اگر در سایتهای کاریابی جست و جویی کرده باشید، حتما با شغلی به عنوان کارشناس تولید محتوا برخورد کردهاید. اما میدانید که وظایف کارشناس تولید محتوا چیست؟ دقیقا چه کارهایی را انجام میدهد؟ یک کارشناس تولید محتوای موفق چه ویژگیهایی را دارد؟ اگر اینها سوال شما هم هست، پس این مقاله برای شماست.
امروزه بسیاری از کسب و کارها برای بهره بردن از ظرفیت مناسب فضای مجازی، وبسایتی برای معرفی و فروش محصولات یا خدمات خود ایجاد کردهاند. سپس آنها سعی میکنند که با کمک سئو و تولید محتوای متنی به بهبود رتبه سایت خود کمک کنند. این جاست که مشاغلی چون کارشناس تولید محتوا، کارشناس سئو و … وارد میدان میشوند.
همین الان اگر در سایت جابینجا جست و جویی با عنوان کارشناس تولید محتوا داشته باشید، با بیش از ۱۵۰۰ موقعیت شغلی مواجه خواهید شد. شرکتهای بسیاری به این موقعیت شغلی نیازمند هستند. اگر شما مهارتهای لازم برای این موقعیت را داشته باشید، شانس خوبی برای داشتن یک موقعیت شغلی در اختیار خواهید داشت.
اما اساسیترین مهارتهای لازم برای یک تولید کننده محتوا چیست؟ برای آشنایی با مهمترین مهارتهای یک کارشناس تولید محتوا در ادامه این مقاله دارالترجمه آنلاین ترجمیک همراه ما باشید!
مطالب مرتبط:
آموزش صفر تا صد تولید محتوای متنی
در این مطلب خواهید خواند:
یک کارشناس تولید محتوا چه کاری انجام میدهد؟
کارشناس تولید محتوا بسته به شرکتی که با آن همکاری میکند، کارهای مختلفی انجام میدهد. به صورت کلی کارشناس تولید محتوا را میتوان به ۴ دسته اصلی کارشناس تولید محتوای متنی، کارشناس تولید محتوای تصویری (گرافیست)، کارشناس تولید محتوای ویدئویی و کارشناس تولید محتوای صوتی (برای تولید پادکست) تقسیم کرد. البته مشاغلی مانند سئو، استراتژیست محتوا (تهیه و تدوین استراتژی تولید محتوا بسته به اهداف شرکت) و … هم تا حدودی با وظایف کارشناس تولید محتوا همپوشانی دارد.
در بعضی سازمانها و شرکتها (مخصوصا در سازمانهای کوچک)، وظایف کارشناس تولید محتوا گستردهتر است. برای مثال شاید از شما انتظار رود که وظایف کارشناس تولید محتوای متنی، تصویری و سئو را با هم انجام دهید. اما معمولا در سازمانهای بزرگتر وظایف تخصصیتر است.
در ادامه به وظایف و مهارتهایی میپردازیم که از یک کارشناسی تولید محتوا مخصوصا تولید محتوای متنی انتظار میرود که به آنها مسلط باشد.
تسلط بر نوشتن و تایپ
بیشترین قالب محتوایی که در بازار تولید محتوا مورد نیاز است، از جنس محتوای متنی است. بنابراین مهارت بالا در زمینه نوشتن، بسیار ضروری است. بهتر است خلاقیت خود را از طریق نوشتن در زمینههای مختلف تقویت نمایید تا بر حسب نیاز مشتری یا کارفرمای خود بتوانید متونی با کیفیت بالا بنویسید.
در این زمینه سعی کنید که به اصول ویرایش و نگارش فارسی مسلط شوید. در مورد تایپ نیمفاصله، علائم نگارشی، پاراگرافبندی، عنوانبندی و … مطالعه کنید و حتی از کسانی که سابقه بیشتری دارند بخواهید متون شما را بازبینی نمایند.
امروزه کامپیوتر نقش اساسی در همه فعالیتها به ویژه در تولید محتوا ایفا میکند. بنابراین جدای از سایر مهارتها، شما باید سرعت تایپ بالایی داشته باشید. اگر میخواهید که به عنوان یک کارشناس یا نویسنده محتوا فعالیت کنید، افزایش سرعت تایپ خود ضروری است.
مطالب مرتبط:
معرفی ۴ دوره رایگان برای آموزش تولید محتوای انگلیسی
آشنایی نسبی با فتوشاپ
در بسیاری از آگهیهای استخدام تولید محتوا، تسلط بر فتوشاپ به عنوان یکی از ضروریات ذکر میشود. البته در واقع هر تولیدکننده محتوا لازم نیست که در سطوح عالی به این نرمافزار یا ایلاستریتور مسلط باشد.
همین که بتوانید چند تغییر مقدماتی در تصاویر ایجاد کند و لوگوی شرکت را روی تصاویر بگذارد، احتمالا کافی خواهد بود. بنابراین این میزان از آشنایی با فتوشاپ ضروری است. این مسئله نافی این نیست که تسلط بیشتر بر فتوشاپ نقش مثبتی رو موفقیت شما به عنوان یک تولید کننده محتوا خواهد داشت.
برای آموزش فتوشاپ هم میتوانید از دورهها و ویدئوهای رایگان سایتهایی چون آپارات، یوتیوب و … استفاده کنید.
