بررسی رایج‌ترین اخطارهای سئو

۱۵+ اخطاری که در سئو با آن‌ها مواجه خواهید شد!

برای فروش محصولات سایت خود، وب‌سایتی ساخته‌اید و برای آن از خدمات تولید محتوای متنی و سئو استفاده می‌کنید؟ می‌خواهید رتبه سایتتان بهبود یابد؟ در زمینه تولید محتوا فعالیت می‌کنید و برای پیشرفت خود به دنبال یادگیری اصول سئو هستید؟ پس حتما با اخطارهای سئو آشنا هستید.

از ابزارهای آنلاین سئو گرفته تا نرم‌افزارهای آفلاین، هنگام بررسی سایت خود با انواع مختلفی از اخطارهای سئو مواجه می‌شویم. هر وب سایتی حتماً دارای برخی از خطاهای سئو است که می‌تواند بر رتبه‌بندی جست و جو تأثیر منفی بگذارد. البته شما تنها فردی نیستید که با این اخطارها مواجه می‌شود.

حتی بهترین سایت‌ها هم معمولا با چالش‌ها و اخطارهای سئو مواجه هستند. برخی از این اخطارها از اهمیت کمتری برخوردارند و برخی از اهمیت بیشتر. البته ممکن است که اخطاری که در یک بازه زمانی، تاثیر کمی دارد، در به روزرسانی بعدی گوگل از اهمیت بیشتری برخوردار شود. پس بهتر است که تا حد ممکن، سعی کنید که ایرادات سایت خود را رفع کنید.

در ادامه به ۱۷+ اخطار و چالش رایج در زمینه سئو و تولید محتوا می‌پردازیم، پس همراه ما باشید!

قابلیت دسترسی و نمایه سازی

نمایه‌سازی (Indexing) فرآیندی است که توسط آن خزنده‌های گوگل اطلاعات و محتوایی را که در وب‌سایت‌ها پیدا می‌کنند، ذخیره و دسته‌بندی می‌کنند. سپس آن‌ها را رتبه‌بندی می‌کنند و در نتایج جست و جو نشان می‌دهند. در همین فرایند ممکن است که با اخطارهای مختلفی مواجه شوید.

محتوای تکراری (Duplicate Content)

هنگامی که شما دو یا چند صفحه یکسان دارید، رتبه‌بندی آن‌ها برای موتورهای جست و جو دشوارتر می‌شود. در واقع موتورهای جست و جو متوجه نمی‌شوند که کدام صفحه را برای مخاطب باید نشان دهند. هنگامی که گوگل مجبور به انتخاب بین چند صفحه از یک سایت با محتوای یکسان می‌شود، رتبه‌بندی همه آن‌ها آسیب می‌بیند.

محتوای تکراری (محتوایی مشابه با سایر محتواهای سایتتان) یکی از چالش‌های متداول در سایت‌های بزرگ است. البته محتوای تکراری صرفا محتوایی نیست که تمامی کلمات آن دقیقا مثل هم باشند. بلکه اگر محتوای دو یا چند صفحه شما یکسان باشد، باز هم احتمالا رتبه‌بندی آن‌ها با مشکل رو به رو خواهد شد.

مثلا اگر یک صفحه با عنوان «راهنمای رسم فلوچارت در اکسل» و صفحه‌ای دیگر با عنوان «چگونه در اکسل فلوچارت بکشیم؟» دارید، این دو صفحه به عنوان محتوای تکراری شناخته می‌شوند. در واقع در هر دو، قصد آموزش مفهومی یکسان را دارید، حتی اگر از جملات و عبارات متفاوتی استفاده کنید. گوگل نیز به خوبی این موضوع را درک می‌کند. پس صفحات شما به جای این‌که با دیگر سایت‌ها رقابت کنند، با خودشان رقابت می‌کنند. در نتیجه رتبه هم را کاهش می‌دهند. در این حالت می‌گوییم که هم‌نوع‌خواری کلمات کلیدی (Cannibalization) رخ داده است.

