ساعتها، روزها و هفتههاست که منتظر اعلام نظر مجله در ارتباط با چاپ مقاله هستید. مقالهای که مدتها برای پژوهش، نگارش، ترجمه فارسی به انگلیسی، ویرایش تخصصی و حتی پیدا کردن مجله مناسب زمان صرف کردهاید. بالاخره مجله نظر خود را اعلام میکند: «We would like you to revise your manuscript». مجله از شما خواسته است که مقاله خود را اصلاح کنید و اصلاحیه را ارسال کنید. اما این موقعیت دقیقا به چه معناست؟
بسیاری در این مرحله ناامید میشوند و از این درخواست احساس خوبی نمیگیرند. اما این تصور اصلا درست نیست! اینکه مجله از شما برای ارسال اصلاحیه درخواست کرده است، نشانه نسبتا خوبی است. این بدین معناست که احتمال چاپ مقاله شما پس از انجام اصطلاحات مورد نیاز وجود دارد.
بعضی هم برای اینکه دوباره بخواهند مقاله خود را اصلاح کنند، خسته هستند. به هر حال این مرحله، گریزناپذیر است. پس به شیرینی خبر چاپ مقاله خود فکر کنید و به سراغ رایانه خود بروید (این مرحله نیز میگذرد!). اما پس از اینکه اصلاحات مقاله را اعمال کردیم، چگونه به مجله اطلاع دهیم؟ اگر شما هم به دنبال قالب و راهنمای مناسبی برای نگارش ایمیل اصلاحیه مقاله (ریوایز) هستید، پس این مقاله برای شماست.
برای آشنایی و مطالعه راهنمای صفر تا صد نگارش ایمیل ریوایز مقاله تا پایان این مطلب وبلاگ ترجمیک همراه ما باشید!
مطالب مرتبط:
زمانبندی از پذیرش تا چاپ مقاله ISI
در این مطلب خواهید خواند:
ریوایز مقاله به چه معناست؟
زمانی که فرایند داوری همتا به اتمام میرسد، همیشه پاسخی که دریافت میکنید، پذیریش یا رد کامل مقاله نیست. معمولا فرصتی به شما داده میشود تا مقالهتان طبق نظرات و بازخوردهای داوران ویرایش کنید. به این وضعیت، ریوایز (Revisions) یا نیاز به اصلاح گفته میشود.

در این حالت، معمولاً نامهای از ویراستار مربوط به مقالهتان دریافت خواهید کرد که شامل تغییرات مورد نظر برای اعمال در مقاله و لینکهایی به گزارشهای داوران است. این نامه معمولاً شامل اطلاعاتی در مورد نحوه بازگرداندن مقاله ویرایش شده، از جمله دستورالعملهایی برای برجسته کردن تغییرات انجام شده و زمان بازگرداندن نسخه ویرایش شده است.
نکته: مجلهها مهلتهای مختلفی برای ویرایش دارند که بسته به تغییرات لازم، از چند هفته تا سه ماه متغیر است. اگر فکر میکنید که قادر نخواهید بود مقاله ویرایش شده را در زمان مشخص شده ارسال کنید، فوراً به ویراستار اطلاع دهید. معمولا این امکان وجود دارد که این زمان را برای شما تمدید کنند. اما بهتر است که این موضوع را هر چه زودتر با آنها مطرح کنید.
بایدها و نبایدهای اعمال اصلاحات مورد نیاز
هنگام ویرایش مقاله و پاسخ به نظرات داوران، شما باید:
- از داوران و ویراستاران برای زمان و نظراتشان تشکر کنید.
- به تمام نکاتی که ویراستار و داوران مطرح کردهاند، پاسخ دهید.
- تغییرات عمده در مقاله خود را در نامه پاسخ توضیح دهید و سپس پاسخهای دقیق به هر یک از نظرات داوران ارائه دهید.
- هر آزمایش یا تحلیلی را که داوران توصیه کردهاند، انجام دهید (مگر اینکه احساس کنید این کار به بهبود مقاله شما کمکی نمیکند؛ در این صورت، در نامه خود با توضیحات کافی به این موضوه بپردازید).
