برای نگارش چکیده و مقدمه مقالات تخصصی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

تفاوت چکیده و مقدمه در نگارش و ترجمه مقاله

تحقیق و پژوهش کاری زمان‌بر است و به دانش، صبر و دقت زیادی نیاز دارد. فرض کنید که شما مراحل متفاوت آن را با موفقیت از سر گذرانده‌اید و اکنون نوبت نگارش و ترجمه مقاله‌ خود برای انتشار در مجلات معتبر فرا رسیده است. با انگیزه فراوان، نگارش مقاله خود را آغاز می‌کنید. پس از تکمیل چکیده، نوبت به نوشتن مقاله می‌رسد. در این زمان است که سردرگمی شما شروع می‌شود.

آیا چکیده و مقدمه، یکسان هستند؟ در غیر این صورت، محتوای این دو باید چه تفاوتی با هم داشته باشد؟ تفاوت محتوای مقدمه و چکیده، یکی از سوالات رایجی است که معمولا برای دانشجویان و پژوهشگران جوان مطرح می‌شود.

چکیده، در واقع خلاصه‌ای از نتایج پژوهش‌ها و مقاله شما است که مختصر و مستقیم به اصل موضوع می‌پردازد. مقدمه معمولا مفصل‌تر از چکیده است و به این سوالات پاسخ می‌دهد: چرا مطالعه خود را انجام داده‌اید؟ هدف شما از این تحقیق چه بوده است؟ و فرضیه شما در مورد موضوع موردنظر چیست؟

برای آشنایی کامل‌تر با تفاوت چکیده و مقدمه در نگارش و ترجمه مقالات تخصصی، در ادامه این پست وبلاگ ترجمیک همراه ما باشید.

مطالب مرتبط:

چگونه مقاله و پژوهش خود را جهانی کنیم؟

آخرین به روزرسانی: ۱۴۰۳/۱۱/۲۰

چکیده (Abstract) در مقاله پژوهشی چیست؟

یک چکیده مناسب بدون اینکه خواننده را وادار به خواندن کل مقاله کند، شرح روشنی از مطالعه تحقیقاتی شما و نتایج آن را در اختیار او قرار می‌دهد. جزئیات یک مطالعه، مانند روش‌های مورد استفاده هنگام تحقیق و اندازه‌گیری‌های دقیق، لزوماً در چکیده ذکر نشده‌اند. چکیده ابزار مهمی برای پژوهشگرانی است که باید صدها مقاله از رشته تحصیلی خود را بررسی کنند.

چکیده در مقالات بدون دسترسی آزاد (مقالاتی که با پرداخت هزینه به آن‌ها دسترسی خواهید یافت) از اهمیت بیشتری برخوردار است. مطالعه چکیده، به مخاطب این سرنرخ را می‌دهد که آیا مقاله موردنظر برایش مفید است و باید آن را بخرد یا خیر.

اهمیت نگارش چکیده برای نگارش و ترجمه مقالات تخصصی
چکیده به مخاطب می‌گوید که مقاله شما درباره چیست و آیا برایش کاربردی است یا خیر؟

در بیشتر موارد، داوران مجلات و نشریات معتبر ابتدا چکیده مقاله را می‌خوانند تا تصمیم بگیرند که آیا به بررسی مقاله ادامه دهند یا خیر. بنابراین اگر هدف شما انتشار ترجمه مقاله‌تان در مجلات معتبر بین‌المللی است، حتما چکیده‌ای مناسب و جامع از مقاله خود بنویسید.

مطالب مرتبط:

برای چاپ مقاله، مجله الکترونیکی بهتر است یا مجله کاغذی؟

چکیده شما باید با یک پیش زمینه یا هدف شروع شود تا به وضوح دلیل انجام تحقیق، اهمیت آن برای رشته مورد مطالعه و موانع قبلی را که با آن مواجه شده‌اید، بیان کند. هم‌چنین چکیده شامل نسخه‌ای بسیار مختصر از روش‌ها، یافته‌ها و نتیجه‌گیری‌های شما خواهد بود.