مطالب مرتبط:

هم‌نوع‌خواری کلمه کلیدی چیست؟

برای جلوگیری از چنین اتفاقی بهتر است که هر از مدتی به بررسی و تحلیل محتواهای سایت خود (هرس محتوا یا content pruning) بپردازید. شما می‌توانید که محتواهای مشابه را حذف کنید یا این‌که آن‌ها را با هم ریدایرکت کنید. هم‌چنین در نگارش و تدوین استراتژی تولید محتوا نیز باید حواستان به این موضوع باشد.

تگ‌هایNoindex فراموش‌شده

هنگامی که نمی‌خواهید که موتورهای جستجو صفحه خاصی را به کاربران نشان دهند، از تگ noindex استفاده می‌کنید. در این حالت صفحات شما خزیده می‌شوند ولی در نتایج جست و جو نشان داده نمی‌شوند (ایندکس نمی‌شوند).

گاهی اوقات مردم فراموش می کنند که از یک تگ noindex استفاده کرده‌اند. بنابراین موتورهای جست و جو در نهایت صفحاتی را که واقعاً باید ایندکس شوند، ایندکس نمی‌کنند.
گاهی اوقات مردم فراموش می کنند که از یک تگ noindex استفاده کرده‌اند. بنابراین موتورهای جست و جو در نهایت صفحاتی را که واقعاً باید ایندکس شوند، ایندکس نمی‌کنند.

گاهی اوقات مردم فراموش می کنند که از یک تگ noindex استفاده کرده‌اند. بنابراین موتورهای جست و جو در نهایت صفحاتی را که واقعاً باید ایندکس شوند، ایندکس نمی‌کنند. برای جلوگیری از این اشتباه، صفحاتی را که دارای برچسب‌های noindex هستند، بررسی کنید. برای این امر می‌توانید از نرم‌افزار اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog) استفاده کنید.

استفاده از iFrames

iFrame (Inline Frame) یک فایل HTML درون یک فایل HTML دیگر در یک وب‌سایت است. آنها معمولاً برای تبلیغات، ویدیوهای جاسازی شده، تجزیه و تحلیل وب و محتوای تعاملی استفاده می شوند. از آنجایی که این محتوا از نظر فنی در کد صفحه قرار نمی‌گیرد، هر محتوایی در iFrame برای موتور جست و جو نامرئی می‌شود و اغلب منجر به صفحه‌هایی با کیفیت پایین با حداقل محتوا می‌شود.

آنها همچنین می‌توانند به سرعت بارگذاری و امتیازات تجربه صفحه شما آسیب بزنند. در معرض بدافزار قرار گیرند و افراد را از سایت شما فراری دهند.

انتشارمحتواهایی با تعداد کلمات کم

اگر پست وبلاگ یا لندینگ‌پیچ شما خیلی کوتاه باشد، احتمالا در رساندن پیام و اهداف خود به مشکل خواهد خورد. هم‌چنین ممکن است که گوگل برای درک محتوای آن به چالش خورد. بنابراین شاید به عنوان محتوایی ضعیف (Thin Content) یا نازک به شمار آورده شود. محتوای نازک و ضعیف یکی از اخطارهای مهم در زمینه سئو است.

البته این بدان معنا نیست که تعداد کلمات متن، یک عامل رتبه بندی است. در واقعیت لزوما یک محتوای ۲۰۰۰ کلمه‌ای رتبه ای بهتر از محتوایی ۱۰۰۰ کلمه‌ای ندارد و حتی گاهی عکس آن رخ می‌دهد. آنچه مهم است، این است که اطلاعات موجود در مقاله بتواند به خوبی و کامل به سوالات خواننده پاسخ دهد.

تعداد کلمات متن، یک عامل رتبه بندی نیست و استاندارد مشخصی برای تعداد کلمات یک محتوای آنلاین وجود ندارد.
تعداد کلمات متن، یک عامل رتبه بندی نیست و استاندارد مشخصی برای تعداد کلمات یک محتوای آنلاین وجود ندارد.

قانون یکسانی برای استانداردهای مربوط به تعداد کلمات برای محتواهای آنلاین وجود ندارد. با این حال بهتر است که تعداد کلمات متن شما کمتر از ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه نباشد. هم‌چنین متن شما باید به خوبی به انتظارات و سوالات خوانندگان پاسخ دهد. فراموش نکنید که از کلمات و عبارات کلیدی مناسب و مرتبط هم در آن استفاده کنید.

