آیا تفاوت بین اپلای و بورسیه را میدانید؟ ممکن است که بارها این کلمات را از اینترنت، موسسات مهاجرتی یا حتی دوستان خود شنیده باشید. با این حال، تفاوت بین این دو کلمه را ندانید. «اپلای» و «بورسیه» دو کلمه جدا با معناهای کاملا متفاوت هستند؛ هر چند که ارتباط نزدیکی با هم دارند.
معنای لغوی اپلای یا «apply» یعنی «درخواست دادن» و یک واژه انگلیسی جا افتاده در فارسی است. این واژه در حقیقت برای «درخواست پذیرش» یک دانشگاه خاص به کار میرود. به این صورت که وقتی در یک دانشگاه اپلای میکنید، یعنی برای پذیرش در آن دانشگاه درخواست میدهید.
بورسیه یا «scholarship» یک کمک هزینه تحصیلی است و از سمت موسسات آموزشی به متقاضیان خاص داده میشود. بورسیه دانشجویی یعنی کمک هزینه تحصیل از سمت دانشگاه به دانشجو که معمولا چندین نوع مختلف دارد.
به عبارت سادهتر برای بورسیه شدن، ابتدا باید اپلای کنید. اپلای مقدمه و پیشزمینه جهت تحصیل در یک دانشگاه یا اخذ بورسیه است. مراحل اپلای و بورسیه چیست؟ مسیر هر کدام چه تفاوتی دارد؟ چگونه در یک دانشگاه اپلای کنیم و درخواست بورسیه دهیم؟ در ادامه با سایت ترجمه رسمی آنلاین ترجمیک همراه شوید تا به پاسخ این سوالات بپردازیم.
مطالب مرتبط:
در این مطلب خواهید خواند:
اپلای چیست؟
همانطور که پیشتر هم گفتیم، اپلای یعنی درخواست پذیرش از یک دانشگاه خاص. برای اپلای در یک دانشگاه، باید مدارک و رزومه خود را برای دانشگاه ارسال و با اساتید آنجا مکاتبه کنید. اگر این مراحل را به درستی پشت سر بگذارید، دانشگاه یک وقت مصاحبه به شما میدهد. در صورت پذیرفته شدن، مراحل اپلای شما تکمیل میشود.
مراحل اپلای
اپلای مراحل خاص خود را دارد. اگر قصد دارید تا در یک دانشگاه خارجی درخواست پذیرش دهید، باید این مراحل را به درستی طی کنید. هر مرحله در اپلای اهمیت زیادی دارد، چراکه سرنوشت شما را در خارج کشور تعیین میکند. به طور کلی مراحل اپلای به شرح زیر هستند:
- انتخاب دانشگاه
- انتخاب مقطع تحصیلی
- مکاتبه با اساتید دانشگاه
- جمعآوری مدارک تحصیلی
- ثبت نام آزمون ورودی
- وقت مصاحبه
- ترجمه رسمی مدارک تحصیلی و گرفتن وقت سفارت برای اخذ ویزا
در صورتی که قصد دارید تا «صفر تا صد مراحل اپلای» را بدانید، روی لینک کلیک کنید.
بورسیه چیست؟
همانطور که گفتیم، بورسیه نوعی کمک هزینه تحصیلی است که به افراد واجد شرایط داده میشود. موسسات مختلفی به افراد بورسیه میدهند؛ مثل کالجها، دانشگاهها و آموزشگاههای خصوصی یا دولتی. بورسیهها به دو دسته تقسیم میشوند: «بورسیه مبتنی بر شایستگی» و «بورسیه مبتنی بر نیاز مالی».
