این روزها اگر کسی درگیر فروش محصول یا ارائه خدمتی باشد، بیشک با سئو و رتبهبندی سایت سر و کار دارد. قدم اول برای فروش، ساخت سایت به منظور معرفی محصول و خدمت است. اما آیا ساخت سایت بهتنهایی کافی است؟ چگونه میتوان رتبه این سایت را بهبود بخشید؟ چگونه میتوان از لحاظ سئو نرخ کلیک سایت را افزایش داد و فروش را به حداکثر رساند؟
با سر و صدای هوش مصنوعی در جهان امروز، تقاضا برای خلق محتوای باکیفیت و منحصربهفرد افزایش پیدا کرده است. پس پاسخ به این سوال مهم است که این روزها گوگل چه محتوایی را باکیفیت میداند؟ چگونه میتوان مطمئن شد که محتوای ما در نتایج گوگل، رتبه خوبی دارد؟ بهبود سئو سایت به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد و هرساله قوانین آن توسط گوگل تغییر میکند. اما این مقاله، چکیدهای از، نظر کارشناسان بینالمللی متخصص در این زمینه است. تیم حرفهای این کارشناسان، هرساله درمورد عوامل تاثیرگذار بر سئو فعالیت میکنند.
سایت سفارش آنلاین تولید محتوا ترجمیک، در این مطلب ترفندهای بهبود رتبه سایت در سال ۲۰۲۴ را بررسی میکند. شما پس از به پایان رساندن این مطلب +۵ قانون سئو در سال جدید را فراخواهید گرفت. اگر که از این نکات و قوانین به خوبی در تولید محتوای خود استفاده کنید، رتبه سایت شما بهبود خواهد یافت. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
مطلب مرتبط:
آخرین تغییرات الگوریتمهای گوگل برای سئو (مارس ۲۰۲۴)
در این مطلب خواهید خواند:
آخرین به روزرسانی گوگل با هدف بهبود سئو
بهروزرسانی اخیر گوگل (مارس ۲۰۲۴)، بر اهمیت محتوای باکیفیت در دنیای دیجیتال کنونی، تاکید کرده است. گوگل طی این آپدیت توصیه میکند که ارتباط درست با مخاطب، بر الگوریتمهای موتور جست و جو اولویت دارد. این تغییر نشان میدهد که محتوایی که ارتباطی مستقیم با مخاطب دارد، از شانس بالاتری برای موفقیت برخوردار است. درست است که در سال ۲۰۲۴ محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی افزایش یافته اما گوگل همچنان محتوایی را که توسط نویسنده حرفهای و کارکشته نوشته شده باشد، موفقتر میداند.
چگونه رتبه سایت خود را بهبود بخشیم؟
همگام کردن استراتژی محتوا با هدف مخاطب
با بهروزرسانی جدید هسته گوگل، اکنون بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد که شما بتوانید مخاطب را با خود همراه کنید. چیزی که برای سئو اهمیت دارد این است که محتوای مناسب در زمان مناسب ارائه شود. خود را جای مخاطب بگذارید. در طول متن مخاطب را با خود همراه سازید و به او در رسیدن به پاسخ سوالش کمک کنید.
در اینجا نکاتی برای ایجاد محتوایی که نتایج مطلوب را به همراه دارد، آورده شده است.
شناسایی شخصیتهای هدف: ابتدا این سوال را از خود بپرسید که کسی که به این صفحه مراجعه میکند، چه ویژگیهایی دارد؟ مخاطب را از نظر اولویت، دغدغه و نیاز مورد بررسی قرار دهید.
بررسی مراحل پیمایش کاربر در سایت: از دید مخاطب به محتوای سایت خود نگاه کنید. این مخاطب در چه موقعیتی به محصول یا خدمت من بیشترین نیاز را پیدا میکند؟ پاسخ این سوال نقش مهمی در بهبود رتبه سایت شما خواهد داشت.
محتوای خود را با پیمایش کاربر در سایت هماهنگ کنید: در هر مرحله خود را جای مخاطب بگذارید. محتوای مرتبط، هدفمند و مؤثر را با نیازهای خاص مخاطب جلو ببرید.