مطالب مرتبط:

چگونه محتوای ضعیف (thin content) رتبه سایت شما را تهدید می‌کند؟

خطاهای مربوط به سازگاری سایت با تلفن همراه (AMP)

AMP (Accelerated Mobile Pages) یک چارچوب HTML منبع باز است که به ایجاد صفحات وب بهینه‌شده برای موبایل با بارگذاری سریع‌تر کمک می کند. در واقع AMP باعث می‌شود که صفحات موبایل سریع‌تر بارگذاری شوند.

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که سازگاری صفحه شما با موبایل و سرعت بارگذاری آن بسیار مهم است. اگر صفحه شما برای موبایل بهینه نشده است، حتی قرار نیست که رتبه‌بندی شود. پس همواره حواستان به سازگاری و سرعت صفحه خود در نسخه موبایل باشد. در ادامه به تعدادی از اخطارهای مربوط به AMP اشاره می‌کنیم.

عناصر منسوخ شده (Deprecated Elements)

اینها برچسب‌های قدیمی در سند AMP شما هستند. هر از چند گاهی آنها را پاک کنید تا وب سایت شما به خوبی کار کند. همچنین هرگز نمی‌دانید که چه زمانی یک به روز رسانی الگوریتم ممکن است که وزن بیشتری به یک خطا بدهد. بهتر است که همواره حواستان به خطاهای سایت خود (چه خطاهای فعلی و چه موارد مشکوکی که ممکن است که خطا شناخته شوند) باشد.

خطاهای مربوط به CSS و جاوا اسکریپت

شیوه‌نامه‌های CSS و کد جاوا اسکریپت همیشه با AMP سازگار نیستند. قبل از به روزرسانی صفحه، مطمئن شوید که کارتان بدون خطا است و چک‌های دوره‌ای را اجرا کنید.

اخطارهای مربوط به HTTP

خطاهای سرور از طرق مختلف می‌توانند مشکل بزرگی باشند. خوشبختانه ابزارهای سئوی رایگان زیادی وجود دارد که می‌توانید برای شناسایی صفحات مشکل‌دار از آنها استفاده کنید. در ادامه به دو مورد از رایج‌ترین این اخطارها اشاره می‌کنیم.

اخطارهای مربوط به وضعیت سرور ۴xx

اگر صفحاتی دارید که خطاهای xx۴ مختلف (مانند ۴۰۴، ۴۰۵ و …) را برمی‌گردانند، پس باید وضعیت سایتتان را بررسی کنید. خطاهای بسیار زیاد بر رتبه صفحه شما تأثیر منفی می‌گذارند. بعضی از این اخطارها مانند ۴۱۰ عمدی است و منظور شما این است که صفحه شما به صورت کلی حذف شده است.

اما اخطار ۴۰۴ اخطار خوبی نیست، چون کاربر را به صفحه‌ای اشتباه یا خالی هدایت کرده است. پس صفحات حذف‌شده سایت باید با پیوندهای صحیح ریدایرکت شود.

کد ۴xx

معادل کوتاه

چه معنایی دارد؟

۴۰۰

Bad Request

سرور نمی‌تواند درخواست مشتری را درک کند زیرا اشتباه است. کد خود را بررسی کنید، سرصفحه‌های درخواست، پارامترهای URL و بدنه درخواستی خود را بررسی کنید تا مشکل ایجادکننده خطا را شناسایی و تصحیح کنید.

۴۰۱

Unauthorized Request

یک کاربر سعی می‌کند که به یک منبع، مانند یک صفحه وب امن، بدون ارائه اعتبار احراز هویت مناسب دسترسی پیدا کند.

۴۰۳

Forbidden

سرور درخواست را درک می‌کند اما به مشتری اجازه دسترسی به آن را حتی با داشتن اعتبارنامه معتبر نمی‌دهد.

۴۰۴

Not Found

منبع درخواستی منتقل یا حذف شده است و مشخص نیست که آیا در آینده در دسترس خواهد بود یا خیر.

۴۱۰

Gone

برخلاف ۴۰۴، این کد وضعیت نشان می دهد که منبع درخواستی برای همیشه از بین رفته است.

