آموزش ساختار استاندارد پست وبلاگ

یک‌بار برای همیشه با ساختار پست‌ وبلاگی آشنا شوید!

در این مطلب از سایت سفارش تولید محتوا ترجمیک، تمامی بخش‌های پست‌های وبلاگی را زیر ذره‌بین قرار می‌دهیم و یک بار برای همیشه با ساختار صحیح و استاندارد این پست‌ها آشنا می‌شویم. مثال‌هایی واقعی و عینی را نیز بررسی خواهیم کرد.

حتما بارها و بارها شنیده‌اید که انتشار منظم پست‌های وبلاگی، یکی از بهترین راهکارهای پیشرفت در سئو و بهبود جایگاه کلمات کلیدی است. حال اگر به‌تازگی وارد دنیای سئو و تولید محتوا شده باشید، احتمالا خوشحال می‌شوید و در دل می‌گویید: «این که کاری نداره! تند تند پست منتشر می‌کنم و یه ماهه می‌رم صفحه اول گوگل!» اما آیا همه چیز این قدر ساده است؟ قطعا خیر!

در واقع هر چیزی که در وب‌سایت یا وبلاگ شما منتشر می‌شود نوعی محتوا به حساب می‌آید و گوگل فقط به محتواهایی ارزش و اعتبار می‌دهد، که با سیاست‌ها و قوانین سئو مطابقت داشته باشد.

یکی از مهم‌ترین اصول سئوی محتوایی این است که پست‌هایی با ساختار استاندارد و مناسب منتشر کنیم. در این مطلب همراه ما باشید تا با هم با ساختار استاندارد پست‌های وبلاگی آشنا شویم.

مطالب مرتبط:

آموزش صفر تا صد تولید محتوای متنی

چرا ساختاربندی محتوا تا این اندازه مهم است؟

قبل از این که ساختار استاندارد پست‌های وبلاگی را معرفی کنیم، خوب است بدانیم که چرا متخصصان سئو، این قدر روی ساختاربندی صحیح و دقیق این پست‌ها تاکید دارند. در واقع فایده و مزیت ساختاربندی محتوا را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • ساختاربندی محتوا به بهبود خوانایی آن کمک می‌کند. از سوی دیگر کاربران محتواهای ساختاریافته را تا انتها می‌خوانند. گوگل متوجه این موضوع می‌شود و جایگاه خوبی برای این دسته از محتواها در نظر می‌گیرد.
  • نگارش محتوایی که ساختار و قالب آن از قبل مشخص است، برای نویسنده نیز ساده‌تر است و زمان کمتری می‌برد.
  • ساختاربندی محتوا، کیفیت آن را بالا می‌برد و از این طریق، باعث جلب توجه خوانندگان و مشتریان بالقوه و در نتیجه ایجاد اعتبار برند می‌شود.
  • ساختاربندی محتوا، به افزایش شانس تعامل با مخاطبان و حفظ آن‌ها کمک می‌کند.

اقدامات ضروری که قبل از نگارش محتوا باید انجام شود

تا اینجا با دلایل اهمیت نگارش محتوای سازمان‌یافته و ساختارمند آشنا شدیم. اما قبل از این که سراغ آشنایی با ساختار استاندارد محتواهای سئوپسند برویم، باید نکته مهم دیگری را نیز یادآوری کنیم.

قبل از این که دست به قلم شوید و شروع به نوشتن محتوا کنید، باید مراحل مهمی را پشت سر بگذارید. این مراحل عبارت هستند از:

  • شناسایی مخاطبان هدف و کسب اطلاعات درباره آن‌ها یا همان تحلیل پرسونای مخاطب
  • تحقیق کلمات کلیدی
  • تفکیک موضوعات اصلی و فرعی که قرار است در خلال محتوا به آن‌ها پرداخته شود
  • جمع‌آوری اطلاعات

نکته: ممکن است محتوای موردنظر شما، خلاصه‌ای از محتواهای قبلی باشد. در نتیجه این مراحل، قبلا توسط نویسندگان این محتواها انجام شده است. اما اگر سر خط هستید و برای اولین بار درباره موضوعی می‌نویسید، باید تک به تک مراحل فوق را در نظر بگیرید.

ترجمیک یکی از بهترین پلتفرم‌هایی است که می‌توانید برای تولید محتوا در آن فعالیت کنید و حتی مشتریان ثابت پیدا کنید. کافیست سری به صفحه استخدام مترجم دورکار بزنید.

معرفی ساختار استاندارد یک محتوای باکیفیت و اصولی

صرف نظر از موضوعی که برای نوشتن در نظر گرفته‌اید، محتوای شما باید از چند بخش اصلی تشکیل شود:

  • عنوان، که موضوع محتوا را معرفی می‌کند.
  • مقدمه، که به نکات مهم پست اشاره می‌کند.
  • بدنه، که خود از چند بخش مختلف شامل موضوعات اصلی و فرعی تشکیل می‌شود.
  • نتیجه‌گیری، که خلاصه‌ای از مطلب ارائه می‌کند و چکیده‌ای از ایده اصلی محتوا را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد.

