۹ نوع محتوای خاص و خلاقانه که باید تولید کنید!

۹ نوع محتوا خاص و خلاقانه که باید تولید کنید!

چند بار پیش آمده ما تولیدکنندگان محتوا خودمان را در حال زل زدن به صفحه‌ی کامپیوترمان پیدا کنیم؟ آن هم در حالی که نمی‌دانیم چه کار باید بکنیم؟ برای همه‌ ما پیش آمده‌ است که در تولید محتوا به بن‌بست بخوریم و خودمان را در این شرایط ببینیم. دلیل این شرایط هم ساده است. گاهی وقت‌ها چشمه‌ی خلاقیت آدم خشک می‌شود!

اما اگر زمان تحویل کارمان نزدیک است چه؟ آن وقت چه باید کرد؟ این یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های تولیدکنندگان محتواست. در چنین موقعیتی است که آشنایی با انواع محتوا و نحوه‌ی تولید آن‌ها وارد میدان می‌شود! با شناخت انواع محتوا می‌توانید خلاقیت خود را به کار بگیرید؛ حتی در شرایطی که حس می‌کنید خلاقیتی برای ارائه ندارید. برای داشتن استراتژی تولید محتوا،‌ آن هم به صورتی که خلاقانه و متنوع باشد، بهتر است با انواع زیادی از محتوا و کاربردهای آن آشنا باشید.

اگر دوست دارید که در تولید محتوا خلاق و خاص باشید این مطلب برای شماست!

انواع محتوا

اگر فکر می‌کنید هر کاری را که لازم بوده است برای تولید محتوا انجام داده‌اید و دیگر چیزی برای انجام دادن نمانده است،‌ آماده باشید! در این مقاله ۹ نوع محتوای خلاقانه را که معمولا به آن کم‌توجهی می‌شود بررسی می‌کنیم. به احتمال زیاد شما هم پس از خواندن این مطلب با ما همصدا خواهید بود که این انواع محتوا قابلیت موفقیت و تأثیرگذاری زیادی دارند، و حیف است که آن‌ها را نادیده بگیرید. در ادامه این انواع تولید محتوا را با هم بررسی می‌کنیم.

مطالب مرتبط:

معرفی قالب‌های مختلف خدمات تولید محتوا در ترجمیک

نوع محتوا شماره ۱: محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC)

تمامی برندها می‌دانند که چگونه درباره‌ی خوبی‌ها و مزایای خدمات و محصولات خود صحبت و تبلیغ کنند. اما اینکه مشتریان تعریف‌ شما را بکنند؟ یک چیز دیگر است!

محتوای تولید شده توسط کاربر یا UGC (مخفف User-Generated Content) همان‌طور که از اسمش پیداست، توسط کاربران و مصرف‌کنندگان تولید می‌شود. از نمونه‌های این نوع محتوا نظرات کاربران و بررسی محصولات، ویدیوهای معرفی محصول در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و … هستند. شبکه‌هایی مانند اینستاگرام، ایکس (توییتر سابق) و امثال آن‌ها از بهترین سامانه‌های تولید این نوع محتوا هستند.

برای تشخیص و یافتن محتوای تولید شده توسط کاربر، لازم است که کمی در فضای مجازی گشت و گذار کنید. برای این کار باید به بررسی هشتگ‌های مرتبط با برند و کارتان در شبکه‌هایی مانند اینستاگرام و دنبال کردن اینفلوئنسرهایی که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند، بپردازید. هم‌چنین می‌توانید از ابزارهایی که برای این کار طراحی شده‌اند، کمک بگیرید.

در نظر داشته باشید که می‌توانید کاربران و مشتریان را تشویق به تولید این نوع از محتوا کنید. می‌پرسید چگونه؟ با برگزاری مسابقاتی و کمپین‌های تبلیغاتی که به کاربرانی که بهترین UGC را دارند، پاداش یا جایزه دریافت می‌کنند. البته این تنها یک نمونه است و شما می‌توانید از راه‌های دیگر و خلاقیت خود کمک بگیرید. همچنین می‌توانید از هشتگ مخصوص به خود استفاده کنید. کمپین #ShareACoke شرکت کوکاکولا یک نمونه موفق از هشتگ‌ است. یکی دیگر از راه‌های کمک گرفتن از کاربران در تولید محتوا، استفاده از ابزارهای نظرسنجی آنلاین است. برای مثال یکی از ابزارهای ایرانی برای دریافت نظرات کاربران و ساخت نظرسنجی پرسلاین است. با استفاده از این ابزار می‌توانید کاربران را تشویق به نظردهی و اشتراک گذاری پیشنهادات و انتقادات‌شان کنید.