اخطارهای مربوط به وضعیت سرور ۴xx

اخطارهای مربوط به وضعیت سرور ۵xx

خطاهای ۵xx نشان می‌دهد که سرور شما نمی‌تواند که درخواست‌های بازدیدکنندگان شما را برآورده کند. این همچنین رتبه صفحه و پیوندها را تضعیف می‌کند.

کد ۵xx

معادل کوتاه

چه معنایی دارد؟

۵۰۰

Internal Server Error

مشکلی در سرور رخ داده است اما سرور نمی‌تواند اطلاعات دقیق‌تری درباره این خطا ارائه دهد.

۵۰۱

Not Implemented

سرور درخواست را درک نمی‌کند یا نمی‌تواند آن را انجام دهد.

۵۰۲

Bad Gateway

یک سرور که به عنوان یک دروازه در زنجیره‌ای از سرورها عمل می‌کند، یک پاسخ نامعتبر از سرور دیگر دریافت می‌کند.

۵۰۳

Service Unavailable

سرور به طور موقت قادر به رسیدگی به درخواست نیست. اغلب زمانی استفاده می‌شود که سرور در حال تعمیر و نگهداری است یا ترافیک بالایی را تجربه می‌کند و در حال حاضر نمی‌تواند به درخواست پاسخ دهد.

۵۰۴

Gateway Timeout

مشابه خطای ۵۰۲، خطای ۵۰۴ زمانی اتفاق می‌افتد که سروری که به عنوان دروازه عمل می‌کند، پاسخ به موقع از سروری که به آن مسیریابی می‌کرده دریافت نمی‌کند. این نشان‌دهنده پایان یافتن مهلت زمانی در ارتباط بین سرورها است.

اخطارهای مربوط به وضعیت سرور ۵xx

مطالب مرتبط:

معرفی ۱۴ خطای رایج در هنگام استفاده از اینترنت

گواهی HTTPS و پارامترهای سرور

اگر سال‌های زیادی است که از فضای مجازی استفاده می‌کنید، احتمالا به خاطر می‌آورید که در گذشته سایت‌ها با HTTP شروع می‌شدند. اما امروزه بیشتر سایت‌ها با HTTPS شروع می‌شوند. در واقع اگر سایتی هم با HTTP شروع شود، معمولا مرورگر گوگل کروم به شما اخطار می‌دهد که سایت مورد نظر امن نیست.

گواهینامه‌های SSL چیزی است که وب سایت‌ها را قادر می‌سازد تا از HTTPS استفاده کنند که از HTTP ایمن تر است.
گواهینامه‌های SSL چیزی است که وب سایت‌ها را قادر می‌سازد تا از HTTPS استفاده کنند که از HTTP ایمن تر است.

گواهینامه‌های SSL چیزی است که وب سایت‌ها را قادر می‌سازد تا از HTTPS استفاده کنند که از HTTP ایمن تر است. در واقع در HTTPS فایل‌ها، محتواها و تمامی اطلاعات مربوط به کاربر و صفحه رمزگذاری می‌شود. پس سایت شما در واقع از امنیت بالاتری برخوردار است. در ادامه به تعدادی از اخطارهای مربوط به امنیت سایت می‌پردازیم.

محتوای ترکیبی (Mixed Content)

با استفاده ازTLS یا SSL، ارتباطات اینترنتی رمزگذاری می‌شود و تجربه مرور ایمن‌تری را ایجاد می‌کند. کاربران به راحتی می‌توانند سایت‌های رمزگذاری شده با TLS را شناسایی کنند، زیرا به جای«http://»، «https://» در URL دارند.

اما در برخی موارد، یک سایت HTTPS می‌تواند حاوی عناصری باشد که با استفاده از پروتکل HTTP بارگیری می‌شوند. این شرایطی را ایجاد می‌کند که به عنوان محتوای ترکیبی (Mixed Content) شناخته می‌شود. گاهی اوقات این نوع محتوا به عنوان «HTTP over HTTPS» هم نامیده می‌شود.

اما چرا محتوای ترکیبی آسیب‌زا است؟ در این دست از محتواها، کاربران این تصور را خواهند داشت که در یک اتصال امن و رمزگذاری‌شده هستند زیرا سایت با HTTPS محافظت شده است. اما عناصر رمزگذاری‌نشده صفحه آسیب‌پذیری‌هایی ایجاد می‌کنند و این کاربران را در معرض فعالیت‌های مخرب مانند ردیابی غیرمجاز قرار می‌دهند.

