هر کسی که حتی کمی آشنایی با سئو دارد، می داند که سئو اصطلاحات زیادی دارد، به طور مثال سئو تکنیکال، سئو کلاه سفید، کلاه خاکستری و کلاه سیاه. همچنین حتماً اصطلاحات سئو داخلی (On-page SEO) و سئو خارجی (Off-page SEO) را شنیده است و احتمالا سوالاتی پیرامون این دو اصطلاح برای فرد پیش آمده است:
- سئو داخلی چه تفاوتی با سئو خارجی دارد؟
- کدام بهتر است، سئو داخلی یا خارجی؟
- برای بهبود هر کدام از این دو نوع سئو چه کار باید کرد
در این مقاله با ما همراه شوید تا این دو نوع مهم سئو و تفاوتهای آنها را با هم بررسی کنیم.
مطالب مرتبط:
چرا استراتژی تولید محتوا شکست میخورد؟
در این مطلب خواهید خواند:
سئو داخلی چیست؟
سئو داخلی تمامی کارهایی است که ما روی صفحات سایت انجام میدهیم تا رتبه بهتری در موتورهای جستوجو بگیریم. تکنیکهای سئو داخلی به ما کمک میکند تا تجربه بهتری برای کاربر وبسایت بسازیم. همچنین سئو داخلی به موتورهای جستوجو کمک میکند که راحتتر صفحات وبسایت را بخزند. علاوه بر این، با توجه کردن به سئو داخلی، کیفیت محتوا را هم افزایش میدهیم.
هر کسی میداند که تولید محتوا با کیفیت از مهمترین پایههای داشتن سایتی موفق است. البته تولید محتوای سئو شدهای که مورد پسند مخاطب و هم گوگل باشد، کار سادهای نیست. یک راه برای صرفهجویی در وقت و کسب اطمینان از کیفت محتوای تولید شده، برونسپاری آن است.
با ثبت سفارش تولید محتوا در ترجمیک از کیفیت محتوای خود اطمینان کامل داشته باشید. بهترین کیفیت خدمات تولید محتوا با مناسبترین هزینه را با ترجمیک تجربه کنید.
مطالب مرتبط:
سئو داخلی شامل چه کارهایی است؟
سئو داخلی شامل لیستی از کارهایی است که در داخل سایت انجام میشوند و به ما برای ارتقا سایت کمک میکنند. تعدادی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر سئوی داخل صفحه عبارت است از:
- استفاده از کلمات کلیدی در عنوان صفحه
- بهینهسازی تگهایH1،H2 و H3
- استفاده از توضیحات متای جذاب و حاوی کلمه کلیدی
- بهینهسازی URL و کوتاه نگهداشتن آن
- استفاده از کلمات کلیدی در پاراگراف اول
- بهینهسازی چگالی کلمات کلیدی در متن
- لینکدهی داخلی به صفحات مرتبط
- استفاده از تصاویر بهینهشده با متن جایگزین (Alt Text)
- افزایش سرعت بارگذاری صفحه
- طراحی سازگار صفحات با حالت موبایل
- بهینهسازی فایلهای CSS و JavaScript
- بهبود تجربه کاربری (UX)
- استفاده از دادههای ساختاریافته (Schema Markup)
- انتشار محتوای منحصر به فرد و باکیفیت
- افزایش خوانایی متن با استفاده از پاراگرافهای کوتاه
- بهینهسازی محتوای چندرسانهای (ویدئو، صوت)
- جلوگیری از محتوای تکراری (Duplicate Content)
- بررسی و اصلاح لینکهای شکسته (Broken Links)
- افزایش تعامل کاربران (Time on Page, Bounce Rate)
- استفاده از دکمههای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی
- استفاده از محتوای همیشه سبز (Evergreen Content)
- ایجاد ساختار منطقی برای محتوا
- اطمینان از امنیت سایت (HTTPS)
در ادامه تعدادی از این موارد را به صورت تفصیلی بررسی میکنیم.
استفاده از کلمات کلیدی مناسب
کلمات کلیدی عباراتی هستند که مخاطب با جستوجو کردن آنها محتوای شما را در موتورهای جستوجو مانند گوگل پیدا میکند. پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب به ما کمک میکند تا بیشتر دیده شویم. بنابراین این کلمات برای هر سایتی، فوقالعاده مهم هستند.

برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب باید به موارد زیر توجه کنید:
- میزان جستوجو یا همان محبوبیت (Search Volume)
- میزان سختی کلمات کلیدی Keywords Difficulty, KD))
- هدف جستوجو (Search Intent)
همچنین توجه داشته باشید که چگالی کلمه کلیدی در متن بسیار مهم است. درواقع در استفاده از کلمات کلیدی نه افراط کنید نه تفریط. همچنین صرفا به کلمات کلیدی اصلی اکتفا نکنید و از کلکات و عبارات مترادف هم در متن خود استفاده کنید. بهتر است که مهمترین کلمه کلیدیتان را در اولین پاراگراف استفاده کنید.