- به هر نقطه یا نظری که با آن مخالفید، پاسخی محترمانه و علمی بدهید. به یاد داشته باشید که اگر مقاله شما برای دور دوم داوری ارسال شود، داوران نیز این نامه را خواهند دید.
- نظرات داوران و پاسخهای خود را در نامهتان از هم تفکیک کنید.
- تغییرات عمده در متن مقاله را یا با رنگ متنی متفاوت یا با کمک ویژگی Track Changes در نرمافزار ورد از سایر بخشهای مقاله متمایز کنید. البته این کار جدای از متن و نامهای است که برای پاسخ به ریوایز مقاله مینویسید.
- مقاله ویرایش شده و نامه پاسخ را در مدت زمان تعیین شده توسط ویراستار ارسال کنید.
مطالب مرتبط:
۱۵+ نمونه پرامپت برای پژوهش و مقالهنویسی
آیا حتما باید با نظرات داوران موافقت کنیم؟
لزوما خیر، ممکن است که شما با دلایل و استدلالهایی با نظرات داوران مخالف باشید. در این مواقع میتوانید به توضیح دلایل خود بپردازید. همچنین اگر هم با نظر داوران موافق هستید، آن را از متن نامه خود حذف نکنید و به آن هم پاسخ دهید. برای درک بهتر این موضوع به مثال زیر توجه کنید.

نظر داور: «در تحلیل دادههای خود از یک تابع برازش نسبتاً مبهم (رگرسیون) استفاده کردهاید. به نظر من، یک تابع گاوسی ساده کافی بود. علاوه بر این، نتایج میتوانستند آموزندهتر باشند. همچنین بهتر بود که مقایسه آنها با نتایج قبلی آسانتر انجام میشد.»
پاسخ موافق با داور: «ما با ارزیابی داور در مورد تحلیل موافقیم. تابع ویژه ما باعث میشود که نتوان دادهها را به طور کامل در چارچوب نظریههای موجود تفسیر کرد. علاوه بر این، در فرم کنونی، ما موافقیم که دشوار است که بگوییم این اندازهگیری نسبت به مقادیر گزارششده قبلی پیشرفت قابل توجهی داشته است. بنابراین، ما دادهها را با استفاده از تابع گاوسی دوباره تحلیل کردیم و آن را به مقاله اضافه کردیم.»
پاسخ مخالف با داور: «ما با داور موافقیم که یک برازش گاوسی ساده مقایسه نتایج با مطالعات دیگر را تسهیل میکند. با این حال، تابع ویژه ما این امکان را فراهم میکند که دادهها را در چارچوب مدل اسمیت [Smith et al, 1998] تحلیل کنیم. ما دو جمله به مقاله اضافه کردهایم (صفحه ۳، پاراگراف ۲) تا دلیل استفاده از این تابع و ارتباط آن با مدل اسمیت را توضیح دهیم.»
توجه داشته باشید که در هر دو نظر (موافقت و مخالفت)، نویسنده محترمانه رفتار کرده و به نظر داور احترام میگذارد. همچنین، در هر دو مورد، نویسنده تغییری در مقاله ایجاد میکند که به سوال داور پاسخ میدهد.
چگونگی مخالفت با نظرات داوران
اگر داوران بازخوردهایی ارائه دهند که با آنها موافق نیستید یا نمیخواهید یا نمیتوانید آنها را تغییر دهید، بسته به شرایط، باید به روشهای مختلفی با این وضعیت روبرو شوید.
اگر پیشنهادات داوران نیاز به کار زیاد یا اعمال تغییراتی دارند که با دادههای شما سازگار نیست، میتوانید برای پاسخ دادن به آنها، اینچنین بنویسید: «من موافقم که XYZ نکات جالبی هستند؛ با این حال، این نوع اصلاحات به افزودههایی فراتر از دامنه مقاله من نیاز دارد.»