چکیده باید مختصر باشد و در عین حال اطلاعات کافی را ارائه دهد تا خواننده نیازی به مطالعه مقاله کامل را نداشته باشد. بیشتر مجلات از شما می‌خواهند که چکیده‌ای با حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ کلمه بنویسید. معمولاً چکیده ۱۰٪ از کل تعداد کلمات مقاله تحقیقاتی را شامل می‌شود.

قالب چکیده در مقالات تخصصی چگونه است؟

دو قالب کلی برای نوشتن چکیده وجود دارد: ساختار یافته و بدون ساختار.

چکیده بدون ساختار اغلب در زمینه‌های مطالعاتی استفاده می‌شود که در دسته‌بندی مشخصی قرار نمی‌گیرند. این نوع چکیده‌ها بخش‌های متفاوتی ندارند. اهداف، روش‌ها و … مقاله را در یک پاراگراف خلاصه می‌کنند.

یک چکیده ساختاریافته به خواننده کمک می‌کند تا اطلاعات مربوطه را خیلی سریع پیدا کند. این نوع چکیده به بخش‌هایی تقسیم می‌شود که به وضوح توسط عناوینی به شرح زیر تعریف می‌شود.

بخش‌های مختلف چکیده ساختاریافته
بخش‌های مختلف چکیده ساختاریافته

زمینه

در بخش زمینه، به ارائه آخرین اطلاعات در مورد موضوع با استفاده از عبارات کلیدی که علاقه را برمی‌انگیزد، می‌پردازید. برای مثال: «نقش آنزیم الف بر فرایندهای داخلی بدن موش‌ها تا سال ۲۰۲۳، به صورت دقیق مشخص نشده است.»

هدف

در این بهش به اهداف تحقیق می‌پردازید. برای مثال این مطالعه چه چیزی را مورد بررسی قرار داده است و چرا.

روش‌ها

در بخش روش‌ها، شرح مختصری از مطالعه بیان می‌شود.

نتایج

بخش نتایج نیز شامل یافته‌ها و مشاهدات شما است.

نتیجه‌گیری

در بخش نتیجه‌گیری به این موضوع می‌پردازید که آیا این نتایج مورد انتظار بود؟ آیا تحقیقات بیشتری لازم است یا خیر؟

مطالب مرتبط:

چرا نباید یک مقاله را برای چندین مجله ارسال کنیم؟

گاهی نویسندگان وسوسه می‌شوند که چکیده‌ای طولانی بنویسند اما یادآوری این نکته نیز مفید است که معمولا حداکثر تعداد کلمات مجازی برای ساختار چکیده وجود دارد. نکته اصلی در نگارش چکیده این است که جنبه‌های مهم مطالعه را بدون به اشتراک گذاشتن جزئیات بیش از حد بیان کنید تا خوانندگان مجبور نباشند که کل متن مقاله تخصصی شما را برای یافتن اطلاعات بیشتر مرور کنند.

در نهایت، شما باید دستورالعمل‌های مجله موردنظرتان را بررسی کنید. در این دستورالعمل‌ها، فرمت مورد نیاز و حداکثر تعداد کلمات چکیده را شرح می‌دهند.

نمونه چکیده مقاله انگلیسی مقاله

Randomised clinical trials have shown the efficacy of computed tomography lung cancer screening, initiating discussions on whether and how to implement population‐based screening programs. Due to smoking behaviour being the primary risk‐factor for lung cancer and part of the criteria for determining screening eligibility, lung cancer screening is inherently risk‐based. In fact, the selection of high‐risk individuals has been shown to be essential in implementing lung cancer screening in a cost‐effective manner. Furthermore, studies have shown that further risk‐stratification may improve screening efficiency, allow personalisation of the screening interval and reduce health disparities. However, implementing risk‐based lung cancer screening programs also requires overcoming a number of challenges. There are indications that risk‐based approaches can negatively influence the trade‐off between individual benefits and harms if not applied thoughtfully. Large‐scale implementation of targeted, risk‐based screening programs has been limited thus far. Consequently, questions remain on how to efficiently identify and invite high‐risk individuals from the general population. Finally, while risk‐based approaches may increase screening program efficiency, efficiency should be balanced with the overall impact of the screening program. In this review, we will address the opportunities and challenges in applying risk‐stratification in different aspects of lung cancer screening programs, as well as the balance between screening program efficiency and impact.