مطالب مرتبط:
تولید محتوای با کیفیت
برای کنترل کیفیت محتوا، نیاز به تهیه استراتژی تولید محتوا دارید. در واقع، برای بقای سایت باید محتوای باکیفیتی که پاسخ مخاطب را میدهد و با جستوجوی او ارتباط کامل دارد، منتشر کنید. برای تولید چنین محتوایی باید موضوعات مناسبی را انتخاب کنید. برای پیدا کردن موضوعات مناسب، لازم است که به دنبال کلمات کلیدی پرتکرار بگردید.
توجه داشته باشید که به دنبال کلمات کلیدی گشتن، محدود به تولید محتوای متنی، یا تولید محتوا به یک زبان خاص، مثلاً تولید محتوای انگلیسی، نمیباشد. در واقع، شما به هر زبان و شیوهای که تولید محتوا میکنید، به کلمات کلیدی احتیاج دارید. بعد از اینکه به کلمات کلیدی مورد نظرتان دست یافتید، به تولید محتوا بپردازید.
محتوای با کیفیت، دقیق، قابل اعتماد و معتبر، و مرتبط با اهداف سایت است. البته تولید چنین محتوایی کار سادهای نیست. در حقیقت برای داشتن محتوایی که نه تنها مخاطب را جذب کند، بلکه رتبه خوبی هم در گوگل داشته باشد، نیاز به تمرین و صرف وقت زیادی است. افراد زیادی برای صرفهجویی در زمان، به برونسپاری محتوای خود رو میآورند؛ شما هم میتوانید با ثبت سفارش تولید محتوا در ترجمیک، و از زمان خود به صورت بهینه استفاده کنید.
گذاشتن لینک میان صفحات سایت
لینکهای داخلی کمک میکنند تا مخاطبین، دیگر مطالب مرتبط روی وبسایت را ببینند و سرگرم بازدید و مطالعهی آنها بشود. مورد دیگر این است که این لینکها ارتباط بین صفحات داخل سایت را به موتورهای جستوجو نشان میدهند. همچنین این لینکها فهم سایت را برای موتورهای جستوجو، سادهتر میکنند.
تمامی این موارد به بهبود رتبهی سایت کمک میکنند. خوب است بدانید که کلمات لینک هم در این دسته قرار میگیرند و حائز اهمیت هستند.
مطالب مرتبط:
لینکهای داخلی چه تاثیری بر سئو دارند؟
انتخاب عناوین خاص و جذاب برای صفحات سایت
عنوان صفحه اولین چیزی است که کاربران در نتایج جستجو مشاهده میکنند. اگر این عنوان جذاب، مرتبط و واضح نباشد، احتمال کلیک کاربران بر صفحه موردنظر کاهش مییابد. علاوه بر این، موتورهای جست و جو مانند گوگل نیز از عنوان برای درک محتوای صفحه استفاده میکنند. بنابراین، عنوانی که هم برای کاربران و هم برای الگوریتمهای گوگل بهینه باشد، تأثیر بسزایی در موفقیت سایت دارد.

ویژگیهای یک عنوان جذاب و خاص
یک عنوان مناسب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- کوتاه و گویا: عنوان باید در عین مختصر بودن، پیام اصلی را منتقل کند (حدود ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر).
- حاوی کلمات کلیدی: استفاده از کلمات کلیدی مرتبط به سئو کمک میکند و باعث نمایش بهتر در نتایج جستجو میشود.
- جذاب و ترغیبکننده: استفاده از کلمات قدرتمند و احساسی میتواند کاربران را به کلیک کردن ترغیب کند.
- ایجاد حس کنجکاوی: سؤالات، اعداد و عبارات جذاب مانند «چگونه»، «بهترین روش»، «رازهای» و … کاربران را جذب میکنند.
- متناسب با مخاطب هدف: عنوان باید با نیازها و انتظارات کاربران هماهنگ باشد.
- استفاده از کلمات کلیدی: بهتر است که در تگ H1 یا همان عنوان صفحه از کلمات کلیدی مرتبط با متن استفاده شود.
بهینهسازی تصاویر سایت
استفاده از عکس و ویدیو صفحات سایت را برای مخاطب جذابتر میکند و منجر به فهم بهتر مطالب میشود. همچنین استفاده از جلوههای بصری باعث میشود تا موتورهای جستوجو به اطلاعات مفیدی در مورد سایت دست پیدا کنند. البته نکاتی هم هست که هنگام اضافه کردن عکس به سایت باید به آنها توجه کنیم:
- عکس با موضوع محتوا مرتبط باشد و آن را کامل کند.