مطلب مرتبط:
عمق کلیک چیست؟ آیا تاثیری بر رتبهبندی گوگل دارد؟
تحلیل دادههای واقعی کاربران و شناسایی شکافهای محتوایی در سئو
شکاف محتوا یا Content Gap به فاصله بین آنچه که در ذهنتان بوده و آنچه که تولید کردهاید، گفته میشود. هنگامی که در حال نوشتن و تدوین استراتژی تولید محتوا هستید، باید دیدگاه مخاطب، اولویتهای او و الگوهای تعامل را در نظر بگیرید. برای این منظور میتوانید از ابزارهای تحلیلی مانند Semrush ،Moz، Aioseo ،Ahrefs، استفاده کنید.
این ابزارها به شما اطلاعاتی راجعبه معیارهای کلیدی مانند ترافیک وبسایت، نرخ کلیک و نرخ تبدیل میدهند. با استفاده از این اطلاعات، میتوانید یک بررسی جامع از محتوای خود انجام دهید. همچنین این امکان برای شما فراهم میشود که اشکالات و زمینههای قابل بهبود را شناسایی کنید.
در این قسمت چگونگی تنظیم استراتژی تولید محتوا، برای یک رویکرد کاربرمحور آورده شده است.
جلب نظر کاربر: با تمرکز بر تخصص، سعی کنید نظر کاربر را به محتوای سایت خود جلب کنید.
استفاده از کارشناسان واقعی به عنوان سازندگان محتوا: از تجربه سئو کاران حرفهای، برای ایجاد محتوای مفید استفاده کنید. سئو کاران و کارشناسان تولید محتوا حرفهای، علاوه بر قدرت نویسندگی خود، از منابع معتبر برای تولید محتوا استفاده میکنند.
حفظ ارتباط با بهروز نگه داشتن محتوا: بهتر است که شما به عنوان نویسنده، محتوای سایت را مکرر بهروزرسانی کنید. هرچه مطالب بیشتر بازنگری شوند، همانقدر نتیجه خوبی برای سایت به دنبال دارد.
مطلب مرتبط:
بودجه خزش (Crawl Budget) چیست و چگونه آن را بهینه کنیم؟
برنامهریزی محتوایی با هدف جذب کاربران
پس از درک عمیقتر نیاز مشتری یا مخاطب، زمان آن رسیده است که محتوای خود را بهصورت هدفمند برنامهریزی کنید. با تهیهی چارچوبهای دقیق برای هر محتوای مورد نیاز مخاطب، شما به پیشرفت سایت خود کمک خواهید کرد.
آلن ردوندو، کارشناس سئو و تبلیغات PPC در اینباره میگوید:
«همراستا کردن محتوا با هدف کاربران و درک نیازهای آنها، برای موفقیت در سئو ضروری است. با بهروزرسانیهای الگوریتم گوگل، لازم است که تولید محتوا مبتنی بر دغدغه مخاطب باشد. شما به عنوان یک کارشناس تولید محتوا، باید بر خلق متنی تمرکز کنید که نیازهای مخاطب را برآورده میکند، پیام را بهوضوح منتقل میکند و در عین حال مرتبط و جذاب است. متن بهتر است که مستقیماً به دغدغهها و علایق خوانندگان بپردازد.»
همچنین، مهم است که سبک منحصربهفرد خود را در محتوا بگنجانید. چراکه محتوای اصیل معمولا در صفحات نتایج موتورهای جست و جو رتبه بهتری دارد. مطمئن شوید که از اطناب (زیادهگویی) در محتوای خود خودداری کردهاید و کلام خود را مختصر و مفید به مخاطب انتقال میدهید. چرا که مخاطب میخواهد که پاسخ سوال خود را به شکلی ساده و بدون اضافهگویی دریافت کند.
اگر تولید محتوا تخصص شما نیست، اما در حال برنامهریزی برای ساخت سایت هستید، می توانید از خدمات تولید محتوای متنی ترجمیک استفاده کنید.
تولید محتوا با هدف تعامل فعال کاربران
محتوایی که خلق میکنید، باید کاربر را به افزایش تعامل تشویق کند. این کار بهطور طبیعی، شهرت برند شما را افزایش میدهد. یکی از استراتژیهای موثر، ایجاد تیترها، مقدمهها و دعوت به اقدامهای (CTA) گیراست. این اقدامات، کاربران را به تعامل با محتوای شما ترغیب میکند. همچنین، میتوانید از عناصر تعاملی مانند نظرسنجیها، برای تشویق به مشارکت افراد و دریافت بازخورد استفاده کنید.