گاهی اوقات اصلاحات خواستهشده تعداد کلمات مقاله شما را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. در این حالت، از ویراستار مجله بپرسید که آیا باید به تعداد کلمات ذکرشده در راهنمای نویسندگان پایبند بمانید یا اینکه فضای اضافی برای این تغییرات در دسترس شما قرار میگیرد.
فقط به این دلیل که داور چنین پیشنهادی داده است، به این معنا نیست که شما باید تغییرات را اعمال کنید. از طرف دیگر، اگر فکر میکنید که داور اشتباه میکند، به این معنا نیست که در سایر تغییرات خواستهشده هم اشتباه کرده است. به هر صورت، فراموش نکنید که چاپ مقاله شما به نظر آنها بستگی دارد.
چگونگی مواجه با اختلاف نظرهای بین داوران
گاهی اوقات پیشنهادات داوران متناقض به نظر میرسد. در چنین مواقعی، چندان نگران نباشید. داوران ممکن است که مقاله شما را از دیدگاههای کاملاً متفاوتی بررسی کرده باشند. در این شرایط، باید با ادب به هر دو داور پاسخ دهید و توضیح منطقی برای تصمیم خود و اینکه چگونه بهبودهایی در مقاله اعمال کردهاید، ارائه دهید.
مطالب مرتبط:
معرفی سایتهای دانلود مقاله داخلی و خارجی
چگونه پس از دریافت نامه ریوایز، اصلاحات مورد نیاز را انجام دهیم؟
پیش از نوشتن نامه ریوایز، مهم است که اصطلاحات خواستهشده را بفهمیم و آنها را به خوبی اعمال کنیم. اما دقیقا چگونه این اقدامات را در مدت زمان محدودی که داریم، انجام دهیم؟
در واقع تمایل قلبی همه ما این است که زمانی که مقاله خود را برای مجلهای ارسال میکنیم، آن را بی کم و کاست چاپ کنند. اما این دقیقا همان چیزی نیست که معمولا در واقعیت اتفاق میافتد. بسیاری از مجلات از شما اصلاحیه میخواهند.
با توجه به زمانی که معمولا برای نگارش و ترجمه مقاله صرف میشود، معمولا این امر چندان دلخواه نیست. با اینحال امکان چاپ مقاله بدون اعمال اصلاحات خواستهشده هم وجود ندارد. در ادامه برای شما مراحلی را ذکر کردهایم که به انجام سریعتر ریوایز مقاله کمک میکند.
نامه ویراستار را بخوانید!
خواندن سرسری نامه اصلا گزینه خوبی به شمار نمیآيد. به شما پیشنهاد میکنیم که نامه ویراستار را به دقت بخوانید و مطمئن شوید که واقعاً درخواست برای ویرایش و ارسال مجدد مقاله را دریافت کردهاید. البته ممکن است که در نهاین ویراستار این پاسخها را هم برای شما ارسال کند:
- رد مقاله بدون دعوت به ارسال مجدد (Reject without an invitation to re-submit) یا رد کامل (outright rejection).
- پذیرش مشروط (Conditional acceptance)، که در آن از شما خواسته میشود که تغییرات جزئی اعمال کنید.
- پذیرش کامل (Outright acceptance) یا اکسپت مقاله (Accept). در این حالت، اعمال تغییرات الزامی نیست اما ممکن است که پیشنهادهایی برای بهبود مقاله برای شما ارسال شده باشد.
اگر مطمئن نیستید که نامه ویراستار درباره کدام یک از وضعیتهای بالا است، میتوانید از ویراستار سؤال کنید یا از اطرافیان خود کمک بگیرید.

فایل اکسلی برای یادداشت اصلاحات ایجاد کنید!
یک فایل اکسل با چهار ستون ایجاد کنید که در آن پیشنهادات داوران برای ویرایش را ذکر کردهاید. میتوانید چهار ستون را به نامهای «داور»، «پیشنهادات»، «پاسخ» و «وضعیت» برچسبگذاری کنید. گسترش ستونها و چرخاندن متن باعث میشود که خواندن آنها بسیار راحتتر شود، بهویژه برای دو ستون میانه.