ترجمه انگلیسی به فارسی چکیده بالا

مطالعات بالینی تصادفی‌سازی‌شده اثربخشی غربالگری سرطان ریه با استفاده از توموگرافی کامپیوتری (CT) را نشان داده‌اند، که این موضوع بحث‌هایی را در مورد اینکه آیا و چگونه برنامه‌های غربالگری مبتنی بر جمعیت اجرا شوند، آغاز کرده است. از آنجا که رفتار سیگار کشیدن به عنوان عامل خطر اصلی برای سرطان ریه و بخشی از معیارهای تعیین واجدین شرایط غربالگری محسوب می‌شود، غربالگری سرطان ریه ذاتاً مبتنی بر خطر است. در واقع، انتخاب افراد پرخطر به عنوان یک عامل کلیدی در اجرای غربالگری سرطان ریه به شیوه‌ای مقرون‌به‌صرفه شناخته شده است. علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که طبقه‌بندی بیشتر بر اساس خطر می‌تواند کارایی غربالگری را بهبود بخشد، امکان شخصی‌سازی فواصل غربالگری را فراهم کند و نابرابری‌های سلامت را کاهش دهد. با این حال، اجرای برنامه‌های غربالگری سرطان ریه مبتنی بر خطر نیز مستلزم غلبه بر چالش‌های متعددی است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اگر رویکردهای مبتنی بر خطر به دقت اعمال نشوند، می‌توانند تعادل بین منافع و مضرات فردی را تحت تأثیر منفی قرار دهند. اجرای گسترده برنامه‌های غربالگری هدفمند و مبتنی بر خطر تاکنون محدود بوده است. در نتیجه، سوالاتی در مورد چگونگی شناسایی و دعوت موثر افراد پرخطر از جمعیت عمومی باقی مانده است. در نهایت، اگرچه رویکردهای مبتنی بر خطر ممکن است کارایی برنامه‌های غربالگری را افزایش دهند، اما این کارایی باید با تأثیر کلی برنامه غربالگری متعادل شود. در این مرور، به فرصت‌ها و چالش‌های اعمال طبقه‌بندی خطر در جنبه‌های مختلف برنامه‌های غربالگری سرطان ریه و همچنین تعادل بین کارایی و تأثیر برنامه‌های غربالگری خواهیم پرداخت.

مقدمه چیست؟

مقدمه شما اولین بخش از مقاله تحقیقاتی شما است. در مقدمه اطلاعاتی در مورد روش‌ها، نتایج یا نتیجه‌گیری ارائه نمی‌دهید. با این حال، در این بخش اطلاعات عمیق‌تر و توضیحات بیشتری را در زمینه موضوع انتخابی برای خواننده بیان می‌کنید.

همچنین در مقدمه، درباره آنچه را که تلاش کردید، کشف کنید یا مسائلی را که می‌خواستید حل کنید، توضیح می‌دهید. مقدمه همچنین توضیح خواهد داد که آیا و چرا مطالعه شما در رشته و زمینه انتخابی، موضوعی جدید است و چرا مهم است.

طول مقدمه در نگارش و ترجمه مقالات تخصصی معمولا ۴ پاراگراف است.
طول مقدمه معمولا ۴ پاراگراف است.

معمولا ایده خوبی است که قبل از تهیه مقدمه منتظر بمانید تا بقیه مقاله تکمیل شود. این به شما کمک می‌کند تا بر روی نکات مهم مقاله در مقدمه تمرکز کنید. درمقدمه، برخلاف چکیده، باید از منابع و رفرنس‌دهی استفاده کنید.