آشنایی با یکی از CMSهای معروف
بعد از تولید هر محتوا، نوبت به انتشار آن میرسد. بسیاری از سازمانها، وبسایتی مبتنی بر سیستمهای مدیریت محتوا یا CMSهای معروفی همچون وردپرس و جوملا دارند. برای سازمان به صرفه نیست که فردی را برای تولید محتوا و فردی را برای انتشار آن استخدام کنند. بنابراین معمولا از شما به عنوان تولیدکننده محتوا انتظار میرود بتوانید مطلب خود را در این سیستمهای ثبت و منتشر کنید. مثلا لینکدهی کنید، برای آن تصویر مناسب بگذارید، برچسبگذاری و دستهبندی نمایید.
بیش از ۷۵ درصد سایتهای فعال از وردپرس استفاده میکنند و پس از آن نیز جوملا بیشترین محبوبیت را دارد. بنابراین برای آغاز کار، خوب است کار با این دو سیستم را یاد بگیرید. این دو سیستم مدیریت محتوا چندان پیچیده نیستند و به راحتی میتوانید به آنها مسلط شوید.
آشنایی با جستجوی پیشرفته در موتورهای جستجو
در تولید محتوا، تسلط بر موتورهای جستجو بیش از آن که تصور کنید اهمیت دارد. شما در همه زمینه تسلط کافی ندارید و بنابراین برای کسب اطلاعات کافی میبایست از موتورهای جستجو استفاده کنید. میتوانید چند متن مختلف از منابع معتبر پیدا کنید و با ترکیب آن مطلبی قوی تولید کنید.
برای جستجوی موثر در این موتورها بهتر است به قواعد و اپراتورهای جستجوی اینترنتی تسلط داشته باشید تا بتوانید به همان نتایجی که به دنبالش هستید دست یابید.
علاوه بر این، استفاده از موتورهای جستجو، برای یافتن تصاویر مناسب نیز بهدرد میخورد. میتوانید از سایتهای مرجع و موتورهای جستجو، تصاویر مناسب را پیدا نموده و با ایجاد تغییراتی در آن به وسیله فتوشاپ و سایر نرمافزارهای ویرایشگر تصویر، تصاویری حرفهای برای مطالب خود تولید نمایید.
مطالب مرتبط:
جست و جوی پیشرفته در اینترنت با عملگرهای گوگل
زبان انگلیسی
اگر به زبان انگلیسی تسلط نداشته باشید، در جستجوهای خود محدود به منابع فارسی خواهید بود که معمولا اندک بوده و در بعضی موارد هم غنای کافی نیز ندارند. از سوی دیگر بسیاری از مطالب تولیدی به زبان فارسی، در اصل ترجمه منابع انگلیسی است و کیفیت کافی را ندارد.
اما اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید، دریایی از محتواهای گوناگون با کیفیت عالی در دسترس خواهید داشت و بنابراین میتوانید مطالبی جذاب و درجه یک برای مخاطبان خود بنویسید که تحسین آنها را برانگیزد.
آشنایی با HTML و CSS
HTML و CSS دو زبان مربوط به ساخت صفحات وب هستند. یادگیری اصول اولیه این دو زبان بسیار ساده است و شاید کمتر از چندساعت از شما وقت بگیرید. لازم نیست که در حد یک برنامهنویس به این دو زبان مسلط شوید. بلکه بهتر است که آشنایی متوسطی با این دو زبان داشته باشید. در واقع از شما انتظار نمیرود که کدنویسی کنید ولی این انتظار میرود که بتوانید کدها را بخوانید و درک کنید.
اصول سئو
هرچند در مورد سئو، در مرحله آخر صحبت میکنیم، اما به هیچ وجه اهمیت آن نباید کم انگاشته شود. شاید ضروریترین و اساسیترین مهارت یک تولیدکننده محتوا که میخواهید فعالیتی در زمینه بازاریابی محتوا داشته باشد، همین مسئله باشد.
مطالب مرتبط:
چکلیست سئو داخل صفحه برای سال ۱۴۰۲
یک تولید کننده محتوا باید با در اختیار داشتن کلمات کلیدی مدنظر در استراتژی محتوا، محتواهایی تولید نماید که در موتورهای جستجو به خوبی دیده شود و بازدید خوبی نیز به سایت مربوطه ارجاع دهد. برای یادگیری اصول سئو هم بهتر است که با اصول سئوی داخل صفحه شروع کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی مهارتهایی پرداختیم که از یک کارشناس تولید محتوا انتظار میرود که به آنها مسلط باشد. فراموش نکنید که تولید محتوا ارتباط مستقیمی با خلاقیت و یادگیری دارد. در مسیر تولید محتوا شما نباید از یادگیری مهارتهای جدید بترسید و دائما باید خودتان را به روز نگه دارید. همچنین به خاطر داشته باشید که تسلط به مهارتهای نرمی چون کار گروهی، حل مسئله، نگرش حرفهای، وجدان کاری و … در هر حرفهای که باشید، ضروری است.
اگر به نوشتن علاقه دارید و به تولید محتوای متنی علاقهمند هستید، موسسه ترجمیک از شما برای همکاری با ترجمیک دعوت میکند. برای همکاری با ترجمیک به عنوان مترجم، نویسنده محتوا یا ویراستار به صفحه استخدام مترجم مراجعه کنید.
4 دیدگاه در «۷ مهارت اصلی و ضروری برای یک تولیدکننده محتوا»