مطالب مرتبط:
معرفی سایتهای دانلود مقاله داخلی و خارجی
پیشنهادات داوران و ویراستار را جدا کنید!
نظرات داوران را با دقت مطالعه کنید و پیشنهادات آنان برای ویرایش را استخراج کنید. سپس این پیشنهادات را در یک فایل اکسل مرتب کنید. این کار ممکن است که کمی وقتگیر باشد چون باید همه پیشنهادات مفید را از نظرات داوران پیدا کنید. البته گاهی اوقات نظرات اطلاعات بسیار مفیدی دارند اما نحوه بیان آنها فهمیدنشان را سخت کرده است.
نکته مثبت این مرحله این است که میتوانید پیشنهادات را به شیوهای سادهتر و روشنتر بنویسید و دیگر نیازی به برگشتن دوباره به نظرات نخواهید داشت. برای مثال، فرض کنید که داور گفته است: «یک مشکل اصلی این مقاله این است که روشهای تحقیقاتی شواهد کافی ندارند». شما میتوانید این جمله را واضحتر بنویسید، مثلاً: «در بخش روشها، توضیح بیشتری در مورد جمعآوری دادهها بدهید.»
حتماً هر پیشنهاد را با ذکر منبع آن، مثلاً داور اول، داور دوم یا ویراستار، برچسبگذاری کنید.
پیشنهادات برای ویرایش را بهطور منطقی مرتب کنید!
اغلب، دو داور به شیوههای مختلف اشاره میکنند که مشکلاتی در گزارش نتایج شما وجود دارد یا اینکه مرور ادبیات شما ناقص است. اگر تمام پیشنهادات مربوط به بخش نتایج را در یک دسته جمع کنید، اعمال اصلاحات خواستهشده منظمتر و راحتتر خواهد بود.
سازماندهی تمام پیشنهادات برای بخشهای مختلف مانند مقدمه، مرور ادبیات، تحلیل دادهها و غیره، باعث میشود که پاسخ به نظرات داوران راحتتر و مؤثرتر انجام شود.
تصمیم بگیرید که چگونه به تمام پیشنهادات داوران پاسخ دهید!
مثلا تصور کنید که یکی از پیشنهادات این است که مطالعه شما باید بهطور واضحتری نشان دهد که چگونه در زمینه ادبیات موجود قرار میگیرد. برای اینکه این پیشنهاد را بهتر درک کنید، بازنویسی آن به این شیوه روشی مناسب است: «یک پاراگراف به مقدمه اضافه کنید که بهوضوح شکاف موجود در ادبیات را که نیاز به مطالعه فعلی شما را توجیه میکند، بیان کند.»
مطمئن شوید که پیشنهاداتی که برای خودتان مینویسید، گام بعدی را بهطور روشن و مشخص بیان میکند.
مطالب مرتبط:
چگونه برای چاپ مقاله، ژورنال پیدا کنیم؟
برنامه ویرایش خود را گام به گام انجام دهید!
حال که یک برنامهریزی مشخص برای اعمال اصلاحات دارید، نوبت به انجام آنها رسیده است. قاعدتا باید یکییکی آنها را شروع کنید. معمولا در این مرحله اصلاحات متعددی لازم است انجام شود که کمی گیجکننده یا وقتگیر به نظر میرسد. بنابراین برای این که کار برای شما سادهتر باشد و خیالتان راحت باشد، از سادهترین اصلاحات شروع کنید. معمولاً این تغییرات ساده شامل اصلاحات جزئی در گرامر یا علائم نگارشی هستند. به این ترتیب شما در همان ابتدا احساس کسب نوعی دستاورد خواهید داشت که انگیزه خوبی برای ادامه اصلاحات به شما میدهد.
اگر مقاله شما به اصلاحات نگارشی و ویرایشی نیاز دارد، برای انجام آن روی ترجمیک حساب کنید. کافی است که هنگام ثبت سفارش، گزینه ویرایش نیتیو را انتخاب کنید! همانگونه که احتمالا میدانید، ترجمیک موسسهای شناختهشده در زمینه خدمات ویرایش نیتیو و ترجمه است و حتی بعضی ژورنالها این موسسه را برای انجام خدمات ویرایش پیشنهاد میکنند.