حال در ادامه، هر یک از این بخش‌ها را به طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

عنوان، اولین و شاید مهم‌ترین بخش محتوا

شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که عنوان بخش بسیار کوچکی از محتواست و این بدنه است که اطلاعات اصلی را در خود جای داده است. ولی اگر خوب فکر کنیم، می‌بینیم که همین بخش کوچک اولین چیزی است که در معرض دید کاربران قرار می‌گیرد و می‌تواند احساس و دید کلی آن‌ها را نسبت به محتوا تعیین کند. بنابراین انتخاب یک عنوان تاثیرگذار و جذاب اهمیت زیادی دارد.

اگر خودتان را جای مخاطب بگذارید، علت اهمیت عنوان محتوا را بیشتر درک می‌کنید. تصور کنید که عبارت «آموزش تولید محتوای متنی» را در گوگل جست‌وجو کرده‌اید. بلافاصله تعداد زیادی از صفحاتی که به این موضوع پرداخته‌اند بالا می‌آید و این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که کدام صفحه را باز کنید. چه معیارهایی برای انتخاب از میان صفحات مختلف دارید؟ عنوان و توضیحات متا تنها اطلاعاتی است که در این مرحله برای شما قابل مشاهده است و قطعا با توجه به این اطلاعات تصمیم‌گیری می‌کنید.

آموزش ساختاربندی پست وبلاگ

حال فرض کنید که عنوان پنج صفحه اول به صورت زیر است:

  • راهنمای صفر تا صد تولید محتوای متنی
  • آموزش کامل و جامع تولید محتوا برای افراد مبتدی
  • نکات طلایی و کاربردی برای تولید محتوا در سطح پیشرفته
  • آموزش تولید محتوا
  • چگونه تولید محتوا کنیم؟

به نظرتان کدام عنوان جذاب‌تر است و احساس بهتری در شما ایجاد می‌کند؟ قطعا عناوین اول تا سوم جذابیت بیشتری دارند و وسوسه‌انگیزتر هستند. همان‌طورکه می‌بینید این عناوین با خلاقیت بیشتری نوشته شده‌اند و تاکید زیادی روی دغدغه‌ی مخاطب یعنی، آموزش جامع و کاربردی، کرده‌اند. در نقطه مقابل؛ بقیه عناوین خیلی ساده و حتی سرسری نوشته شده‌اند و کنجکاوی مخاطب را تحریک نمی‌کنند.

مطالب مرتبط:

۷ روش عنوان‌نویسی جذاب در تولید محتوا

چگونه با انتخاب عنوان مناسب بازدید سایت خود را ۲ برابر کنیم؟

مقدمه، بخشی کوتاه ولی تاثیرگذار

بسیاری از کاربران پیش از این که محتوای شما را بخوانند، نگاهی به مقدمه می‌اندازند و با توجه به آن تصمیم‌ می‌گیرند که به مطالعه ادامه بدهند یا صفحه را ترک کنند. بنابراین اهمیت مقدمه نیز دست‌کمی از عنوان ندارد. چراکه در این بخش باید انگیزه کافی را در کاربر به وجود بیاوریم تا در صفحه بماند و بقیه بخش‌های محتوا را هم مطالعه کند.

با این تفاصیل مقدمه‌ی محتوا باید با توجه به نکات زیر نوشته شود.

  • از مهم‌ترین کلمات کلیدی استفاده کنید تا هم به کاربر نشان بدهید که محتوا مطابق با نیاز او نوشته شده و هم قواعد سئو را رعایت کرده باشید.
  • موضوع اصلی که قرار است در خلال محتوا مورد بحث قرار بگیرد را مشخص کنید.
  • توضیح دهید که چرا این محتوا برای مخاطبان شما کاربردی و مفید است.
  • با اشاره به آمار و ارقام یا تجربیات شخصی، به خواننده نشان دهید که در این زمینه تخصص دارید و محتوای اصیل و دقیقی آماده کرده‌اید.
  • به ایجاز کلام پایبند باشید و در عین اختصار، سعی کنید مخاطب را به مطالعه ادامه مطلب ترغیب کنید.

همچنین می‌توانید فهرست مطالب را نیز به این بخش اضافه کنید. با این کار، کاربر در یک نگاه پست شما را بررسی می‌کند و اطلاعات موردنیازش را راحت‌تر و سریع‌تر پیدا می‌کند.

مطالب مرتبط:

چگونه مقدمه‌ای خوب و تاثیرگذار بنویسیم؟

بدنه؛ بخشی که اطلاعات اصلی را در خود جا می‌دهد

بالاخره به بزرگ‌ترین بخش پست‌های وبلاگی یعنی بدنه رسیدیم. بدنه، بخش عمده‌ای از پست وبلاگی شما را به خود اختصاص داده و اطلاعات اصلی را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. اما نکته‌ی بسیار مهمی در خصوص نگارش این بخش وجود دارد.