روش دیگری که برای استفاده از UGC وجود دارد تولید محتوا توسط کارمندان واحدهایی مختلف درون سازمان شماست. به فرض مثال، فرض بگیرید مطلبی درباره بهترین ابزارهای حسابداری می‌خواهید منتشر کنید. می‌توانید از واحد حسابداری بخواهید تا نظرات خود را درباره بهترین ابزار حسابداری با شما به اشتراک بگذارند. سپس با کمک نظرات آن‌ها محتوای خود را تولید کنید.

از نمونه‌های محتوای تولید شده توسط کاربر می‌توان به نظرات کاربران و بررسی محصولات، ویدیوهای معرفی محصول در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و ... اشاره کرد.
از نمونه‌های محتوای تولید شده توسط کاربر می‌توان به نظرات کاربران و بررسی محصولات، ویدیوهای معرفی محصول در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و … اشاره کرد.

UGC برای افزایش فعالیت و تعامل (Engagement) کاربران نیز عالی است. در واقع، در برخی از تحقیقات، نشان داده شده که درصد بالایی از کاربران به برندهایی که محتوای تولید شده توسط مشتریان دارند، بیشتر اعتماد می‌کنند.

مطالب مرتبط:

آموزش صفر تا صد محتوای متنی

نوع محتوا شماره ۲: اسکرین‌کست

اسکرین‌کست یا ضبط صفحه نمایش به معنای ضبط کردن صفحه‌ی موبایل یا کامپیوتر، در حالی که خودتان صحبت می‌کنید است. اسکرین‌کست برای راهنمای استفاده یا روش انجام دادن کارتان کاربردی و مفید است. هم‌چنین این نوع محتوا در فضای مجازی، به ویژه اینستاگرام و یوتیوب (YouTube) بسیار تأثیرگذار و موفق است. اسکرین‌کست می‌تواند شامل صدای شما در حال توضیح دادن ویدیو یا موسیقی باشد. برای دیدن از موفق‌ترین نمونه‌های اسکرین‌کست کلیک کنید.

از مثال‌های محتوای تولید شده با اسکرین کست می‌توان به استریمرهای بازی (Streamer) در سامانه‌های ویدیویی مانند توییچ، یوتیوب و نمونه‌های ایرانی مانند آپارات اشاره کرد.

نوع محتوا شماره ۳: تمپلیت یا قالب‌ها

قالب‌های آماده‌ای هستند که مخاطبان شما می‌توانند از آن‌ها برای انجام کارهای‌شان استفاده کنند. برخی از معروف‌ترین الگوها یا قالب‌ها شامل فاکتورهای فروش، پست‌های شبکه‌های اجتماعی، قالب‌های آماده ورد و اکسل و پاورپوینت، جداول برنامه‌ریزی و رزومه‌های کاری هستند. از دلایلی که عموم مردم علاقه زیادی به این قالب‌ها دارند، سادگی و راحتی استفاده از آن‌هاست. البته قالب‌ها ابزارهای بسیار مفیدی برای جلب اعتماد مشتریان هستند.

اما قالب‌ها یا چگونه به مل کمک می‌کنند ؟ معمولاً شما یک قالب را در وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی خود تبلیغ می‌کنید. سپس آن را به افرادی که علاقه‌مند هستند، ایمیل می‌کنید. برای دریافت قالب، کاربران باید ایمیل‌شان را ثبت کنند. به همین سادگی! حالا شما دنبال‌کنندگان ایمیل جدیدی دارید.

نوع محتوا شماره ۴: ورکشیت یا کاربرگ‌ها

کاربرگ‌ها یا ورکشیت‌ها ارزش زیادی دارند. چرا؟ چون ابزار یا مراحلی را که افراد برای انجام کاری لازم دارند، فراهم می‌کنند. از کاربردهای کاربرگ می‌توان به مدیریت کسب‌وکار، بودجه بندی و ورک‌شیت‌های مثبت اندیشی اشاره کرد.