از فایل اکسل خود برای نوشتن نامه پاسخ به ویراستار استفاده کنید!
مسلم است که نباید فایل اکسل خود را برای ویراستار ارسال کنید. اما در عوض، از فایل اکسل خود برای نوشتن نامه پاسخی منظم، جامع و قانعکننده به ویراستار و داور استفاده کنید.
به عنوان مثال، در نامه پاسخ به ویراستار میتوانید بنویسید: «داور اول پیشنهاد کرد که مطالعهام را در چارچوب ادبیات موجود قرار دهم. من یک توضیح مفصل از شکاف موجود در ادبیات که نیاز به مطالعه فعلی من را توجیه میکند، به متن مقالهام اضافه کردهام (صفحه چهارم، پاراگراف دوم و سوم).»

دوباره نظرات داوران را بررسی کنید!
دوباره به بخش نظرات داوران مراجعه کرده و مطمئن شوید که چیزی از قلم نیفتاده است. همه پیشنهادها و نظرات داوران را بررسی کنید. سپس نامه پاسخ به ویراستار را دوباره بررسی کنید و مطمئن شوید که به همه پیشنهادات پاسخ دادهاید و درباره اصلاحات خواستهشده نیز توضیحات کافی را ذکر کردهاید. از همه مهمتر بخشی از مقاله که تغییر کرده است را به شکل کاملا شفاف مشخص کنید.
مقاله خود را یک بار دیگر بخوانید!
مقاله خود را بخوانید تا مطمئن شوید که حتی بعد از اعمال ویرایشها، انسجام و ساختار منطقی مقاله شما حفظ شده است. اکنون مقاله را بیتوجه به نظرات داوران مطالعه کنید. بهتر است که آن را با دید خوانندهای بنگرید که نه با مقاله اصلی شما آشناست و نه نظرات داوران را دیده است. مخصوصا با توجه به این که از اولین بار که این متن را نوشتهاید احتمالا یک یا چند ماه گذشته است، شاید به نظرتا برسد که علاوه بر مواردی که داوران اعلام کردهاند، اصلاحات بیشتری نیز در مقاله اعمال کنید تا برای خواننده نهایی بیشتر قابل استفاده باشد.
مقاله خود را مجددا ارسال کنید!
زمانی که از تمام تغییرات اعمالشده راضی بودید، مقاله و نامه پاسخ را دوباره برای ویراستار ارسال کنید. اکنون باید صبر کنید و منتظر پاسخ آنها بمانید. معمولا این مرحله نیز کمی زمانبر خواهد بود.
مطالب مرتبط:
بعد از رد شدن مقاله چه کار کنیم؟ (راهنمای نگارش ایمیل اعتراض)
راهنمای نگارش پاسخ ریوایز مقاله
به یاد داشته باشید که وظیفه داور این است که نقاط مبهم، نادرست یا غیرمرتبط در مقاله شما را شناسایی کند. پیش از انتشار، همیشه بهتر است که فردی دیگر با تخصص مرتبط با زمینه پژوهش شما، مقاله موردنظر را بازخوانی و بررسی کند.
داوران اغلب نکاتی را برای بهبود مقاله پیدا میکنند (هر چهقدر هم که فکر کنید که مقالهتان بی عیب و نقص است، باز هم جای بهتر شدن دارد!). پس انتقادها یا بازخوردها را شخصی در نظر نگیرید (فراموش نکنید که مقاله شما نقد شده است نه شخصیت خود شما).
بازخوردی که میگوید «مقاله خوب است»، به اندازه یک بازخورد دقیق و سازنده به شما برای یادگیری یا پیشرفت کمک نمیکند. یاد بگیرید یا رشد کنید. برخی از داوران ممکن است که نقاط قوت مقاله را هم ذکر کنند. اما بیشتر آنها فرآیند بررسی را با این فرض آغاز میکنند که شما در زمینه موضوع مقاله خود، متخصص هستید. در این صورت، داوران بیشتر به قسمتهایی از مقالهتان خواهند پرداخت که نیاز به بهبود دارند. حتی زمانی که نشریه واقعاً بخواهد مقاله شما را منتشر کند، بازخورد آنها احتمالاً با فهرستی از مواردی که میتوانند بهبود یابند، همراه خواه بود.