اگر به دنبال حداکثر تعامل با کاربران هستید، بازاریابی چند کاناله (Omnichannel Marketing) میتواند مفید باشد. کانالهای محتوایی مناسب را برای کاربر ایجاد کنید. با توجه به جایی که مخاطبان شما بیشتر فعالیت دارند، از پستهای وبلاگ، رسانههای اجتماعی (اینستاگرام، تلگرام)، کمپینهای ایمیل مارکتینگ و غیره استفاده کنید.
محتوای تولیدی کاربران (UGC مخفف عبارت User Generated Content) ، میتواند برای استراتژی کلی جستجوی شما مفید باشد. محتوای تولیدی کاربران به معنای محتوای تولید شده ،کامنت یا نظراتی است که کاربران در سایتها میگذارند. پستهای منتشرشده توسط کاربران سایتهایی مانند یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک نیز، UGC به حساب میآید. هرچه این ارتباط و تعامل بین مخاطب و نویسنده تولید محتوا بیشتر باشد، بهتر است.
مطلب مرتبط:
۹ مشکل سئو سایت شما که از آن بیخبر بودید!
تحلیل استراتژی محتوا از نظر عملکرد
پس از اجرای استراتژی محتوای خود، به طور منظم عملکرد آن را زیر نظر بگیرید. نتیجه محتوا خود را بررسی کنید و برای ایجاد تغییرات مورد نیاز آماده باشید. به شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) توجه کنید تا اثربخشی محتوای خود را ارزیابی کنید. به بازخورد کاربران و چگونگی واکنش مخاطب به محتوا، توجه داشته باشید.
این سوال را از خود بپرسید که آیا آنها محتوا را مفید میدانند یا جایی برای بهبود وجود دارد؟ هرگونه روند یا الگوی به وجود آمده را یادداشت کنید و از این اطلاعات برای نوشتن بهتر استراتژیهای محتوا بهره بگیرید.
هوش مصنوعی در تولید محتوا؛ خوب یا بد؟
محتوای خلق شده توسط یک نویسنده حرفهای، برای موفقیت در فضای امروز سئو ضروری است. همانطور که پیشتر اشاره شد، آخرین بهروزرسانی گوگل نیز این موضوع را تایید میکند.
همانطور که شرایط فعلی نشان میدهد، محتوایی که توسط انسان و برای انسان نوشته میشود، معمولا از محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی بهتر است. پس اگر به دنبال متمایز کردن وبسایت خود هستید، بهتر است که به سمت محتوایی بروید که واقعاً با مخاطب هدف شما همخوانی داشته باشد. در نهایت، هرچه ارزش بیشتری برای کاربران خود قائل شوید، احتمال بیشتری دارد که رتبه خود را افزایش دهید.
مطلب مرتبط:
معرفی ۱۰ کانال یوتیوب برای آموزش حرفهای سئو
سخن پایانی
همانطور که گفته شد گوگل، الگوریتمهای خود را دائما تغییر میدهد. از این رو ما نمیتوانیم یک قانون ثابت برای بهبود رتبه سایت پیشنهاد دهیم. اما میتوانیم با اطمینان بگوییم که نکات و ترفندهای گفته شده، آخرین بهروزرسانیهای گوگل تاییده شده، توسط کارشناسان بینالمللی است. شما هم اگر تجربهای در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید.
فرض کنیم که شما صاحب کسبوکار کوچکی هستید. چگونه میتوانید با رقبایی رقابت کنید که تخصص داخلی لازم برای اجرای انواع استراتژی محتوایی را دارند؟
نگران نباشید! به کمک سایت ترجمیک، میتوانید موفقیت در سئو را در سال ۲۰۲۴ و بعد از آن تضمین کنید. اگر به خدمات تولید محتوا برای بهبود رتبه سایت خود و افزایش تعامل با کاربران نیاز دارید، تنها با چند کلیک سفارش تولید محتوا خود را ثبت کنید.