- از متن جایگزین تصویر (alt text) استفاده کنیم.
- تصاویر در کنار قسمتی از متن بگذاریم که به آن ارتباط دارند.
- عکس را فشرده کنیم تا سرعت بارگذاری صفحه کاهش نیابد.
استفاده از هدینگها
بهتر است که با توجه به اهمیت موضوع از H1 تا H6 استفاده کنیم. استفاده از هدینگها میزان اهمیت هر قسمت از محتوا را مشخص کرده و در عین حال مانند فهرست یک کتاب عمل میکند. همانطور که پیشتر گفتیم H1 همان عنوان اصلی است. H2 تقسیمبندی اصلی را انجام میدهد و H3 تا H6 زیرمجموعهی عناوین H2 را تشکیل میدهند.
مطالب مرتبط:
صفر تا صد اصول هدینگگذاری در سئو
ارتقا ناوبری سایت (website navigation)
همانطور که میدانید، برای مخاطب سایت مهم است که بتواند به سادگی مطلب و محتوای دلخواهش را در سایت پیدا کند. ناوبری به معنی شیوه و مسیری است که کاربر میتواند بین صفحات سایت حرکت کنند و مطالب را بیابد.
یک راه ارتقا ناوبری سایت استفاده از هدینگها و راه دیگر استفاده از لینکهای داخلی است. باید توجه داشته باشید که این موضوع برای درک بهتر رابطه صفحات، اهمیتی نسبی صفحات و در نتیجه رتبهبندی صفحات در موتورهای جستوجو از قبیل گوگل نیز مهم است.
مطالب مرتبط:
چگونه از برونسپاری تولید محتوا به نتیجه دلخواه برسیم؟
سئو خارجی یا خارج از صفحه چیست؟
سئو خارجی تمامی کارهایی است که ما خارج از سایت، نه روی آن، انجام میدهیم اما با توجه کردن به آنها، سایت ما رتبهی بهتری میگیرد. به طور مثال، بکلینکها و اشارهی سایتهای دیگر به ما، نظرات کاربران و مارکتینگ جزو این دسته از سئو هستند. هدف سئو خارجی این است که کاربران و موتورهای جستوجو به قابل اعتماد بودنِ سایت ما پی ببرند.
سئو خارجی شامل چه کارهایی است؟
در سئو خارجی در حقیقت ما در خود سایت تغییری ایجاد نمیکنیم، بلکه از لینکسازی خارجی، مارکتینگ شبکههای اجتماعی، نظرات کاربران و اعمال مشابه آن را بهره میبریم.
لینکسازی خارجی و بکلینکها (backlinks)
لینکسازی خارجی یکی از ضروریترین و مهمترین اقدامات در سئو خارجی است. در لینک سازی خارجی وبسایتهای دیگر به ما لینک میدهند و مخاطبان خود را نیز به سوی سایت ما هدایت میکنند. به این نوع لینکها در سئو بکلینک میگویند.

هرچه بکلینکهای یک سایت بیشتر باشد، اعتبار آن سایت هم بیشتر است. البته هر چه سایتی که به ما لینک میدهد معتبرتر و دارای اعتبار دامنه (domain authority) بیشتری باشد، برای اعتبار ما هم بهتر است.
مطالب مرتبط:
۶ گام طلایی برای ساخت یک استراتژی لینکسازی خارجی
مارکتینگ محتوا
یک شیوه برای گرفتن بکلینک از طریق محتوا، در کنار کیفیت بالا، توجه به اصول بازاریابی محتوایی است. مارکتینگ محتوا راهی برای ارائه محتوا از طریق کانالها و سایتهای دیگر است. برای مارکتینگ خوب، شما باید بتوانید تا شبکه ارتباطات قوی و محکمی بسازید. طبیعی است که برای این کار نیاز باشد که اعتبار خود را ثابت کنید. یکی از مواردی که به اعتبار شما میافزاید، نظرات کاربران است.

یادمان باشد که انتشار محتوای با کیفیت بالا، راهی مهم برای کسب بکلینک است و نباید از آن غافل شویم. برای داشتن محتوا با کیفیت عالی، نیاز داریم تا نویسندگان حرفهای آن را بنویسند.
اگر زمان و نیروی انسانی متخصص تولید محتوا ندارید، نگران نباشید! خدمات تولید محتوای سایت ترجمه ترجمیک، بهترین گزینه برای شماست. برای دیدن تعرفه تولید محتوا کلیک کنید.