بیشتر بورسیهها با توجه به شایستگیهای یک فرد داده میشوند؛ یعنی وجود رزومه و سوابق تحصیلی خوب. با این وجود، بورسیههایی هم وجود دارند که بر اساس نیاز مالی به افراد تعلق میگیرند. بورسیه یا همان کمک هزینه تحصیلی انواع مختلفی دارد. رایجترین کمکهزینههای تحصیلی به شرح زیر هستند:
- بورسیه تحصیلی یا اسکلارشیپ: شامل کمک هزینه تمام ترمهای تحصیلی (معمولا شامل مسکن و زندگی دانشجو نمیشود، مگر با هماهنگی قبلی دانشگاه)
- بورسیه درصدی: شامل بخشی از هزینه ترمهای تحصیلی دانشجو (مثلا ۴۰ درصد)
- کمک هزینه تحصیلی یا فلوشیپ: هزینه یک ساله یا بیشتر دانشجو برای انجام امور پژوهشی (برای ارشد یا دکتری)
- وام دانشجویی: کمک هزینه تحصیلی به دانشجو همراه با بازپرداخت پس از گذراندن دوره تحصیل
- بورسیه فولفاند: شامل تمام هزینههای تحصیل و زندگی یک دانشجو
- تحصیل رایگان: معمولا بر اساس نیاز دانشجو پرداخت میشود (دانشجو کل یا نیمی از هزینه تحصیل را نمیپردازد)
- بورسیه پاداش: پس از اپلای و گذراندن ترمهای تحصیلی به دلیل نمرات بالای دانشجو به او تعلق میگیرد.
- دستیار آموزشی: برای دانشجویان ارشد یا دکتری که به استاد در انجام دادن امور آموزشی کمک میکنند و رایگان به ادامه تحصیل میپردازند.
- دستیار پژوهشی: برای دانشجویان دکتری که به استاد در امور پژوهشی کمک کرده و رایگان تحصیل میکنند.
شرایط اخذ بورسیه
برای اخذ بورسیه تحصیلی دانشجو باید شرایط خاصی داشته باشد. اولین شرط برای اخذ بورسیه، داشتن معدل بالا و موفقیت در طول تحصیلات قبلی است. شرایط دیگری نیز برای اخذ بورسیه تحصیلی وجود دارد، از جمله:
- داشتن اشتیاق و هدف
- سوابق پژوهشی، علمی و شغلی در زمینه مربوطه
- روابط اجتماعی بسیار خوب
- بهرهوری بالا
- رزومه قوی
- انگیزهنامه تاثیرگذار
مطالب مرتبط:
شرط معدل برای اخذ بورسیه تحصیلی
اپلای در یک دانشگاه با بورسیه در آن چه تفاوتی دارند؟
وقتی در یک دانشگاه اپلای میکنید، یعنی هزینههای تحصیل در آن دانشگاه را به طور کامل در نظر میگیرید. خیلی از دانشگاهها در خارج کشور، به خصوص در برخی کشورهایی اروپایی، هزینههای تحصیل بالایی دارند. چنانچه از خدمات تحصیل رایگان بهرهمند نشوید، باید این هزینهها را بپردازید.
در این بین اخذ بورسیههای تحصیلی به شما کمک میکند تا ضمن اپلای در یک دانشگاه، نگران هزینههای تحصیلی آن نباشید. وقتی برای بورسیه اپلای میکنید، شرایط تحصیل به کل تغییر میکند. در این حالت تنها باید بهترین خودتان را ارائه دهید.
فرق اپلای با بورسیه نیز در همینجا مشخص میشود: اپلای به منظور درخواست پذیرش در یک دانشگاه-چه رایگان چه غیررایگان- است. با این حال، بورسیه به دریافت کمک هزینه تحصیلی از یک دانشگاه و تحصیل رایگان اشاره دارد.
ترجمه رسمی مدارک تحصیلی در ترجمیک
در این مقاله به بررسی کامل تفاوت اپلای با بورسیه پرداختیم. حالا دیگر تفاوت این دو کلمه و کاربرد آنها را به خوبی میدانید و این دو را از هم تفکیک خواهید کرد. با وجود همه اینها، اپلای و بورسیه مسیر تقریبا یکسان و پر پیچ و خمی دارند.
اگر برای ترجمه رسمی مدارک خود به یک دارالترجمه رسمی معتبر نیاز دارید، ترجمیک همراه شما است. شما میتوانید که صفر تا صد ترجمه رسمی مدارک خود را به ما بسپارید و نگران این مسیر نباشید. همین حالا برای ثبت سفارش خود در ترجمیک، وارد سایت شوید.
یک دیدگاه در «فرق اپلای با بورسیه چیست؟»;