وقتی میخواهید تولید محتوای متنی انجام دهید، انتخاب عنوان برای محتوا کاری ساده و در عین حال بسیار مهم است. اگر محتوای تولیدشده کیفیت مناسبی داشته و مطالب مفیدی در آن گنجانده شده باشد، ولی فاقد عنوان مناسبی باشد، حتماً با شکست روبهرو خواهد شد.
عنوان یا تیتر، نماینده محتویات یا مطالب درج شده در یک صفحه است. اگر عنوان مناسبی انتخاب نشده باشد ممکن است که کاربران در هنگام جستجو با صفحه شما مواجه نشوند و بازدید از سایت شما کاهش یابد یا حتی اگر از صفحه شما بازدید کنند، از مطالعه ادامه مطلب منصرف شده و وبسایت شما را ترک کنند. آمارها نشان میدهند که مطالعه عنوان توسط کاربران چندین برابر مطالعه مطالب است که همین امر گویای همه چیز است.
در مقابل انتخاب عنوان مناسب و زیرکانه میتواند یک محتوای بیکیفیت را ارزشمند و جالب توجه جلوه دهد. برای بسیاری از ما پیش آمده است که جذب عنوان یک مقاله شده باشیم، ولی پس از مطالعه مطالب به آن چیزی که در عنوان به ما وعده داده شده بود نرسیم.
با توجه به اهمیت انتخاب عنوان مناسب در سئوی سایت، در ادامه به بررسی مهمترین نکاتی که برای انتخاب تیتر مناسب باید در نظر داشته باشیم، خواهیم پرداخت.
مطالب مرتبط:
از کجا بفهمیم که استراتژی سئو ما کار میکند؟
در این مطلب خواهید خواند:
از عبارات و کلمات خستهکننده و تکراری بپرهیزید
اغلب افراد، جذب مطالبی با عناوین جذاب میشوند. در نقطه مقابل، عناوین تکراری، کسل کننده یا کلی برای مخاطبان هیچ جذابیتی نداشته و آنها را از ادامه مطالعه منصرف میکند. بنابراین اگر عنوانی غافلگیر کننده که حس کنجکاوی خواننده را تحریک میکند انتخاب کنید، گام بزرگی در جهت افزایش ترافیک سایت خود برداشتهاید.
کلمات کلیدی را در عنوان خود بگنجانید
کاربران، کلمات و عبارات خاصی را در موتورهای جستوجو سرچ میکنند و از این طریق امکان دسترسی به محتوای سایتهای مختلف را دارند. بنابراین اگر زیرک باشید، کلمات کلیدی موردعلاقه کاربران را استخراج میکنید و در قسمتهای مختلف محتوا از جمله عنوان، مقدمه و هدینگها استفاده میکنید. به این کار تحقیق کلمات کلیدی میگویند.
مطالب مرتبط:
چگونه کلمات کلیدی مناسب مرتبط با کسب و کار خود را پیدا کنیم؟
اختصار را رعایت کنید
هرچه عنوان مختصرتر باشد، موثرتر خواهد بود. پس هنگام نوشتن عنوان، تنها کلماتی را استفاده کنید که به جذب مخاطب و سئوی سایت کمک میکنند. همچنین در نظر داشته باشید که طول عنوان، نباید از ۶۰ کاراکتر بیشتر باشد. در غیر این صورت در صفحه نتایج موتورهای جستوجو بهدرستی نمایش داده نمیشود.
از عناوین سایتهای دیگر الهام بگیرید
عناوین سایتهای پربازدید را بررسی کنید و از آنها الهام بگیرید. (اجازه کپی کردن عنوان سایتهای دیگر را ندارید). همچنین میتوانید عنوان وبسایتهای ناموفق را بررسی کنید تا به نواقص کار آنها پی ببرید و از تکرار آنها را در وبسایت خود بپرهیزید.
به هدف جستوجوی کاربران توجه کنید
کلماتی که افراد در زمان جستوجو استفاده میکنند، کاملاً هدفمند هستند. هنگامی که فردی از واژگان خرید، فروش، تخفیف و … استفاده میکند، احتمالاً به دنبال خرید کالایی است یا هدف شخصی که از کلمات راهنمایی، چگونه، نحوه، بهترین راه و … استفاده میکند، احتمالاً کسب اطلاعات در زمینههای مختلف است. بنابراین باید در هنگام انتخاب عنوان، اهداف مخاطبان خود را در نظر بگیرید.
