نحوه نوشتن literature review در مقالات ISI

در هنگام نگارش و ترجمه مقاله خود و سپس ارسال آن به مجلات بین‌المللی، چه مواردی اهمیت دارند؟ literature review چیست و چه مواردی را در بر می‌گیرد؟ چگونه پیشینه تحقیقی حرفه‌ای بنویسیم؟ در هنگام نوشتن literature review به چه مواردی توجه کنیم؟

حتما می‌دانید که هر مقاله از بخش‌های مختلفی شامل خلاصه، مقدمه، بدنه اصلی، نتیجه‌گیری و غیره تشکیل شده است. رعایت قوانین مربوط به نوشتار هرکدام از این ها در افزایش اعتبار و ارزش مقاله شما نقشی مهم و اساسی دارد. یکی از این بخش‌های مهم در نگارش مقاله، نگارش پیشینه پژوهش یا literature review است.

پیشینه پژوهش یا مرور ادبیات تحقیق، به توضیح اطلاعات تئوری و روش‌های عملی پیشین مربوط به موضوع مورد مطالعه شما می پردازد. به بیان دیگر، literature review منبع دوم مقاله است، بنابراین ارائه کارها و مطالعات انجام شده قبلی باید در این بخش ارائه شود. وظیفه این بخش، بیان اطلاعاتی مربوط به یافته ها و کارهای انجام شده قبلی برای آماده سازی ذهن مخاطب مقاله پیرامون موضوع مورد مطالعه‌تان است.

آنچه در این بخش ارائه می شود، باید مختصر و کامل باشد. البته فراموش نکنید که همزمان با پرهیز از زیاده‌گویی، تمامی آنچه برای آشنایی مخاطب با موضوع تحقیق مورد نیاز است بیان شود. برای آشنایی با نکات مهم در بیان literature review در ادامه این مقاله وبلاگ ترجمیک همراه ما باشید!

تعریف موضوع و مخاطبان

ظاهرا انتخاب موضوع بخشی پیش از این مرحله است، اما اگر دقت کنید، انتخاب موضوعی که بتوان منابع گوناگون مرتبط با آن را یافته و بعنوان مرجع استفاده کرد بسیار مهم است. انتخاب موضوعات منحصربه‌فرد ایده خوبی بوده اما نمی‌توان برای نوشتن مقاله آن literature review مناسبی نوشت زیرا منابعی که می‌بایست به‌عنوان یافته‌های پیشین به آنها اشاره کرد بسیار کم است. موضوع انتخاب شده باید حداقل سه فاکتور زیر را داشته باشد:

مورد علاقه شما بوده و حداقلی از منابع مورد نیاز برای نوشتن بخش مورد نظر و همچنین ارجاع به آنها در بخش منابع را داشته باشد.

موضوعی باشد که در زمینه مورد مطالعه شما اهمیت زیادی داشته باشد؛ بنابراین تعداد زیادی از افراد به مقاله شما به عنوان یک منبع مراجعه کرده و literature review شما مورد مطالعه افراد زیادی قرار می‌گیرد.

از انتخاب موضوعات مبهم و غیرمنطقی بپرهیزید؛ در این صورت شما موظف به مطالعه انبوهی از منابع بوده و بنابراین review شما اعتبار و کارایی خود را از دست می‌دهد.

دریافت مقالات مرتبط

  • لیستی از مقالاتی که نمی توانید به فایل آن دسترسی داشته باشید تهیه کنید تا بتوانید از مسیرهایی دیگر به آنها دسترسی پیدا کنید.
  • از یک سیستم مدیریت مقالات مانند مندلی استفاده کنید.
  • تنها به جستجوی مقالات موضوعی خود نپردازید بلکه به سایر review های موجود در زمینه مورد نظر خود نیز توجه کرده و از آنها استفاده کنید.

احتمال دارد شخصی پیش از شما یک literature review در موضوع مورد نظر یا موضوعی مرتبط ارائه داده باشد و بتوانید از آن استفاده مثبت کنید.

  • دستاوردها، محدودیت ها و نتایج مربوط به review های گذشته را بررسی و درباره آن بحث و تبادل نظر کنید.
  • تلاش کنید نکاتی جدید بیابید که به درستی در سایر review های گذشته ارائه نشده باشد.

منتقد بوده و زبان یکنواخت داشته باشید

این بخش تنها شامل جمع آوری منابع و خلاصه کردن آن‌ها نیست، بلکه تهیه نقدی بر مطالب و بحث پیرامون آنها، شرح مشکلات مربوط به روش های انجام کار و اشاره به کاستی های تحقیقات نیز لازم است. متن شما باید به گونه ای باشد که مطالب زیر را پس از مطالعه در ذهن مخاطب روشن کند:

  • دستاوردهای اصلی مروبوط به زمینه مورد نظر که در متن مرور شده است.
  • زمینه اصلی مورد بحث
  • سوالات مهم و اساسی که مقاله به آن خواهد پرداخت.

تهیه متنی که تمامی این مسائل را به خوبی پوشش دهد، چالش برانگیز است. روش نوشتار هر فرد مختص خود او بوده و هرکس در تهیه یکی از موارد فوق الذکر تبحر دارد؛ برخی در توضیح آنچه پیش از این انجام شده است خبره بوده و تعدادی در ارائه چشم اندازی از آینده آنچه در زمینه مورد نظر به انجام خواهد رسید. بنابراین، علاوه بر داشتن ذهنی منتقد، لازم است زبانی یکنواخت داشته باشید؛ برای مثال دقت در انتخاب افعال مجهول، معلوم، گذشته و حال برای رسیدن به هرکدام از اهداف بالا ضروری است.

انتخاب ساختاری منطقی

یک review خوب مستلزم رعایت ویژگی های متعددی است که در زمان خواندن آن را برای خواننده معتبر می کند؛ سیستماتیک بودن، زبان منطقی و روان بودن متن، تمرکز و بحث پیرامون موضوع اصلی. همچنین یک متن مناسب نیازمند ساختاری منسجم است. با پیشرفت علم تنها استفاده از ساختار گذشته مقالات شامل مقدمه، روش ها، نتایج و بحث کافی نمی باشد. برای سیستماتیک شدن review، توجه به نکات زیر در مورد مقالات و کارهای استفاده شده در موضوع مورد نظر ضروری می باشد:

جمع‌آوری اطلاعات

  • چگونگی جستجوی مقاله شامل دیتابیس، کلمات کلیدی، محدودیت های زمانی
  • کارهای اصلی که در موضوع تحقیق انجام شده است
  • پیشرفت های بدست آمده در مسیر انجام تحقیقات

استفاده از جدول ها و اشکال برای هدایت ذهن مخاطب به مسیر درست کمک کننده می باشد. این اشکال می‌توانند بخش‌های مختلف متن review را برای مخاطب روشن کنند. انتخاب دقیق تصاویر و جداول مرتبط با موضوع، می تواند کمک بزرگی به بهبود ساختار متن داشته باشد.

برای ترجمه و تهیه قالب مقالات ISI خود می‌توانید از سایت ترجمه ترجمیک بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.