نظرات کاربران و پاسخگویی به آنها
هنگامی که کاربران نظرات دیگران را روی صفحات سایت میبینند باعث میشود تا اعتماد بیشتری به ما پیدا کنند. در واقع گوگل وقتی که شما را ارزیابی میکند، نظرات کاربران را هم در نظر میگیرد. همچنین به پیشنهاد گوگل بهتر است که به تمامی نظرات کاربران را پاسخ دهیم. این کار نشان میدهد شما به مخاطبین و مشتریان خود و نظر آنها احترام میگذارید. در این مقاله ما ۳ راه اصلی ترقیب کاربران به نظر گذاشتن را نوشتهایم:
- با احترام از کاربران و مشتریان میخواهیم تا نظرشان را بگویند، مثلا با یک سوال یا نظرسنجی.
- با پاسخ دادن به تمامی نظرات، اعتماد کاربران را جلب میکنیم.
- نباید در ازای نظر دادن کاربران هزینهای پرداخت کنیم. یعنی اگر کسی ب پیشنهاد داد که در ازای نظر گذاشتن هزینه بگیرد، را داد قبول نباید قبول کنیم. همچنین پیشنهاد پرداخت هزینه به افرادی که نظر میگذارند، نباید داد.
سئوی محلی یا Local SEO
جستوجوی محلی یعنی جستوجوهایی که گوگل فکر میکند باید نتایجی متعلق به یک آدرس نزدیک به مشتری نشان دهد، مثلا رستوران، خدمات محلی یا مکانهای گردشگری. این نوع از سئو برای کسب و کارهایی که در یک مکان واقعی و جغرافیایی واقع شدهاند، بسیار مفید است.
استفاده از تکنیکهای سئوی محلی کمک میکند تا کسب و کار ما در جستوجوهای محلی، بیشتر به چشم بخورد. با استفاده از سئو محلی، در جستوجوهای محلی و در نقشه گوگل (Google Maps) احتمال دیده شدن کسب و کار بالا میرود. مثلا اگر در جستوجویی، نام خیابانی که در آن کسب و کار ما واقع شده است ذکر شود، احتمال دیده شدن ما هم وجود دارد.
مطالب مرتبط:
سئو محلی چیست و چه کاربردی دارد؟
تفاوت سئو داخلی و سئو خارجی
همانطور که دیدیم، سئو داخلی و سئو خارجی برای دیده شدن سایت در موتورهای جستوجو مهم هستند. آنها به ما کمک میکنند تا ترافیک و بازدید بهتری داشته باشیم. البته به طور کلی ابتدا باید روی سئو داخلی تمرکز کنیم، سپس به سراغ سئو خارجی برویم. اما چرا؟
سئو داخلی به گوگل و موتورهای جستوجو کمک میکند تا سایت و صفحات آن را بفهمند. همچنین رابطه کاربری بهتری را برای بازدیدکننگان میسازد. بنابراین سئو داخلی، اقدامی اساسی برای موفقیت هر سایتی است. علاوه بر این، میتوانیم به طور مستقیم سئو داخلی و نتیجهی آن را حدوداً کنترل کنیم.
در مقابل سئو خارجی یا سئو خارج از صفحه به طور غیرمستقیم بر سایت اثر میگذارد. همچنین باید در نظر بگیریم که سئو خارجی نسبت به سئو داخلی، ممکن است، سختتر نتیجه دهد؛ هرچند این دلیلی برای غافل شدن از آن نیست. دلیل دشوارتر بودن نتیجهگیری از سئو خارجی، این است که برای ارتقا، به سایتهای دیگر و کاربران سایت نیز وابسته است. در حقیقت نتیجهی آن به طور کامل در کنترل ما نیست.
علت اینکه نباید سئو خارج از صفحه غافل شویم این است که موتور جستوجوی گوگل آن را در نظر میگیرد. در حقیقت اعتبار سایت با سئو خارجی رابطهی مستقیم دارد. بدین ترتیب، سئو خارجی برای رقابت با دیگر سایتها از اهمیت بالایی برخودار است. در پایان باید بدانیم که این دو نوع سئو بر یکدیگر برتری ندارند. در حقیقت هر دو بسیار مهم و کاربردی هستند؛ در نتیجه از هیچکدام نباید غافل شویم.
به نظر شما هم، سئو داخلی و خارجی یک اندازه مهم هستند؟ چرا؟
اگر به انواع خدمات تولید محتوا مانند تولید محتوای متنی، تولید محتوای ایمیل، تدوین استراتژی محتوا و تولید محتوای شبکههای اجتماعی نیاز دارید، با خیالی مطمئن از خدمات سایت سفارش تولید محتوا ترجمیک استفاده کنید!