قابل توجهی ندارید، پس از بیوگرافی شخصی مهارتهایتان را ذکر کنید.
علاوه بر در نظر گرفتن این نکته، باید به ترتیب معرفی مهارتها نیز توجه کنید. در واقع ابتدا باید به مهارتهای مهمتر و چشمگیرتر بپردازید و به همین ترتیب پیش بروید. همچنین میتوانید مهارتهایتان را دستهبندی کنید. به عنوان مثال مهارتهای مشابه یا مرتبط به هم را در یک دسته قرار دهید.
راهنمای نگارش بخش مهارتهای رزومه
برای نگارش بخش مهارتهای رزومه، باید به جایگاه شغلی که برای آن درخواست دادهاید توجه کنید. ممکن است مهارتهای گسترده و متفاوتی داشته باشید. با این وجود، باید تنها مهارتهایی را قید کنید که با عنوان شغلی موردنظرتان همخوانی دارند. به عنوان مثال اگر دوست دارید به عنوان مدیر سئو یک مجموعه استخدام شوید، دلیلی ندارد مهارتهای نقاشیتان را ذکر کنید. در نقطه مقابل برای ورود به حرفه «تحقیق و توسعه» توانایی ترجمه متون تخصصی یا ترجمه مقاله باید حتما ذکر شود.
در واقع هنگام نوشتن بخش مهارتهای رزومه، باید کیفیت را بر کمیت ترجیح دهید. اگر برای نخستین بار شروع به نوشتن رزومه کردهاید، پیش از هر چیز مهارتهای مورد نیاز شغل مورد نظرتان را پیدا کنید. برای این کار، رزومه افراد متخصص را بررسی کنید و ببینید که چه مواردی را قید کردهاند.
بررسی آگهی استخدامی سازمان مورد نظر نیز میتواند سودمند باشد. چراکه اغلب کارفرمایان مهارتهای موردنیازشان را در آگهی استخدامی ذکر میکنند. به عنوان مثال اگر «توانایی مدیریت همزمان چند پروژه» در آگهی استخدامی قید شده بود، سازماندهی، ارتباطات قوی و چندبعدی بودن را به عنوان مهارتهایتان اعلام کنید.
در بخش بعدی، مهارتهای مورد نیاز چند مورد از پرطرفدارترین مشاغل را معرفی میکنیم.
مهارتهای عمومی رزومه
صرف نظر از موقعیت شغلی مورد نظرتان، باید به برخی مهارتهای عمومی مسلط باشید. این مهارتها در اغلب مشاغل کاربرد دارند و پایه و اساس آنها را تشکیل میدهند.
- کار با کامپیوتر (ICDL)
- روابط عمومی
- آشنایی با زبانهای خارجی (بهویژه انگلیسی)
- مدیریت بحران
- توانایی مذاکره
- مهارت سازماندهی
- مدیریت زمان
مهارتهای مورد نیاز برای شغل پشتیبانی مشتریان
در عصر حاضر بسیاری از کسب و کارهای مثل اسنپ و دیجی کالا، خدماتشان را به صورت آنلاین ارائه میکنند. کسب و کارهای این چنینی به طور مستقیم با مشتری در تماس نیستند. بنابراین، به تعداد زیادی نیروی انسانی برای پشتیبانی امور مربوط به مشتریان نیاز دارند. برای اشتغال در این مشاغل، موارد زیر را در رزومه خود ذکر کنید.
- توانایی درک متقابل و همدلی
- تطبیقپذیری
- گوش دادن فعال
- توانایی حل مسائل و مشکلات
- توانایی کار در شرایط بحرانی
- توانایی برقراری ارتباط موثر از طریق پیام متنی
مهارتهای مورد نیاز برای شغل بازاریابی
در دنیای امروز، بازاریابی رخت جدیدی به تن کرده است و بیشتر در بستر اینترنت انجام میشود. اگر به این شغل جذاب علاقهمند هستید، مهارتهای زیر را فرا بگیرید و در رزومه خود عنوان کنید.
- آشنایی با شبکههای اجتماعی
- مدیریت کمپینهای بازاریابی
- اصول سئو
- توانایی مخاطبسازی
- آشنایی با ابزارهای CMS
- کار تیمی
مهارتهای مورد نیاز برای شغل تولید محتوا
بازاریابی دیجیتال، بیش از هر چیز به تولید محتوا سئوشده و موثر نیاز دارد. از این رو، بسیاری از کسب و کارها به دنبال مراکز معتبر ارائهدهنده خدمات تولید محتوا هستند. با فراگیری مهارتهای زیر، میتوانید بهراحتی در یک سایت سفارش تولید محتوا مشغول به کار شوید.
- اصول سئو
- اصول نگارش
- جست و جو در منابع
- مدیریت پروژه
مهارتهای مورد نیاز برای شغل برنامهنویسی
برنامهنویسی، یکی دیگر از مشاغل پرطرفدار و پردرآمد است. صرف نظر از رشته تحصیلیتان میتوانید در یک دوره برنامهنویسی جامع شرکت کنید و پس از مدت کوتاهی وارد بازار کار شوید. کافیست روی به دست آوردن این مهارتها تمرکز کنید.
- نرمافزارها و برنامههای کاربردی کامپیوتری
- توسعه نرمافزار
- اسپرینت
- کار تیمی
- توانایی مدیریت همزمان چند پروژه
مهارتهای مورد نیاز برای شغل معلمی
- صبوری
- ارتباط موثر
- هوش هیجانی بالا
- حل مسئله
سخن پایانی
نگارش یک رزومه قوی و حرفهای، نخستین گام برای ورود به جایگاه شغلی ایدهآل شما است. در این مطلب از وبلاگ ترجمیک به یکی از مهمترین بخشهای رزومه، یعنی بخش مهارتها و تواناییها پرداختیم. امیدواریم تا از مطالعه این مطلب بهره کافی را برده باشید.
ارسال رزومه برای مدیران یا دانشگاههای خارج از کشور، با حساسیت بیشتری به همراه است. اگر شما هم قصد نگارش یک رزومه انگلیسی را دارید، از خدمات تولید محتوا انگلیسی ترجمیک استفاده کنید.
داشتن مدرک زبان انگلیسی، یکی از نقاط قوت رزومه هر فردی محسوب میشود. شما میتوانید با شرکت در دورههای آموزش آیلتس دبستان ترجمیک، رزومه خود را تقویت کنید.
2 دیدگاه در «چگونه بخش مهارتهای رزومه را تکمیل کنیم؟»