در ادامه به شما کمک میکنیم که متن ایمیل پاسخ را در سریعترین زمان ممکن بنویسید.
پاسخدهی سه مرحلهای
با کمک این سه مرحله میتوانید در سریعترین زمان ممکن، پاسخ ریوایز مقاله را بنویسید.
مرحله اول: شروع پاسخ با تشکر و حفط محترمانه بودن لحن در کل پاسخ
پاسخ خود را با قدردانی از کاری که داوران در بررسی انجام دادهاند شروع کنید، حتی اگر اصلاحات پیشنهادی چالشبرانگیز به نظر برسد! زمانی که داور وقت و انرژی خود را به طور داوطلبانه صرف کرده است، باید قدردان باشید، حتی اگر با برخی از بازخوردها مخالف باشید.
مرحله دوم: پاسخ دقیق به نظرات داوران
گاهی اوقات داوران پیشنهادات ویرایشی کوچک یا اصلاحات دستوری زیادی میدهند. اینها را میتوان در یک عبارت گروهبندی کرد و به این شکل پاسخ داد: «تغییرات دستوری پیشنهادی در سراسر متن اعمال شد».
همچنین کارشناسان پیشنهاد میکنند که شماره خطوطی را که تغییرات را در آنها اعمال کردهاید، ذکر کنید. در این صورت، مطمئن میشوید که هیچ اصلاحی از قلم نیفتاده است و داوران و ویراستاران هم میتوانند به راحتی تغییرات خواستهشده را پیدا کنند.
مطالب مرتبط:
۱۲ نکته مهم در نوشتن ایمیل اپلای و پذیرش دانشگاه
مرحله سوم: به اتمام رساندن نامه با تشکر
در پایان پاسخ خود، یک عبارت تشکر برای جمعبندی اضافه کنید.
در ادامه برای شما قالبی کاربردی برای نگارش ایمیل ریوایز مقاله تهیه کردهایم.
نمونه ایمیل ریوایز مقاله
Dear Dr./ Mr./Ms. [نام ویراستار یا ویراستاران],
Thank you for giving me the opportunity to submit a revised draft of my manuscript titled [عنوان مقاله را ذکر کنید] to [نام مجله را وارد کرده و آن را ایتالیک کنید]
I/We [از ضمیر مناسب در اینجا و هر کجا که لازم است استفاده کنید] appreciate the time and effort that you and the reviewers have dedicated to providing your valuable feedback on my manuscript. I am/We are grateful to the reviewers for their insightful comments on my paper. I/We have been able to incorporate changes to reflect most of the suggestions provided by the reviewers. I/We have highlighted the changes within the manuscript.
Here is a point-by-point response to the reviewers’ comments and concerns.
Comments from Reviewer 1
[چگونه به نظراتی که با آنها موافقید، پاسخ دهید]
Comment 1: [نظر کامل را در اینجا کپی کنید و آن را ایتالیک کنید]
Response: [پاسخ خود را در اینجا تایپ کنید] Thank you for pointing this out. I/We agree with this comment. Therefore, I/we have…. [تغییرات انجام شده را توضیح دهید. به طور دقیق ذکر کنید که این تغییرات در کدام قسمت از مقاله ویرایش شده، شماره صفحه، پاراگراف و خط، قابل مشاهده است]
Comment 2: [نظر کامل را در اینجا کپی کنید و آن را ایتالیک کنید]
Response: Agree. I/We have, accordingly, done/revised/changed/modified…..to emphasize this point. [تغییرات انجام شده را بحث کنید و توضیحات یا شفافسازی لازم را ارائه دهید. به طور دقیق ذکر کنید که این تغییرات در کدام قسمت از مقاله ویرایش شده، شماره صفحه، پاراگراف و خط، قابل مشاهده است.]