گوگل بارها اشاره کرده است که محتواهای ترکیبی را به عنوان نوعی مشکل در نظر می‌گیرد. هم‌چنین کروم اعلام کرده است که محتواهای ترکیبی را بارگیری نمی‌کند. اگر صفحه‌ای حاوی محتوای امن (HTTPS) و ناامن (HTTP) باشد، در معرض حمله هکرها قرار می‌گیرد. صفحات HTTPS همچنین نباید به منابع HTTP دسترسی داشته باشند. بنابراین حتما بررسی کنید که سایت شما دارای محتوای ترکیبی نباشد.

مطالب مرتبط:

HTTPS چیست و چرا برای سئو مهم است؟

عدم تطابق نام و استفاده از نسخه منسوخ‌شده

اطمینان حاصل کنید که نام دامنه‌ای که گواهی SSL برای آن ثبت شده است، با نام نمایش داده‌شده در نوار آدرس مطابقت داشته باشد. هم‌چنین همواره از آخرین نسخه TLS استفاده کنید.

اخطارهای مربوط پیوندها و تغییر مسیرها

لینک‌سازی داخلی یکی از موارد مهمی است که بر سئوی داخل صفحه شما تاثیر می‌گذارد. اما گاهی به علت عدم رعایت موارد اصولی، همین لینک‌سازی داخلی به پاشنه آشیل سایت شما تبدیل می‌شود. در ادامه به تعدادی از رایج‌ترین اشکالات مربوط به پیوندها اشاره می‌کنیم.

صفحات یتیم (Orphaned Pages)

صفحه‌ای که هیچ لینکی از سایر صفحات داخلی شما دریافت نکند، صفحه یتیم (Orphaned Pages) نامیده می شود. به عبارت ساده، اگر می‌خواهید که گوگل محتوای شما را بخزد و در نهایت ایندکس کند، باید بتواند آن را پیدا کند.

صفحه‌ای که هیچ لینکی از سایر صفحات داخلی شما دریافت نکند، صفحه یتیم (Orphaned Pages) نامیده می شود.
صفحه‌ای که هیچ لینکی از سایر صفحات داخلی شما دریافت نکند، صفحه یتیم (Orphaned Pages) نامیده می شود.

صفحات یتیم اغلب ایندکس‌نشده باقی می‌مانند و در نتایج جست و جو قابل مشاهده نیستند) حتی زمانی که در نقشه سایت XML گنجانده شوند).

پیوند به صفحات تغییر مسیر داده شده (Links to Redirected Pages)

مطمئن شوید که مستقیماً به صفحات فرود اصلی خود لینک داده‌اید. اگر آدرسی را با آدرسی دیگر ریدایرکت کرده‌اید، به آدرس درست لینک دهید. معمولا این امر را در در محتواهای جدید خود رعایت خواهید کرد ولی آیا این قاعده در محتواهای قدیمی شما هم رعایت شده است؟ برای شناسایی این موارد می توانید از ابزارهای آنلاین یا نرم افزارهایی چون اسکریمینگ فراگ استفاده کنید.

بک‌لینک‌هایی از سایت‌های بد

اگر وب سایتی با شهرت بد به شما لینک می دهد، می تواند رتبه صفحه شما را کاهش دهد. اگر سایت شما چنین بک‌لینک‌هایی دارد، از Google’s disavow form برای رد کردن این لینک‌ها استفاده کنید.

لینک‌های شکسته

همه ما بارها و بارها درباره تاثیر منفی و مخرب لینک‌های شکسته بر سایت‌ها شنیده‌ایم. اما با توجه به اهمیت این موضوع، لازم دیدیم که این امر را دوباره یادآوری کنیم. این امر گاهی به علت حذف صفحات قدیمی، لینک به آدرس‌های اشتباه و … رخ می‌دهد. به صورت دوره‌ای صفحات سایت خود را برررسی، لینک‌های شکسته را شناسایی و آن‌ها رفع کنید.