مطالب مرتبط:
برای بیشترین اثر مثبت، کلمات کلیدی را چه جاهایی استفاده کنم؟
از اعداد و ارقام استفاده کنید
سعی کنید در عنوان از اعداد استفاده کنید، چرا که بر اساس تحقیقات، عناوین دارای عدد، ۳۶ درصد کلیک بیشتری دریافت کردهاند. چراکه ذهن انسان به ریاضیات و محاسبات علاقه دارد و به آمار واکنش مثبتی نشان میدهد. بنابراین استفاده از اعداد در عنوان مطلب آن را هیجان انگیزتر میکند و کشش بیشتری به وجود میآورد. البته توجه داشته باشید که نباید از آمار غیر واقعی استفاده کنید.
واژگان تاثیرگذار را فراموش نکنید
عنوان باید طوری نوشته شود که کاربر احساس کند که اگر این مطلب را نخواند حتماً چیزی از دست میدهد. استفاده از این ترفند ساده، ترافیک سایت را چند برابر خواهد کرد.
واژگان زیر قدرت زیادی در جذب مخاطب و افزایش ترافیک سایت شما دارند:
- جدید
- ویژه
- حرفهای
- تضمینی
- رایگان
- فروش
- امتحانشده
- تستشده
- پیشرفت
- منحصربهفرد
- چگونه
- نامحدود
- مهارت
- کاهش
- افزایش
- ثروت
- معرفی
- کاربردی
- عملی
- متخصص
- مشاوره
- جذب
- کامل
- اولین
- آخرین
- مهم
- محرمانه
- جادو
- غیرمعمول
- یادگیری
- فرصت
- راحت
- دانلود
سراغ صفات تفضیلی بروید
به طور کلی زمانی که کاربران با یک صفت مثبت روبهرو میشوند، واکنش خوبی نسبت به آن نشان میدهند. بنابراین زمانی که در عنوان محتوا از صفات تفضیلی استفاده میشود، به کاربران چنین القا میشود که بهترینها در مقاله گنجانده شدهاند.
صفات تفضیلی با کلیک خور بالا عبارتند از: جالبترین، بهترین، سریعترین، قویترین، برترین، راحتترین، بزرگترین، کاملترین، برتر، فوقالعاده، سادهترین و زیباترین.
از کلماتی با بار منفی استفاده کنید!
شاید برای شما تعجب آور باشد، ولی طبق آمارها، کلمات منفی ۳۰ درصد بیشتر از کلمات مثبت کلیک میشوند. دلیل این مسئله این است که کلمات منفی باعث ایجاد ترس در مخاطب شده و این ترس موجب واکنش و جذب مخاطب به مطلب میشود. کلمات منفی پرکاربرد عبارتند از: هرگز، بدترین، انجام ندادن، اشتباه، خطرناک و هیچ وقت.
در عنوان به یک راهکار اساسی اشاره کنید
معمولاً کاربران برای حل مشکلات خود به جستوجو میپردازند. پس سعی کنید به جای تلاش برای فروش محصول، به صورت مستقیم یک راه حل ارائه کرده تا محصولات یا خدمات شما به صورت غیرمستقیم به فروش برسند.
پس از آن که محتوا در ذهنتان شکل گرفت، چندین عنوان محتمل را یادداشت کنید و از بین عناوینی که یادداشت کردهاید، بهترین عنوان را انتخاب کنید. زمانی که عناوین مختلفی را مینویسید و در حال تکرار هستید، ذهنتان هم به صورت ناخودآگاه به سمت بهتر شدن پیش میرود.
سخن پایانی
به عنوان نکته پایانی، سعی کنید خودتان را جای خواننده بگذارید و از دید او عنوانتان را بررسی کنید. آیا چنین عنوانی برای شما جذاب و ترغیبکننده است؟ آیا به کلیک روی این عنوان وسوسه میشوید؟ اگر پاسختان به سوالاتی از این جنس مثبت است، راه را درست رفتهاید. در غیر این صورت باید تجدید نظر کنید و عنوان بهتری بنویسید.
ترجمیک به عنوان بزرگترین و معتبرترین سایت سفارش تولید محتوا در کشور، آماده خدمترسانی به شماست. با ثبت سفارش در سایت ما، پروژههای تولید محتوای متنی خود را اصولی و سئوشده پیش ببرید.
اگر به اصول سئو و تولید محتوای متنی مسلط هستید، رزومه خود را در صفحه استخدام مترجم بارگذاری کنید.
یک دیدگاه در «چگونه با انتخاب عنوان مناسب بازدید سایت خود را ۲ برابر کنیم؟»;