Comment 3: [نظر کامل را در اینجا کپی کنید و آن را ایتالیک کنید] Response: I/We agree with this and have incorporated your suggestion throughout the manuscript.
[چگونه به نظراتی که با آنها مخالفید، پاسخ دهید]
Comment 1: [نظر کامل را در اینجا کپی کنید و آن را ایتالیک کنید] Response: [پاسخ خود را در اینجا تایپ کنید) Thank you for this suggestion. It would have been interesting to explore this aspect. However, in the case of our study, it seems slightly out of scope because…. [توضیح یا استدلال واضحی ارائه دهید و تا حد امکان شواهد پشتیبانیکننده بیاورید]
Comment 2: [نظر کامل را در اینجا کپی کنید و آن را ایتالیک کنید]
Response: [پاسخ خود را در اینجا تایپ کنید] You have raised an important point here. However, I/we believe that ….would be more appropriate because…. [استدلال خود را با دلایل واضح و شواهد پشتیبانیکننده ارائه دهید]
Comments from Reviewer 2
Comment 1: [نظر کامل را در اینجا کپی کنید و آن را ایتالیک کنید]
Response: [از الگوهای توصیه شده در بالا پیروی کنید]
Comment 2:
Response:
Additional clarifications
[در اینجا، هرگونه شفافسازی دیگری که میخواهید به ویراستار/داور مجله ارائه دهید، ذکر کنید]
In addition to the above comments, all spelling and grammatical errors pointed out by the reviewers have been corrected.
We look forward to hearing from you in due time regarding our submission and to respond to any further questions and comments you may have.
Sincerely,
[نام و امضای نویسنده مسئول و تاریخ امضا شده را وارد کنید]
سوالات متداول در زمینه نگارش ایمیل ریوایز مقاله
در ادامه، تعدادی از رایجترین سوالات در زمینه پاسخ به ریوایز مقاله و اعمال اصلاحات را برای شما ذکر کردهایم.
آیا برای داوری مقاله خود باید به مجله، داور معرفی کنم؟
نه لزوما. با این حال، ممکن است که از شما خواسته شود که داورانی را برای بررسی مقاله خود پیشنهاد دهید. اگر افرادی را پیشنهاد دادید، نباید به طور جداگانه با این افراد تماس بگیرید. نشریه در صورت مناسب بودن این داوران، دعوتنامههای بررسی را برای آنها ارسال خواهد کرد.
اگر داوران پیشنهاداتی مبنی بر انجام تحقیقات اضافی دادند که حتی تا یک سال هم طول میکشد، چه کار باید بکنم؟
قابل درک است که شما نمیخواهید تا یک سال دیگر هم منتظر انتشار مقالهتان باشید. با این حال، باید بررسی کنید که آیا تحقیقات اضافی میتواند ارزش بیشتری به یافتههای شما اضافه کند یا خیر. در این حالت، برخی از گزینههای پیش رو شما عبارتند از:
- ایجاد کمی تغییر در جهت تمرکز مطالعه به گونهای که نیازی به تحقیقات اضافی نباشد
- اگر تحقیق اضافی ارتباطی با مقاله فعلی شما ندارد، میتوانید با ویراستار/داوران مشورت کنید که آیا میتوان این تحقیق را به عنوان بخشی از مقالهای دیگر ارائه داد یا خیر.
- اگر حالتهای بالا امکانپذیر نبود و شما هم مطمئنید که تحقیقات اضافی لازم ندارید، به ارسال مقاله خود به مجلهای دیگر فکر کنید.
چرا ویراستار فقط نظرات یکی از داوران را برای من ارسال کرده است؟
اگرچه نشریات معمولاً مقاله را برای حداقل دو داور ارسال میکنند، گاهی اوقات ممکن است که مقاله شما فقط توسط یک داور بررسی شود. گاهی اوقات ویراستاران قادر به یافتن داور مناسب نیستند. که این صورت ممکن است که خودشان ارزیابی دقیقی از مقاله انجام دهند تا جایگزین داور دیگر شوند.