در مقدمه شما به اهمیت پژوهش خود می‌پردازید. لحن مقدمه باید رسمی و غیرشخصی باشد. بسیاری از ژورنال‌ها از نویسندگان م‌ خواهند که مقدمه مقاله خود را کاملاً مختصر نگه دارند و در برخی موارد حتی آن را به ۵۰۰ کلمه یا کمتر محدود می‌کنند. حتی اگر مجله‌ای طول مقدمه را محدود نمی‌کند، باز هم باید سعی کنید که تا حد امکان، مختصر بنویسید.

تفاوت‌های اساسی چکیده و مقدمه

در ادامه به چند تفاوت مهم چکیده و مقاله در مقالات پژوهشی اشاره می‌کنیم.

  • در چکیده به نتایج به دست آمده هم اشاره می‌کنیم. در مقدمه، تقریباً هرگز نتایج آورده نخواهده شد.
  • یک چکیده نتیجه‌گیری را ارائه می‌دهد. یک مقدمه به هیچ عنوان، نکات اصلی یافته‌های پژوهش را در اختیار خواننده نمی‌گذارد.
  • چکیده جزئیاتی در مورد روش‌ها و طراحی مطالعه ارائه می‌دهد. مقدمه فقط مختصرترین اطلاعات را ارائه می‌دهد، مانند «در اینجا، با استفاده از موش‌ها» یا «در این مطالعه روی بیماران مبتلا به سرطان خون». هر گونه جزئیات، از جمله مقادیر عددی، برای بخش مواد و روش‌شناسی مقاله محفوظ خواهد بود.
  • چکیده فقط یک بخش پس‌زمینه مختصر خواهد داشت که معمولاً حداکثر از یک یا دو جمله تشکیل شده است. در مقابل، مقدمه این پیشینه را با وجود مختصر بودن، به صورت گسترده‌تری باز می‌کند. در واقع در مقدمه، خواننده زمینه‌ای برای اینکه چرا این سؤال تحقیقی را پرسیده‌اید و خلاصه‌ای از مطالعات پیشین را به دست خواهد آورد.
  • چکیده معمولا برای افراد غیرمتخصصی که مقاله را می‌خوانند، قابل درک‌تر خواهد بود. در واقع زبان چکیده، ساده است و تا حد امکان در نگارش آن، از اصطلاحات و اختصارات خودداری شده است. از طرف دیگر، مقدمه می‌تواند جزئیات بیشتری را برای افراد در زمینه مورد علاقه شما ارائه دهد و استفاده از اختصارات در آن، اشکالی ندارد.
  • بر خلاف مقدمه، یک چکیده تقریباً هرگز حاوی ارجاعات مرجع نخواهد بود.
  • چکیده معمولاً ۲۵۰ کلمه یا حتی کمتر خواهد بود. اگرچه برخی مجلات، مقدمه را به حدود ۵۰۰ کلمه محدود می‌کنند، در بسیاری از مجلات، مقدمه می‌تواند طولانی تر باشد.

سخن پایانی

چکیده و مقدمه هر دو بخش‌هایی مهم از یک مقاله تخصصی به شمار می‌آیند. بعضی فکر می‌کنند که این دو بخش مشابه هم هستند ولی در واقعیت این‌گونه نیست. در این مقاله به بیان تفاوت‌ها و ویژگی‌های چکیده و مقدمه پرداختیم. آیا شما تا به حال هنگام نوشتن مقدمه یا چکیده به مشکل بر خورده‌اید؟ تجارب خود را با ما در میان بگذارید.

اگر به خدمات ترجمه تخصصی مقاله و کتاب نیاز داشتید، با خیالی آسوده سفارش خود را به سایت ترجمه ترجمیک بسپارید.

3 دیدگاه در «تفاوت چکیده و مقدمه در نگارش و ترجمه مقاله»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.