اما برندها چگونه می‌توانند از کاربرگ‌ها استفاده کنند؟ همانند قالب‌ها، کاربرگ‌ها نیز برای افزایش دنبال کنندگان خبرنامه و ایمیل، بازاشتراک‌گذاری محتوا در فضای مجازی (Reshare) و ترافیک وب‌سایت بسیار کاربردی هستند. اگر کاربرگ کاربردی و خوبی منتشر کنید، کاربران هم با میل خود آن را با دیگران به اشتراک می‌گذارند.

ابزارهای یادگیری فعال (Active Learning Tools)، مانند کاربرگ‌ها، برای کاربران، دانش‌آموزان و دانشجویان، صاحبان کسب‌وکار و بسیاری از افراد دیگر مفید هستند. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که ابزارهای یادگیری فعال مانند نظرسنجی‌ها، می‌توانند تعامل غیرزبانی را تا ۱۶ برابر افزایش دهند.

نوع محتوا شماره ۵: طراحی گرافیگ و تصاویر ثابت

احتمالاً شما هم از گرافیک‌های شرکتی و تکراری خسته شده‌اید. باید بدانید که بیشتر این تصاویر از سایت‌های رایگان دانلود عکس و … دانلود شده‌اند. تصاویر گرافیکی که مختص شما طراحی شده‌اند، برای محتوای شما عالی هستند. این نوع طراحی‌ها روز به روز محبوب‌تر هم می‌شوند.

یک پژوهش نشان می‌دهد که گرافیک‌های نوین و خاص مانند اینفوگرافی‌ها و طراحی‌ها بهتر از انواع دیگر مدیا و تصویر، مانند جدول‌ها و عکس‌های رایگان جواب می‌دهند. هم‌چنین این طراحی‌ها می‌توانند به برند و محتوای شما شخصیت بدهند.

نوع محتوا شماره ۶: پیامک

اگر دستی در تولید محتوا دارید، حتماً می‌دانید که تولید محتوای متنی بسیار مهم است. نوعی از محتوای متنی پیامک است. پیامک‌ها یا همان SMS توسط تلفن همراه کاربران و مشتریان به آن‌ها می‌رسند. از آن‌جا که اکثر مردم زندگی‌های شلوغی دارند، این یکی از بهترین راه‌های جلب توجه مشتریان است.

با شناخت انواع محتوا می‌توانید خلاقیت خود را به کار بگیرید.
ز

در مقایسه با کمپین‌های ایمیلی و خبرنامه‌ها، پیامک‌ها تقریبا ۱۰ درصد بیشتر باعث کلیک کردن مخاطب روی لینک‌ها می‌شوند. بنابراین پیامک‌ها راه خوبی برای انتشار لینک‌ها، پیشنهادات ویژه و پیشنهادات زمان‌دار هستند. ارسال پیامک با بسیاری از ابزارهای CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری ممکن است. علاوه بر آن پیگیری تعداد کلیک‌ها و … با این ابزارها ممکن می‌باشد.

مطالب مرتبط:

معرفی ۱۰+ ابزار مهم برای تولید محتوای متنی

نوع محتوا شماره ۷: وب اپ یا برنامه کاربردی تحت وب

اگر می‌خواهید انگیجمنت و مشتریان دائمی بیشتری داشته باشید، وب اپ‌ها یا برنامه‌های کاربردی تحت وب راه مناسبی هستند. وب اپ‌ها ابزارهای آنلاین تعاملی هستند که تعامل کاربر را با برند شما آسان‌تر می‌کنند. این تعاملات شامل ارتباط با پشتیبانی، خدمات مشتریان، انتقادات و پیشنهادات و … می‌باشد. در ادامه لیستی از چند ایده وب اپ را برای شما قرار داده‌ایم:

  • برنامه‌ریز و تقویم سفر
  • برنامه ثبت و گرفتن نوبت (مانند نوبت پزشک، سفارت و …)
  • کوییزهای تعاملی
  • محاسبه‌گر و ماشین حساب مالی و بودجه
  • برنامه شماردن تعداد قدم‌ها
  • تولیدکننده و پیشنهاد دهنده دستور پخت غذا با توجه به مواد اولیه
  • برنامه‌ریز رویدادها
  • سامانه یادگیری آنلاین
  • ارتباط با سامانه خدمات مشتریان و پشتیبانی

از نمونه وب‌ اپ‌های ایرانی موفق می‌توان به وب اپ‌های اسنپ و دیجی‌کالا اشاره کرد.