تصور کنید که وارد یکی از صفحات وب شده‌اید و می‌خواهید یک پست وبلاگی را مطالعه کنید. اما کلمات و جملات مثل قطار پشت سر هم ردیف شده‌اند و هیچ فاصله‌ای بین آن‌ها وجود ندارد. در واقع این پست وبلاگ فقط یک پاراگراف خیلی خیلی طولانی دارد. آیا رغبت می‌کنید چنین پستی را بخوانید؟ اصلا حوصله دارید که از بین سطرهای متعدد، اطلاعات موردنیازتان را کشف کنید؟ قطعا خیر.

به همین دلیل، بدنه محتوا باید به بخش‌های مختلف تقسیم شود و هر بخش باید با توجه به موضوعی که به آن می‌پردازد، با یک زیرعنوان مناسب مشخص شود. به این ترتیب اطلاعات محتوا به صورت بسته‌های مجزا درمی‌آید. کاربر نیز می‌تواند با توجه به برچسبی که روی هر بسته زده شده، تصمیم بگیرد که آن را بخواند یا نه.

ساختار پست وبلاگ باید چگونه باشد؟

دقت کنید که زیرعناوین اصلی بدنه محتوا با هدینگ دو مشخص می‌شوند. حال در صورت لزوم می‌توانید زیر عنوان‌های فرعی را نیز با هدینگ سه و حتی چهار به محتوا اضافه کنید.

بنابراین با توجه به نکاتی که تا اینجا خواندیم، ساختار کلی یک پست وبلاگی استاندارد را می‌توانیم به صورت زیر در نظر بگیریم.

عنوان اصلی (هدینگ یک)

مقدمه (معمولا سه پاراگراف)

زیر عنوان اصلی اول (هدینگ دو)

پاراگراف‌های مربوط به این زیرعنوان

زیر عنوان فرعی اول (با هدینگ سه و در صورت لزوم)

پاراگراف‌های مربوط به این زیرعنوان

زیر عنوان فرعی دوم (با هدینگ چهار و در صورت لزوم)

پاراگراف‌های مربوط به این زیرعنوان

زیر عنوان فرعی دوم (هدینگ دو)

پاراگراف‌های مربوط به این هدینگ

و

….

نکات مهم

حتما انسجام و پیوستگی پست را در نظر بگیرید. در واقع محتوای شما باید سیر داستانی داشته باشد و همه‌ی عناوین اصلی و فرعی آن با توالی صحیح و منسجم، پشت سر هم قرار گرفته باشند.

می‌توانید برای حفظ ارتباط بخش‌های مختلف محتوا، از کلماتی مانند همان‌طورکه گفتیم، بنابراین، با این وجود، با این حال، این در حالی است که، همانطورکه مشاهده کردیم، با این اوصاف، با این تفاصیل و… استفاده کنید.

نتیجه‌گیری؛ بخش پایانی محتوا

حتما شنیده‌اید که یک فیلم خوب، یک پایان‌بندی خوب دارد. این جمله در خصوص محتواهای خوب نیز صدق می‌کند. بنابراین اهمیت بخش موخره یا نتیجه‌گیری را دست‌کم نگیرید.

برخی از کاربران ابتدا بخش نتیجه‌گیری را بررسی می‌کنند و پست‌های وبلاگی را از روی این بخش قضاوت می‌کنند. بنابراین حتما در این بخش به نکات مهم محتوا اشاره کنید و خلاصه‌ای از اطلاعات مهم محتوا را در اختیار کاربر قرار دهید.

همچنین می‌توانید دعوت به اقدام یا کال تو اکشن موردنظرتان را هم در همین بخش بگنجانید و مخاطب را به خرید محصول یا استفاده از خدمات‌تان دعوت کنید.

جمع‌بندی و مثال‌هایی از پست‌های وبلاگی استاندارد و ساختاریافته

در این مطلب با ساختار استاندارد پست‌های وبلاگی آشنا شدیم و دیدیم که هر پست از چند بخش اصلی یعنی عنوان، مقدمه، بدنه و نتیجه‌گیری تشکیل می‌شود. حال با یک مثال ساده، تمام نکاتی که گفتیم را مرور می‌کنیم.

عنوان: چگونه زیباترین دسته گل دنیا را درست کنیم؟ (رازهای مگوی گل‌فروش‌ها!)

زیر عنوان اصلی اول (که با h2 مشخص می‌شود): برای شروع با چه گل‌هایی شروع کنیم؟

زیر عنوان اصلی دوم (که با h2 مشخص می‌شود): چگونه به بهترین شکل از گل‌های تازه مراقبت کنیم؟

زیر عنوان اصلی دوم (که با h2 مشخص می‌شود): آموزش گام به گام درست کردن دسته گل

زیر عنوان فرعی اول (که با h3 مشخص می‌شود): گام اول

زیر عنوان فرعی دوم (که با h3 مشخص می‌شود): گام دوم

زیر عنوان فرعی سوم (که با h3 مشخص می‌شود): گام سوم

زیر عنوان اصلی دوم (که با h2 مشخص می‌شود): کدام گل‌ها برای مدت زمان بیشتری تازه می‌مانند؟

نتیجه‌گیری (که با h2 مشخص می‌شود)

سفارش‌های تولید محتوای انگلیسی و فارسی خود را به ما بسپارید. ما این خدمات را به صورت سئوشده و کاملا باکیفیت ارائه می‌دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.