نرخ پذیرش مقالاتی به اصلاحات عمده نیاز دارد، چهقدر است؟
نرخ پذیرش یک مقاله اصلاحشده بسته به نشریه و رشته متفاوت است. بنابراین پیشبینی سرنوشت مقاله بر اساس نرخ پذیرشها ممکن نیست. اگر نگرانیهای داوران را به درستی برطرف کنید، مقاله شما شانس خوبی برای پذیرش خواهد داشت.
مطالب مرتبط:
برای چاپ و انتشار مقاله باید هزینه پرداخت؟
چگونه باید با نظرات متناقض ویراستار و داوران برخورد کنم؟
وجود نظرات متناقض از داوران امر غیرعادی نیست. در چنین مواقعی، باید تصمیم بگیرید که آیا با نظر داور اول موافق هستید یا داور دوم یا حتی ویراستار. بر اساس تصمیم خود، باید به طور جزئی به هر یک از نظرات پاسخ دهید. فراموش نکنید که داور نیز انسانی همچون شماست (البته احتمالا با دانش و تجربه بیشتر)، پس قانع کردن وی غیر ممکن نیست.
علاوه بر این، در کاور لتر نیز به ویراستار توضیح دهید که مجبور بودهاید که برخی از اصلاحات را (نه تمامی آنهارا) اعمال کنید زیرا نظرات متناقض بودند اما دلایل خود را برای انتخاب را هم ذکر کردهاید.
چرا مقاله اصلاحشده من برای دور دوم بررسی ارسال نمیشود؟
ممکن است که ویراستار یا یکی از اعضای هیئت تحریریه در این زمینه تخصص داشته باشد. بنابراین آنها تصمیم گرفتهاند که به جای بررسی خارجی، بررسی داخلی انجام دهند. اگر ویراستار احساس کند که نیازی به ارسال مقاله برای داوران نیست و خود توان تصمیمگیری در این زمینه را دارد، ممکن است که مقاله برای دور دوم بررسی ارسال نشود.
داور میگوید نتایج مطالعه قبلاً در سایر مقالات هم ذکر شدهاند، چگونه باید به این موضوع پاسخ دهم؟
احتمالا منظور داور از این نظر این است که یافتههای شما جدید نیستند و مطالعات مشابهی قبلاً انجام شدهاند. در این حالت، باید توضیح دهید که چگونه مطالعه شما به بهبود و رفع شکافهای پژوهشهای موجود کمک میکند؟
سخن پایانی
هنگامی که ماهها روزها، هفتهها و ماهها برای نگارش مقاله خود زمان میگذارید و سپس داوران به شما میگویند که مقاله شما نیاز به اصلاحات زیادی دارد، به احتمال زیاد ناراحت و ناامید میشوید. با این حال، از تصمیم «ویرایش و ارسال مجدد» مجله ناراحت نشوید. این که ویراستار از شما خواسته تا تغییراتی انجام دهید و مقاله را دوباره ارسال کنید، نشانه خوبی است. در این حالت، او فکر میکند که اگر تغییرات پیشنهادی اعمال شوند، مقاله شما پتانسل چاپ شدن را دارد. کلید موفقیت این است که این کار را گام به گام انجام دهید و به نظرات داوران به طور کامل پاسخ دهید.
پس از اینکه اصلاحات خود را انجام داده و مقاله را دوباره ارسال کردید، ممکن است با رد مقاله، درخواست اصلاحات دیگر یا به طور امیدوارکنندهای، نامه پذیرش مواجه شوید. پذیرش مقالات دستاورد بزرگی است اما این پایان راه نیست.
پس از این نگارش مقاله خود را به اتمام رساندید، نگران مراحل بعدش نباشید. از ترجمه مقالات علمی و ویرایش تخصصی آنها تا پارافریز و تنظیم فرمت آنها را از ترجمیک بخواهید. برای مشاهده هزینه خدمت به صفحه هزینه ترجمه مراجعه کنید.