نوع محتوا شماره ۸: تصاویر متحرک یا انیمیشن

آیا تا به حال به دنیای موشن گرافیک و تصاویر متحرک پا گذاشته‌اید؟ اگر جواب شما به این سوال خیر است، این مطلب را نشانه‌ای برای قدم در این راه بدانید. موشن گرافیک راهی خلاقانه برای تولید محتواست و آن‌قدرها که فکر می‌کنید هم سخت یا وقت‌گیر نیست. در ضمن انیماتورهای زیادی هستند که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

راه‌های زیادی برای استفاده از انیمیشن وجود دارد، مانند ویدیوهای توضیحات، اینفوگرافی‌ها، گیف‌ها و بسیاری از محتواهای بصری دیگر. تبدیل محتوای بصری ساکن به انیمیشن و تصاویر متحرک می‌تواند توجه مخاطبان را جلب کند. پس بهتر است که از انیمیشن غافل نشوید.

نوع محتوا شماره ۹: تایملاین یا برنامه زمانی

تایملاین‌ها یا همان برنامه‌های زمانی به شما کمک می‌کنند که رزومه خود را در قالب محتوا منتشر کنید. مثلاً ترجمیک از سال ۱۳۹۵ و مدت ۹ سال است که فعالیت می‌کند. شما ممکن است به مدت ۲ سال و از سال ۱۴۰۲ مشغول به فعالیت باشید؛ حال می‌توانید فعالیت‌هایی را که در زمان‌های مختلف فعالیت انجام داده‌اید، مثلاً در سال ۱۴۰۳، با ذکر زمان بیان کنید.

البته تایملاین‌ها قرار نیست لزوماً شرکتی و رسمی باشند. مثلاً ممکن است شما یک جهانگرد باشید که سرگرم گشتن آسیای شرقی است. به عنوان یک جهانگرد می‌توانید تایملاینی مانند یک سفرنامه منتشر کنید. تایملاین‌ها ممکن است در وب‌سایت‌ها، وبلاگ‌ها و حتی فضای مجازی منتشر شوند.

اگر می‌خواهید به زبان انگلیسی تولید محتوا کنید و نیاز به کمک دارید، دیگر نگران نباشید! ما در ترجمیک با بهترین هزینه و کیفیت سفارش تولید محتوای انگلیسی شما را انجام می‌دهیم.

نوع محتوا شماره ۱۰: بازی

امروزه کاربران محتوای سریع و سرگرم‌کننده می‌خواهند. تولید محتوا در قالب بازی نشان می‌دهند که محتوا سرگرم‌کننده نیز هست و باید هم باشد! محتوا در قالب بازی می‌تواند کاربران را داستان‌ها، امتیازات، پاداش و حتی اعلان نتایج باشد.

امتیازهای اسنپ کلاب و دیجی‌کلاب از نمونه‌های ایرانی شناخته شده‌ی سیستم امتیاز و پاداش هستند. البته بازی‌هایی مانند گردونه دیجیکالا هم مثال خوبی هستند. یک مثالی که احتمالاً آن را می‌شناسید، دولینگو، برنامه‌ای برای آموزش زبان‌های متفاوت است. خوب است بدانید که محتوا در قالب بازی ممکن است که بخشی از یک وب اپ باشد. شاید به هنگام انتظار برای قبول سفر توسط سفیر تپسی، شما هم ماشین بازی کرده باشید!

   امروزه کاربران محتوای سریع و سرگرم‌کننده می‌خواهند.
امروزه کاربران محتوای سریع و سرگرم‌کننده می‌خواهند.

مطالب مرتبط:

۹ هوش مصنوعی برای تولید محتوای اینستاگرامی

سخن پایانی

راه و روش‌های خلاقانه بسیاری برای ارائه محتوا وجود دارد. خوب است که هر از چندگاهی قدم به بیرون از دنیای پست‌های وبلاگی بگذارید و برخی از پیشنهادهای این مطلب را امتحان کنید. از محتوا در قالب بازی تا قالب‌ها و انیمیشن‌ها می‌توانید برای افزایش تعداد مخاطبین خود کمک بگیرید.

ترجمیک با ارائه خدمات تولید محتوا و تضمین کیفیت آن‌ها می‌تواند سفارش تولید محتوای شما را انجام دهد. برای اطلاع از هزینه تولید محتوا به انگلیسی و فارسی کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.