اخطارهای مربوط به سرعت صفحه

سرعت بارگذاری صفحه فوق‌العاده مهم است. به همین دلیل است که مردم همیشه سعی می‌کنند که صفحات آن‌ها سریع‌تر بارگذاری شود. از جمله روش‌های رایج برای افزایش سرعت بارگیری سایت می‌توان به فشرده‌سازی تصاویر، بهینه‌سازی کدها و استفاده از کش اشاره کرد. در ادامه به اشتباهات رایج در زمینه سرعت صفحه می‌پردازیم.

مطالب مرتبط:

۱۰ نکته مهم برای سازگاری وب‌سایت‌ با موبایل

عدم استفاده از حافظه پنهان مرورگر (Browser Caching)

اگر از کش استفاده کنید، سایت به جای بارگیری ۱۰۰ درصد محتوا برای هر بازدید، یک بار بخشی از محتوا را بارگیری می‌کند. این‌گونه فردی که برای بار دوم به سایت شما مراجعه می‌کند، سایت سریع‌تر برای او بارگذاری می‌شود.

عدم فعال‌سازی فشرده‌سازی (Compression)

با این کار تعداد بایت‌هایی که از طریق شبکه منتقل می‌شوند، کاهش می‌یابد. این امر معمولاً به شکل فشرده‌سازی فایل‌های HTML، جاوا اسکریپت و CSS رخ می‌دهد.

اخطارهای مربوط به ویژگی‌های Hreflang

ویژگی‌های Hreflang که به عنوان rel=”alternate” hreflang=”x نیز شناخته می‌شوند، به گوگل اجازه می‌دهند تا زبان یک صفحه خاص را بداند تا بتواند نتایج را به آن زبان ارائه دهد. این قطعه کد بیشتر برای سایت‌هایی که محتوایی واحد را به چند زبان ارائه می‌دهند، کاربرد دارد.

قطعه کد Hreflang بیشتر برای سایت‌هایی که محتوایی واحد را به چند زبان ارائه می‌دهند، کاربرد دارد.
قطعه کد Hreflang بیشتر برای سایت‌هایی که محتوایی واحد را به چند زبان ارائه می‌دهند، کاربرد دارد.

مثلا فرض کنید که شما در سایت خود صفحه‌ای برای فروش باقلوا دارید. ابتدا محتوای صفحه خود را به فارسی تهیه کرده‌اید و سپس با استفاده از خدمات ترجمه وب‌سایت، برای همان محتوا و محصول، صفحاتی به زبان‌های انگلیسی، ترکی، روسی و عربی تهیه کرده‌اید. اکنون می‌خواهید که به گوگل بگویید که صفحه‌ای که زبانش روسی است، به مخاطبان روسی نشان دهد و صفحه‌ای با زبان فارسی را به کاربران فارسی. این‌جاست که باید از Hreflang استفاده کنید.

تگ‌های Hreflang به گوگل کمک می‌کنند تا رابطه بین این صفحات را درک کند. سپس سعی خواهد کرد تا نسخه درست را برای کاربران شما نشان دهد. البته همیشه هم این موضوع تضمین نمی‌شود. در واقع تگ‌های Hreflang سیگنال هستند نه دستورالعملی برای گوگل.

همیشه از زبان و کد کشور مناسب استفاده کنید و هر دو را با هم استفاده کنید. آنها را با خط فاصله بنویسید و کد کشور و کد زبان را از هم جدا کنید. مثلا برای صفحه‌ای که برای انگلیسی‌زبان‌های ساکن ایالت متحده طراحی شده است، این کد را به کار می‌بریم:

<link rel=”alternate” hreflang=”en-us” href=”https://example.com/us/hello” />

سخن پایانی

این‌ مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم، تنها تعداد محدودی از اخطارها و خطاهای رایج سئو هستند. شما باید همواره به دنبال شناسایی و رفع اخطارهای سئو سایت خود باشید. با اشتباه از این گام‌های اشتباه، رتبه سایت خود را بهبود بخشید، ترافیک سایت خود را افزایش دهید و تجربه کاربری بهتری را برای کاربران فراهم کنید.

اگر به انواع خدمات تولید محتوا مانند تولید محتوای متنی، تدوین استراتژی محتوا و تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی نیاز دارید، با خیالی مطمئن از خدمات سایت سفارش تولید محتوا ترجمیک استفاده کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.